• Äldre 13 mar 00:22
  210948 visningar
  4212 svar
  Inlägg från Ingram Visa alla inlägg
  4212
  210948

  Varför hatar folk MP?

  kenneth768768 skrev 2014-03-13 00:02:56 följande:
  Men är det så enkelt att hela Sveriges onda andel av befolkningen är samlad hos sverigedemokraterna?

  Låt säga att det är nån som fallit för argumentet att det är mest effektivt att Sverige hjälper folk i hemländerna och därför röstar på SD?

  Eller en annan person som läser att vi får fler och fler utanförskapsområden och tänker: "nu måste vi lugna ner invandringen så vi hinner med oss med integrationen, andra länder får göra sitt också", och så läser denne person att alla andra partier bara pratar om mer och mer invandring, och tänker att SD är det enda partiet som vill lugna ner invandringstakten.

  Är båda dessa personer självklart onda?

  Är alla finländare onda? Ska man inte kunna ta hem en finländare på besök?

  Är det så antingen-eller?

  Eller tvärtom: anta att du tycker dagens invandringstakt är lagom. Men jag vill att den ska fördubblas. Ska inte du få besöka mig då?
  Nej långt ifrån och jag tror knappast att alla medlemmar i SD är onda, inte deras väljare heller...däremot tror jag det är många av deras medlemmar som inte är insatt i sakfrågor och som får sina information främst ifrån sidor på nätet och de ifrågasätter inte informationen.

  SD har egentligen inte större politik för hur man ska "hjälpa folk i deras hemländer" så röstar man på det partiet av den anledningen så bör man nog titta på frågan igen.

  Hur kommer frågan om finländare in? :S den förstår jag inte!
 • Äldre 13 mar 22:44
  kenneth768768 skrev 2014-03-13 21:04:00 följande:
  ok, då verkar vi överens om att det kan finnas goda människor som röstar på SD (och det är dessutom möjligt att det kan finnas onda människor som röstar på MP) varvid rimligaste beteendet när det gäller vilka man vill bjuda hem är efter personliga bedömningar från fall till fall.

  Ang Finland var det en långsökt grej ang att det av somliga påstås att Finland har den nivå av invandring som SD menar att Sverige vill ha men ändå kallar vi ju inte finländarna för nazister, men jag har ingen källa på detta så du kan bortse från den grejen.
  Det finns onda som röstar på M, S och VP...det är helt klart eftersom vi talar om individer och jag har aldrig sagt att alla som röstar på SD är onda människor.
  Talar vi om att bjuda hem människor till ens privata så handlar det om andra saker, det handlar om vilka man kan tänkas vilja umgås med.
 • Äldre 15 mar 10:41
  Elin W skrev 2014-03-15 00:23:47 följande:
  Jag tror dom flesta hatar MP, åtminstone dom som har någon form av utbildning. Nu är det lyckligtvis väldigt få som röstar på detta lilla extremistiska parti och då endast okunniga unga kvinnor boendes i storstad, typ som denna:
  Elin, där har du fel, eftersom miljöpartiets väljare är de väljare som har högst utbildning av alla partiers väljare tillsammans med Folkpartiet.
  Människor som ofta har lägre utbildning röstar på SD eller V i en större utsträckning, alltså inte MP, bara för att upplysa dig litegrann om hur verkligheten ser ut.
 • Äldre 15 mar 14:53
  kenneth768768 skrev 2014-03-15 14:43:30 följande:
  Men elin w säger inget om utbildningsnivån INOM MP.

  Hon menar av att de som hatar MP (och alltså är icke-MP) så är det en hög utbildningsnivå i snitt.

  Dvs, du svarade på nånting annat.
  Det finns ingen bevisning för att människor som "hatar MP" skulle ha hög utbildning eller vara intelligenta, däremot håller en majoritet av svenska folket inte med MP och det gäller iofs alla partier.
 • Äldre 15 mar 15:15
  Fagerlund skrev 2014-03-15 15:08:21 följande:
  Alla utbildningar är inte likvärdiga. Massor av poäng på socionomkurser ger ingen kompetens dom kan jämföras med naturvetenskap.
  Att ha läst till socionom ger såklart kompetens, precis som det ger om man läser statsvetenskap, marknadsföring eller ekonomi.
  Såklart är utbildningar olika och det är olika klass på utbildningar från olika skolor, men generellt så säger högre studier något om en människa.
  Sedan kan en person vara hur intelligent som helst och totalt sakna utbildning också, men ska vi tala generellt så är det så att utbildning säger något.
 • Äldre 15 mar 16:07
  Gert skrev 2014-03-15 15:44:53 följande:
  Iofs finns det ingen bevisning att folk som röstar på MP är intelligenta eller har hög utbildning.
  Jag har ett flertal gånger länkat uppgifter på att MP väljare och företrädare för MP är högre utbildad än de flesta andra partiers.
  Gällande intelligens har jag inte sett någon bevisning, men gällande utbildning finns det ju det och tror du mig inte så finns det enkelt att hitta sådan information på nätet själv.
 • Äldre 15 mar 16:37
  Gert skrev 2014-03-15 16:21:14 följande:
  Du har länkat uppgifter ja, men att kalla det för bevisning?
  Ja!
 • Äldre 16 mar 00:47
  Gert skrev 2014-03-15 19:21:07 följande:
  Det finns tre sorters lögner: lögner, förbannade lögner och statistik. 
  Så säg mig, vad är sanning? eller finns det ingen sanning och man får helt enkelt gissa lite själv?
 • Äldre 16 mar 14:19
  Gert skrev 2014-03-16 12:39:14 följande:
  Så du utgår från dina egna erfarenheter när du påstår att det är ovanligt att ingen studerar efter grundskolan.

  Har du jobbat på alla skolor i hela landet och känner du alla elever i hela Sverige så att du vet att det är ovanligt att ingen studerar vidare efter grundskolan?
  Frågan är vad du går på? du som inte tycker man ska titta på statistik, så vad baserar du din åsikt på?
  Vad är egentligen flumskola för något? 
  Sverige ligger högt på listorna över de länder med mest välutbildade personer per capita bara så du vet, men du kanske inte tror på det eftersom du inte litar på statistik.
 • Äldre 20 mar 16:06
  Faber skrev 2014-03-20 15:53:14 följande:
  Vad spelar det för roll? Hon är enligt de uppgifter jag fått professor i miljörätt, jurist alltså och inte naturvetare. Det innebär att hon förmodligen har goda kunskaper om miljöbalken och lagstiftningens uppbyggnad inte att hon vet mer än andra när det gäller teknik och naturvetenskap.
  Precis, vad spelar det för roll att hon inte har mer kunskap i teknik eller naturvetenskap än andra?
Svar på tråden Varför hatar folk MP?
Logga in
Bli medlem