Inlägg från: effemgea |Visa alla inlägg
  • effemgea

    Varför hatar folk MP?

    Gert skrev 2014-04-14 19:41:38 följande:
    SD-sekten briljerar.
    Gert skrev 2014-04-14 19:43:46 följande:
    Ursäkta. PK-sekten skulle det vara.
    Ingen fara. Det är ju inte så lätt alla gångerFlört

    Hur går det med studierna av den kristna tokhögerns i USA och deras bild av Sverige. Har du några spännande iakttagelser att redogöra för?



    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Flash Gordon skrev 2014-04-15 20:09:12 följande:

    Nåja, den slags specialistkunskap du vill föra fram bygger likväl på att politikern själv har en chans att skilja på sant och falskt i den aktuella frågan och även om jag citerade ditt svar så har vi alltså en aktiv miljöpartist i tråden som förfäktar idén att politiker inte skall vara "experter" utan istället ägna sig åt att fördela resurser - enligt vems kompetens och bedömningar då, kan man undra, när nu inte politikerna skall vara "experter".

    Det är en sorglig inställning där politikerna blir till verktyg för dessa "experter" och lobbyister i allmänhet.

    Å andra sidna är det bekvämt för politikerna. Så länge allt går bra kan de sola sig i glansen men när det går fel kan de skylla på dåliga rådgivare.
    Nej, jag förstår inte ditt resonemang. 

    Jag tror du har en övertro på experter. Det blir nästan som en religion om man inte anser att en hyfsat kunnig person ska kunna överblicka ett område och sätta in det i ett sammanhang, vare sig man är politiker eller bara väljare. Herregud, det vimlar ju om sakkunniga på departementen jag tror t om att det ibland kan vara att föredra en politiker som är generalist framför en ämnesspecialist - just för att specialister har en tendens att bli "fackidioter".

    Själv är jag varken fysiker eller kärnkraftstekniker - inte desto mindre anser jag mig ha förmåga att bedöma att kärnkraften inte kan avvecklas förrän det finns fossilfria alternativ.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Flash Gordon skrev 2014-04-16 00:03:36 följande:

    Jag har, i jämförelse med dig och politikern, tydlgien en övertro på kunskap.

    Det du menar är en specialkunskap bygger fortfarande på att politikern ifråga kan skilja en plastcykel från ett vindkraftverk. För att ta ett exempel.

    Den biten kan ingen sakkunig i hela världen hjälpa till med eftersom det är just den sakkunnige som framför de argument politikerna skall bedöma.

    Och saknas kunnande så kan det inte ske en seriös bedömning.

    Varför kom du fram till din åsikt att kk inte kan tas bort nu?

    Varför kommer MP:s politiker fram till motsatsen?

    Rent naturvetenskapligt är din slutsats korrekt men varför kommer MP fram till motsatsen?

    Förstår de inte grundläggande fysik och matematik från ungefär ... högstadiet ... ?

    Eller är det så att drömmar går före verklighet? VET de egentligen att deras inställning inte fngerar men kär ändå för att de har en vision?

    Vilket av ovan två scenarion är det mest skrämmande?
    Jag vet inte, jag är inte expert på Miljöpartiet.

    Inom litteraturen finns det ett begrepp "Kill Your Darlings" - som kanske står för att man ska punktera vackra luftslott eller försöka komma förbi fixeringar.

    MP har väl en hel del rötter kvar till en annan tid och kärnkraftsomröstningen då många ansåg att kärnkraften relativt enkelt skulle kunna ersättas. Då - för länge sen - visste man väl inte särskilt mycket om vilket hot som bland annat koldioxidutsläppen skulle komma att  innebära i framtiden.

    Ja, jag tycker partiet borde skilja mellan realpolitik och visioner. Det är inget fel med att arbeta för en energiomställning som medger avveckling av kärnkraften, men man måste börja i rätt ände - och det behöver man inte vara expert för att inse.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Mentat skrev 2014-04-16 07:57:13 följande:
    Tyvärr motsägs det av (v):s eget partiprogram, där de använder ordet "demokrati" väldigt mycket men samtidigt säger att den är för värdefull för att överlåtas till borgerligheten. Då har man bevisligen inte fattat begreppet över huvud taget men det här brukar inte lyftas fram i media.

    (s) och (mp) hyser jag inga sådana invändningar emot, dem uppfattar jag absolut som demokrater. Fast vi är nog liiiiitet off topic i den här tråden vid det här laget. Jag antar att en (sd):are ville ha den som motvikt till den andra tråden om varför folk hatar (sd). Samtidigt kan man ju fundera över varför denne då utser (mp) som motsatsparti och inte (v) om det gäller att hitta det parti man står längst ifrån.
    Inte så svårt att förstå - i riksdagsdebatten definierade Åkesson SD och MP som varandras politiska motsatser, så varför skulle anhängarna till SD ha en annan uppfattning.

    Jag tycker nog också, apropå ingenting, att demokratin är för värdefull för att överlåtas till borgarna. Det är väl därför vi röstar bort Alliansen i september. Jag tror du missförstår V - de ifrågasätter knappast det demokratiska systemet eller resultatet av valen - det där är väl bara en markör för att mana till engagemang.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Mentat skrev 2014-04-16 09:43:16 följande:
    Nej, tyvärr är det inte så enkelt. Man talar mycket och gärna om demokrati i (v) men av deras partiprogram framgår tyvärr klart och tydligt att de inte har förstått vad det innebär, alternativt har en helt annan definition. Öststaterna kallade sig ju "folkdemokratier" trots att de inte hade mycket med demokrati att göra.

    Så här uttrycker sig (v):
    "Den politiska demokratin erövrades av arbetarrörelsen. Det finns ingen annan social kraft som i längden kan anförtros dess försvar. Den så kallade borgerliga demokratin är alltför värdefull för att överlåtas till borgerligheten."

    Det är för mig helt klart ett parti som inte har gjort upp med sitt odemokratiska förflutna när man har sådana skrivningar med i sitt partiprogram, ett program som har stötts och blötts på kongresser utan att någon tydligen har reagerat. Så visst finns det en demokratisk vänster men jag har svårt att räkna (v) till den.
    Hmm. Ser mycket otidsenligt ut. Dags för lite revisionism i form av mindre "torgtalseffekter" och lite mer demokratisk stringens i partiprogrammet, kan jag tycka.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Hen håle skrev 2014-04-16 15:04:51 följande:
    debatt.svt.se/2014/04/16/journalisterna-maste.../
    Trevligt att se en svt-artikel som tar upp journalistkårens vurmande för detta parti.
    Det omvända förhållandet skulle vara synnerligen märkligt.

    Journalister har språket som arbetsredskap och ju bättre språkförståelse och kunskaper man har desto bättre förutsättningar att överblicka komplexiteten i samhället.

    Till skillnad från folk som sitter på kammaren och bildar sig en omvärldsuppfattning genom tokstollarna på avpixlat och liknande sajter rör sig ofta  journalister ute i samhället, träffar många människor från skilda miljöer och tvingas försöka förstå omständigheter som inte är deras egna.

    Det förvånar mig inte alls att MP är överrepresenterat bland dem som har kunskaper om hur samhället fungerar.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Gert skrev 2014-04-16 19:49:27 följande:
    Haha den var bra :)

    Det är snarare så att Mp är överrepresenterat av människor som gillar att slåss. www.google.se/search?q=mp+br%C3%A5k+haninge&o...#q=mp+br%C3%A5k+haninge
    Det har jag mycket svårt att tro.

    Folk inom SD-sekten har ofta stora problem att förstå att man inte kan generalisera utifrån enstaka händelser, inte så konstigt förresten, eftersom hela toksektens omvärldsbild är konstruerad av utvalda fragment.

    Tror det var i den här tråden någon sverigedemokrat skulle bevisa för mig att miljöpartister är okunniga och triumferande petade in en bild på en miljöpartist som sa att hon var ointresserad av politik

    Folk som triggas av  och generaliserar utifrån fragment skulle behöva sätta sig på skolbänken igen. Där har verkligen den svenska skolan misslyckats kapitalt.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Hen håle skrev 2014-04-16 20:18:51 följande:
    Jag gick ett tag och trodde att det vore bättre om våra stora tidningar och media var så objektiva som möjligt i sina partiskildringar och inte som den f d journalisten i artikeln säger smörar för ett visst parti men men, det anser uppenbarligen inte alla.
    Jag anser inte att hon lyckades belägga sina påståenden särskilt väl.

    Vi kan diskutera artikeln om du vill.

    Jag trodde att du bara ville länka utan att gå in på innehållet. Man kan ju lugnt påstå att sverigedemokrater har "utvecklat" en ny slags regredierad debattform - där man sällan argumenterar med annat än länkar till vad någon annan tycker - och därmed anser man sig ha bevisat något eller vunnit debatten.

    Men - som sagt - vi kan gärna diskutera innehållet i artikeln. Själv anser jag att hon måste ha skrivit i affekt, bara några påståenden som hon sen knappast ens anstränger sig för att belägga.

    Ett exempel på usel journalistik.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Mentat skrev 2014-04-17 07:57:51 följande:
    Det stämmer säkert. Däremot tvivlar jag mycket starkt på att miljöpartister skulle vara överrepresenterade bland folk med teknisk utbildning, apropå kärnkraften och hur man tänker sig att den skall ersättas.

    Det finns många sorters akademisk utbildning.
    Jag är naturvetare och minns mycket väl det förakt vissa naturvetare eller de med teknisk utbildning kunde uttrycka för humanistiska eller samhällsvetenskapliga utbildningar.

    Ett förakt som enligt min uppfattning inte sa något om dessa utbildningar och deras värde - men väldigt mycket om dem som gav uttryck för uppfattningen.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Gert skrev 2014-04-17 12:34:42 följande:
    Jag vet mycket väl vart de 27 miljarderna ska gå till. Mer invandring så klart.
    Mot bakgrund av att du nyligen beräknade att Sverige tog emot 100.000 syrier förra året och att fler är på väg så kan det kanske tyckas så.

    Men MP kanske är lite mer verklighetsnära än så.

    Hur går det med kulramen och dess kalibreringFlört

    www.familjeliv.se/Forum-26-65/m72796120.html
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?