Inlägg från: Quintus Zebra |Visa alla inlägg
  • Quintus Zebra

    Varför hatar folk MP?

    oOOo oOOo skrev 2014-04-22 21:58:42 följande:
    Nej, det är samma sak. Precis som gudasänd skriver du att något är ovetenskapligt förmodligen endast pga att du inte förstår dig på det. 

    Om en teori är vetenskaplig eller inte har föga med slutsatserna den kommer fram till endast vilka metoder som används. Den kanske inte ens uttalar sig om det du tror den uttalar sig om. 

    Jag vet inte ens vilken teori/ideologi du menar är ovetenskaplig trots att jag frågade specifikt vilken du menade.



    Hehe. Härlig debatteknik.

    Nu har jag i och för sig pluggat ekonomi på högskolenivå i fyra år. Vet en del om det jag kritiserar.

    Jag har rätt tydligt givit exempel på vad som jag anser är ovetenskapligt.

    Marknadsekonomins teorier har kommit fram genom teoretiskt resonemang. Är det så vetenskapliga teorier kommer till enligt dig?

    Om jag är Gudasänd. Visa att du är motsatsen då. Mosa mig med fakta. Visa mig de vetenskapliga bevisen som ligger bakom den marknadsekonomiska ideologin. Berätta gärna namnet på forskaren som upptäckte tillväxtens positiva effekter innan marknadsekonomins teorier skrevs.

    För ekonomiska forskare gör väl inte som kreationister, hittar på teorierna ur tomma intet och försöker bevisa dem efteråt?
    She is eternal. Long before nations' lines were drawn. When no flags flew, when no armies stood. My land was born.
  • Quintus Zebra
    grind skrev 2014-04-22 22:09:50 följande:
    Att agera urifrån landets intressen har inget med globaliseringsförnekelse att göra. Sverige gick t.e.x. Med i EU av nationella intressen. Att tro att medborgarna skulle gynnas om man bortser från deras intressen är extremt ologi skt.



    Nja. Vår nuvarande regeringen sätter väl inte individens intressen främst?

    MP gör det nog minst lika mycket någon annan.
    She is eternal. Long before nations' lines were drawn. When no flags flew, when no armies stood. My land was born.
  • Quintus Zebra
    oOOo oOOo skrev 2014-04-22 22:44:38 följande:
    Det är du som påstår att det är ovetenskapligt, (antar att det är marknadsekonomi du menar då)
    Vad är det som är ovetenskapligt med denna vetenskap? 

    Jag menar inte att du är gudasänd. Men du resonerar på samma sätt. Marknadsekonomi har flummat fram från ovetenskapliga teorier på samma sätt som gudasänd menar att big bang flummat fram Spöke

    Men försök att lämna gudasänds aura och visa hur du menar att marknadsekonomi är ovetenskaplig.
    Tryck: Visa endast. Har tydligt pekat på exempel på vad som är ovetenskapligt.

    Skillnaden är ju att evolutionsteorin faktiskt är baserad på vetenskapliga studier.
    Gudasänds motståndare kan överösa honom med vetenskapliga fakta. Jag har inte hittills fått en enda länk eller en enda motdebattör söm ens påstår sig ha några bevis.

    Frågan är ju inte vad som är ovetenskapligt med marknadsliberalismen. Frågan är vad som vetenskapligt? Vad i marknadsliberalismen är baserat på vetenskapliga studier? Vilka studier var detta? När utfördes de? Hur? Av vem?
    She is eternal. Long before nations' lines were drawn. When no flags flew, when no armies stood. My land was born.
  • Quintus Zebra
    Tom Araya skrev 2014-04-23 00:23:35 följande:
    Nej, de har ingen verklighetsförankring....kommer med det ena idiotiska förslaget efter det andra, fullständigt orealistiska allt som oftast.

    Det är helt riktigt att Sverige inte klarade sig från att dras in i VK2 p.g.a. starkt militärt försvar och detta för att vi inte hade det förrän kriget var över. Vi tvingades därför till alternativet slicka-nazi-röv, ett föga lockande alternativ, men tyvärr det enda som återstår när motparten är på krigsstigen och du inte kan möta det militärt.
    Jag tycker det är värt åtskilliga miljarder kronor för att slippa återuppleva.

    Vissa åsikter är rent skadliga att ha vid makten.
    Politiker har lite väl mycket makt över försvaret och de visar gång på gång att de inte klarar av att hantera frågan.
    Min far är f.d. armébefäl. Och miljöpartist. Och sedan 30 år stationerad i den fredliga delen av försvaret. Tror garanterat han gör mer nytta där än vad jag någonsin skulle göra med ett gevär i näven.

    De fjäskade allt med båda sidor dock. Jag slickar hellre röv varje dag resten av mitt liv, än dödar folk.  Alla de svenskar som slapp begrava sina barn, tycker antagligen som jag.

    Du får tycka det. Själv tycker jag ju exakt samma sak om t.ex. FP. Men jag vill inte ha ut dem ur riksdagen för det. Tycker snarare det är uppiggande at en del har en annan verklighetsuppfattning än vad jag har.
    She is eternal. Long before nations' lines were drawn. When no flags flew, when no armies stood. My land was born.
  • Quintus Zebra
    oOOo oOOo skrev 2014-04-23 00:01:25 följande:
     oavsett hur många länkar han får.

    Du kanske närmar dig problemet från ett märkligt håll, har du tänkt på det.
    Teorin om marknadskrafter är väl att likställa med teorin om big bang.
    Big bang fanns där helt oavsett teorierna precis som marknadskrafterna gör det. För att förstå marknaden studerar man den på samma sätt som man studerar fysik för att förstå big bang.
    Inte efterlyser du vem som uppfann big bang eller hur
    Haha. Du är ju rolig. Ge mig i alla fall en enda länk som jag kan ignorera?

    Märkligt håll? Att vilja ha ett enda exempel på en enda vetenskaplig studie? De flesta forskare jag känner tycker att det är rätt håll att börja från.

    Monseigneur Georges Henri Joseph Édouard Lemaître anses ha upptäckt Big Bang-teorin. Edwin Hubble utvecklade den vidare.

    Vems upptäckter ligger bakom marknadsliberalismen?
    She is eternal. Long before nations' lines were drawn. When no flags flew, when no armies stood. My land was born.
  • Quintus Zebra
    ulfsas skrev 2014-04-22 23:56:23 följande:
    Vätgas är enkelt att producera. Solkraft, vind, våg, samt andra förnybara energikällor.
    Det finns en massa soliga platser. Saudiarabien exempelvis...tror inte de är så sugna just nu dock.

    Problemet är att vätet är dyrare att producera än dagens billiga olja. Politiska stora beslut saknas idag men man skulle från USAs och EUs sida slippa beroendet av olja från mellanöstern och Ryssland m.fl.

    Det som är bra med vätedrivna bilar är att man kan driva dem med något konverterade vanliga motorer motsvarande våra bensin och dieselbilar av idag. Ännu bättre är bränsleceller som ger el och då kör man med rena elmotorer.
    Man slipper dagens meningslösa batteri/bensinhybrider som ändå inte löser några problem. 

    Man kan driva bilar, bussar, lastbilar och på sikt även fritidsbåtar med väte. Man kan också få samma, minst, räckvidd som dagens bilar plus att de inte kräver en särskilt lång tid att tanka. Några minuter längre än för bensin men inte på långa vägar som en batteridriven bil. Batterier av idag då. De kan ju också bli bättre framöver.
    Gillar som sagt också vätebilar. Skrev ett inlägg om det en bit upp.Men precis som du skriver så skulle det krävas en omprioritering för att de ens ska få chansen. Och vi är idag extremt långt ifrån en plats där miljön prioriteras på det viset.

    En väg att gå är ju att titta på Kalifornien. Vätgasbilar har sålts där i rätt många år nu, helt enkelt för att deras utsläppslagar inte tillåter mer bensintrafik.

    She is eternal. Long before nations' lines were drawn. When no flags flew, when no armies stood. My land was born.
  • Quintus Zebra
    effemgea skrev 2014-04-22 23:12:56 följande:
    Ja, fast jag skulle gärna se att MP hade en mindre symbolrelaterad syn på partiets förflutna i den politik som syftar framåt. Tror jag skrev "Kill Your Darlings" i ett tidigare inlägg i tråden - fullt så drastisk behöver man kanske inte vara, men Sverige och världen ser inte längre ut som vid kärnkraftsomröstningen 1980.

    Om du har varit aktiv i MP så gissar jag att du är medveten om att det finns en och annan miljöpartist som ser kärnkraft som sinnebilden för en energislösande och miljöförstörande samhällssyn - och de kan de väl få tycka, särskilt som de till en viss del förmodligen har rätt. Men så skulle det inte behöva vara - och för mig innebär "omedelbart" just omedelbart och en avveckling är en avveckling.

    Bra iallafall att det står att de "vill" i partiprogrammet och inte kräver som jag råkade skriva.

    Får jag fråga varför du lämnade MP - tror att svaret skulle kunna bli mindre förutsägbart än diskussionen om MP och kärnkraft.
    Tycker att MP har strukit så det räcker i sitt partiprogram, vilket är ett av skälen till att jag lämnade.

    I dagsläget tror jag MP:s medlemmar med rätt stor majoritet är överens om att kärnkraft inte finns med i deras vision av framtiden. Så partiprogrammet kommer nog inte ändras.

    För mig är partiprogrammet en plats för just visioner. Inför varje val släpps ett handlingsprogram som mer precist visar vilken politik som ska genomföras.

    En avveckling är en avveckling. Men hur lång tid den tar är en annan fråga.

    Som sagt, i sossarnas partiprogram står det att monarkin inte ska ärvas vidare en generation till. Det är inte samma sak som att de anser att det är en politik värd att praktisera.
    Men med tanke på hur pragmatiska Fridolin och Romson verkar vara så har jag extremt svårt att tro att
    de kommer ens att riskera att leva upp till myten om "det livsfarliga MP" som riskerar svensk industri med sitt "kärnkraftshat".

    Jag blev allt mer trött på att nästan alla mina hjärtefrågor ströks ur programmet. Och på att partiet utvecklades helt i en riktning som jag inte uppskattar. Själva beslutet tog jag strax efter förra valet då det stod klart att MP stöttade regeringen i beslutet att förlänga den svenska insatsen i Afghanistan. Pacifisten i mig fick allergisk chock och sprang och gömde sig! ;)

    Sen kommer jag möjligtvis rösta på dem ändå. Vet inte riktigt vad jag skulle rösta på annars.

    She is eternal. Long before nations' lines were drawn. When no flags flew, when no armies stood. My land was born.
  • Quintus Zebra
    oOOo oOOo skrev 2014-04-23 00:56:11 följande:
    Tja du, vem upptäckte Amerika, var det Columbus? Det låg där och väntade eller hur, tom befolkat. Curie upptäckte radium men radium fanns där redan innan eller hur. Du är fel ute.

    Det finns massor med länkar om teorier om hur marknaden fungerar som jag vet du väntar på att ignorera Solig
    Både Amerika och Radium är lättbevisade.

    Teorin om att tillväxt föder miljömedvetenhet och välfärd. Den har jag aldrig sett ett ett enda bevis för.
    She is eternal. Long before nations' lines were drawn. When no flags flew, when no armies stood. My land was born.
  • Quintus Zebra
    Tom Araya skrev 2014-04-23 01:06:30 följande:
    Jag har ingen lust att slicka röv för att du inte kan ställa upp med några hundringar extra i skatt per år.
    Dessutom har du tur om du kommer undan med rövslickeri, istället för att sätta livet till.

    Alla de som fick begrava sina barn, syskon, föräldrar, makar och vänner håller nog inte med dig. Men alla de miljonerna döda kanske inte är värda så mycket i dina ögon, eftersom de inte var Svenskar?



    Jag spenderar gärna tiotusentals kronor för att slippa krig. Men jag vill inte spendera pengar på fel strategi. Tror du på fullaste allvar att Svenska folket idag är kapabla att möta en rysk invasion med vapen i hand, om vi så lägger halva budgeten på militären?

    De är värda massor. Hur många tror du Sverige hade kunnat rädda även om vi hade varit med? Och just för att de är värda så mycket så vill jag slå¨hål på myten om att mördande i nationens namn (det som kallas krig) skulle vara ett bra verktyg för att skapa fred och stabilitet.


    Om vi värderar människoliv kanske vi ska sluta mörda så lättvindigt? Är det inte på sin plats att i alla fall börja studera hur effektivt krig egentligen är? Speciellt när en så stor del av alla krig och beväpnade revolutioner de senaste hundra åren verkar ha misslyckats med att uppnå det som var syftet med dem?


    She is eternal. Long before nations' lines were drawn. When no flags flew, when no armies stood. My land was born.
  • Quintus Zebra
    oOOo oOOo skrev 2014-04-23 01:13:32 följande:
    Vet inte om det finns en sådan teori ens.
    Läs tråden här. Minst tre personer har hävdat detta. Vilket jag sedan har svarat på. Politiker runt om i världen hävdar detta högt och lågt.
    She is eternal. Long before nations' lines were drawn. When no flags flew, when no armies stood. My land was born.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?