Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Varför hatar folk MP?

    sverker11 skrev 2015-02-11 18:28:02 följande:
    Frågan är om han får något stöd överhuvudtaget från partiet. Jag läste en intervju med Bert Karlsson som gav intrycket att det överlag finns en rätt osund alkoholkultur i riksdagen. Man kan, om man liter på Karlsson, då befara att samma osunda alkoholkultur genomsyrar partierna i stort.

    Vid en snabbgoogling av Karlssons uttalande gav andra träffen en lista (från en blogg, trovärdigheten är upp till var och en att bedöma) om alkoholrelaterade övertramp bland riksdagsledamöten: varjager.wordpress.com/2012/11/29/stoppa-fyll.../
    Idag är det några åkerier och bussföretag som infört alkokontroller för sina förare, men för makthavare som kan köra hela landet i diket finns inga drogkontroller. Det skulle vara alltför ”integritetskränkande” om kontrollerna även drabbar makthavarna.
    Pst - vatten är ett av de E-numren. smile5.gif // Fantastisk kännedom om livsmedel hos vänstertomte.
  • Rataxes

    Tidigare "hotade/gladde" MP oss väljare med att hoppa av regeringen om Saudiavtalet inte stoppades.

    Nu ändrar sig MP med att de tycker det inte är bra

    Nänä, som sagt så lämnar aldrig MP köttgrytan oavsett hur mycket vapen regeringen skickar till Saudi, Ryssland, Somalia, Nigeria, USA, Kina eller vilket annat land som helst på klotet.

    MP - det trovärdiga partiet.


    Pst - vatten är ett av de E-numren // Fantastisk kännedom om livsmedel...
  • Rataxes

    ”Till slut lyckades man komma överens om det man var överens om. Men man var också väldigt tydligt överens om vad det var man inte var överens om.”


    Sveriges nuvarande vice statsminister Åsa Romson (MP), ger oss ett bra exempel på hur de jobbar i den rödgröna röran.


    Jag svarar endast i undantagsfall anonymiserade användare.
  • Rataxes
    FDFMGA skrev 2015-04-16 17:38:12 följande:
    Jag fick lite tid över att googla en smula.

    Tydligen är det Säpo och Försvarsmakten som fattat beslutet om hur transporten skulle ske.

    Jag misstänker att det är mot bakgrund av att två svenska ministrar har mördats och att det i efterhand förts fram synpunkter om just säkerheten för dessa.

    Men självklart kan man tycka att de borde ha konsulterat de främsta experterna på området, de på FL verksamma säkerhetspolitiska experterna SD-Gert och Tom ASolig
    Han vill stänga Bromma flygplats, men flyger därifrån. Leva som man lär är ju iofs inget politiker i allmänhet ägnar sig åt.
    Just i detta fall fanns det ju en rationell förklaring till att han inte kunde ta sig till till Arlanda.

    Men det ändrar inte att många får bilden av en lismande manboy, som går på ett privat flygplan och känner sig utvald, när han får åka privatjet ner till Bryssel.  
    Jag svarar endast i undantagsfall anonymiserade användare.
  • Rataxes

    En enorm mängd artiklar, rapporter och uttalanden i media påtalar att "Global Warming" är vår världs stora hot och utmaning. Koloxidutsläppen kommer att döda oss alla inom X antal år.

    Nå: en energilösning till problemet existerar. Den heter kärnkraft. Denna energiproduktionskälla orsakar (grovt räknat) noll impact på koldioxidutsläppen.
    Likväl envisas miljörörelsen med att hävda att just kärnkraft bör vi inte ha. Alternativet sägs vara vindkraft och solenergi som rent praktiskt inte fungerar så där jättebra just här i Sverige där vi råkar bo.
    Visst vore det väl jättetrevligt om miljörörelsen (och dess politiska representanter) försökte tänka till någon enstaka gång och ta konsekvenserna av sina egna funderingar och teorier istället för att drömma sig fram?


    Jag svarar endast i undantagsfall anonymiserade användare.
  • Rataxes

    Det händer något med människor när de hamnar i riksdagen. De förflyttas över till en annan värld där andra regler gäller för dem. Politikerna är de bästa på att skapa vi och dem.


    Svarar sällan anonyma, definitivt inte anonymt vänsterslödder.
  • Rataxes

    KillBill skrev 2015-04-28 18:39:20 följande:
    Vad är din kommentar till att vattenfall avser att avveckla två kärnkraftsreaktorer pga kommersiella skäl (kärnkraften är helt enkelt inte lönsam)?
    Tom Araya skrev 2015-04-28 18:42:15 följande:
    Att det är vansinne eftersom vi blir tvungna att köpa in tysk kolkraft för att ersätta den under vinterns toppar. Knappast ett steg framåt för miljön.

    Höjer man skatten tillräckligt blir allt olönsamt. Allt medan subventionerna fortsätter till intermittent elproduktion.

    Man tar sig för pannan... Består regeringen verkligen av fullblodsidioter? Ska folk behöva börja frysa ihjäl innan vanligt folk vaknar?
    Svarar sällan anonyma, definitivt inte anonymt vänsterslödder.
  • Rataxes

    "Miljöpartister är som andra människor" - bara lite godare, finare och ädlare. Men även hycklare är människor.


    Svarar sällan anonyma, definitivt inte anonymt vänsterslödder.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2015-04-30 00:47:39 följande:
    Kan man verkligen beskylla regeringen för att den, med de senaste skattehöjningen på kärnkraft skulle ha gjort kärnkraften olönsam?

    I vårbudgeten beslutade Regeringen att höja effektskatten med totalt ca 250 miljoner kronor per år. Sverige har 10 reaktorer vilket innebär att en genomsnittlig reaktor drabbas av en skattehöjning på 25 miljoner kronor per år.Ringhals som har fyra reaktorer skulle alltså drabbas av en ökad beskattning med 100 miljoner kronor.. Ringhals omsätter ca 8 miljarder per år vilket innebär att den ökade skatten motsvarar en kostnadsökning på 1,3%.

    Om det bara krävs en kostnadsökning på 1,3 % för att ägarna Vattenfall ska bestämma sig för att lägga ner Ringhals i förtid så kan ju inte orsaken vara  futtiga 1,3% utan förutsättningarna för kärnkraftsdrift måste ha varit extremt dåliga även under Alliansens 8 år vid makten eller?
    Eva Halldén, vd för Ringhals, pekar på hur effektskatten påverkar lönsamheten. Och Vattenfalls koncernchef Magnus Hall konstaterar att styrelsen utan denna kärnkraftskatt "inte skulle ha tagit det här beslutet i dag."

    Du kanske kan läsa styrelseledamöternas tankar? vi andra får vackert lyssna på vad de säger.
    Svarar sällan anonyma, definitivt inte anonymt vänsterslödder.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?