Vad äter era barn? > in i minsta detalj.
Frukostgröt på bovetemjöl, vatten, kanel, kallpressat kokosfett. Till det hemmagjort fruktpuré på diverse ekologiska frukter, ofta blåbär, banan, gojibär, osvavlade aprikoser, papaya, mango, päron, hallon... Tillsätter lucumapulver och baobabpulver. En liten macka till det, brukar göra något bröd på dinkelmjöl, vatten, morot och/eller äpple, kokosfett och ibland lite lingon. Lite ekologiskt Bregott på mackan.
Lunch består ofta av diverse rotfrukter (ofta sötpotatis, morot och palsternacka), hirs, quinoa, olika bönor och ärtor, linser, avokado. Majs, oliver, tomater, nötter och fröer. Kryddor. Något fett, antingen olivolja, kokosfett eller äkta smör. Avslutas med någon fruktpuré (som ovan) eller med mosat päron eller mosade bär med lucumapulver.
Mellis brukar oftast vara naturell, ekologisk yoghurt med mosad banan, mosade bär, chiafrön, lucumapulver och naturella quinoapuffar.
Middag brukar se ut som lunchen, försöker variera rätter dock.
Sedan hemmalagad välling gjort på skrädmjöl, bovetemjöl, mannagryn och nyponskalmjöl. Blandas med lite kokosfett och bananpuré med lucuma och baobab.
Ja, oftast ser upplägget ut såhär. Så gott som allt är ekologiskt, i möjligaste mån. Kan tilläggas att han älskar maten och säger "mmmm" efter varje tugga, riktigt njuter! Han närmar sig året.