Inlägg från: Anonym (Elvira adhd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elvira adhd)

    Diagnos som ursäkt ?

    Jag har adhd 3 barn o jobb. Jag måste ta samma ansvar för hem jobb o barn o inköp p handling som min man, om inte mer eftersom jag är hemma mer.

    Jag kan inte strunta i städning o matlagning för att jag har adhd, det måste göras. Sedan att man kan hitta saltet i kylskåpet är så det kan bli. Min man har lärt sig att le över att hitta saker på fel adress. - Det kan bli så säger så säger jag. -Nej det BLIR så säger han o mig till sig o pussar mig i halsen.

    Jag har lärt mig att anpassa livet. Jag har snygga boxar o lådor ( en i varje rum) där jag lägger allt viktigt eller småsaker jag inte vet vart jag skall göra av. Då hamnar all oerda i ytan iaf i en o samma yta i en liten låda och man vet oftast vart man skall leta istället för hela rummet. Sedan är det klart det kan hända att jag tar bilnycklarna för att åka iväg och barnen är klädda och så lägger jag ifrån mig dom då den där vanten ramlar av på mini och jag kommer på en annan sak att göra också och så får jag springa o leta i sista minuten vart tusan jag gjorde av nycklarna. Det är ju mindre roligt men jag jobbar på det.

    När jag var ung kunde jag bli väldigt arg när jag var arg ( är 35 nu) men har lärt mig tygla mig. Jag vill vara resobanbel när jag diskuterar. Min 7 åring med adhd har dock svårt att bara resobanbel och kan bli gnällig.

    Jag skyller inte på min adhd. Jag gör så gott jag kan och försöker hela tiden bättra mig.

    Men jag skulle bli ledsen om någon trodde jag försökte skylla på min diagnos.

  • Anonym (Elvira adhd)

    Mitt liv innehåller även mycket med mitt adhd barn..att göra scheman och organisera upp för honom. Fostra vara konsekvent, lugn tydlig med gränser och hjälpa honom lyfta fram det positiva han kan.. Det kräver mycket. Mitt liv innebär att samtidigt ta hand om syskonen som också behöver ta plats och sköta hem o jobb. Det är svårt jobb med ett adhd barn men jag har aldrig sagt att jag inte kan för min adhd. Man kan,man kan allt som man måste. Men saker måste få hamna lite på fel plats ibland. Min verklighet innebär att organisera upp livet med allt och kämpa för min son. Jag skyller inte på min adhd när nycklarna är borta igen. Men det är en förklaring på varför det blir så.

Svar på tråden Diagnos som ursäkt ?