• snobben00

    Gravid efter IVF i februari 2014 - BF oktober 2014

    Har ni börjat besöka öppen förskola eller är med i någon föräldragrupp?
    Jag går på föräldragrupp en gång i veckan på bvc med spädbarnsmassage men tänkte sen även besöka kyrkans öppna förskola och familjecentrum som också har nåt liknande.
    Känner att jag behöver komma ut och träffa likasinnade, så tråkigt att bara gå hemma och prata med en liten bebis som inte säger så mycket tillbaka än Glad

    Har ni tränat något sen förlossningen? Jag har tänkt på det länge men inte tagit mig i kragen än, finns ju en del övningar man kan göra hemma, situps och annat för att stärka magmuskulaturen igen. Hittills har det bara blivit barnvagnspromenader. Längtar till våren då man kan ta längre promenader i vårvärmen Solig

    Nu har jag fått tag i en magkudde från Fisher Price som jag hoppas kommer i dagarna, den ska tydligen underlätta då de kommer upp lite med överkroppen och får lite leksaker framför sig, ska bli spännande och se om den blir populär.

  • snobben00

    För övrigt; kul att vi fortfarande hänger kvar här nu och då. Alltid kul att höra hur det går för er andra Glad

  • snobben00
    kristin10 skrev 2015-01-29 20:42:21 följande:
    Idag blev sonen 2 månader och jag har så småningom tänkt börja besöka öppet daghem och församlingens babycafe. Men än så länge blir det sån press när man ska passa tider. Väljer hellre själv när det passar att gå ut med vagnen eller till stan för att handla. Men nästa vecka börjar mamma-barn-grupp med de som var på föräldraförberedelsen.
    Håller med om att det inte är någon höjdare att behöva passa några tider än!
    Tycker det är lika jobbigt varje gång det är dags för BVC-besök och man är ensam och ska få ihop matning, blöjbyten, påklädning, egen frukost och hygien och ut till bilen med vagn och bebis....
    Vill helst ha tider efter 12, dock är föräldragruppen onsdagar kl 11 och kräver lite mer tidsplanering!
  • snobben00

    Vi fick inte heller mot hepatit utan bara vanliga 3 månaders vaccinet som ingår i basprogrammet.
    Jag var lite nojig inför vaccinationen så vi tog det en dag då mannen kunde följa med och köpte hem flytande Alvedon i fall att men han fick aldrig feber men sov mycket längre än vanligt den kvällen.
    Han skrek när hon stack men det gick fort att lugna och trösta.
    Vi avstod rotavirus vaccination

  • snobben00
    BlankaBlanka skrev 2015-02-03 21:07:26 följande:

    Lillkillen skrek hela kvällen efter 3 månaders vaccinet. Men sedan var det över.

    Tänkte kolla med er när man gör frysförsök gör man det i naturlig cykel eller hur går det till. Vi har bara ett i frysen och funderar på om vi ska göra det innan sommaren eller vänta till efter. Svårt att veta hur fort man får tillbaka mensen när man slutat amma.


    Man kan göra frysförsök i naturlig cykel och i stimulerad, jag har gjort båda.

    Nackdelen med naturlig cykel är om ägglossningen infaller så att det blir helgkrock, då blir det bara att vänta på nästa månad .... har råkat ut för det själv.

    Gör man det i stimulerad cykel krävs dock ett par läkarbesök.

    Hur länge har du tänkt amma? Jag har planer på att långsamt trappa av nu snart. Man vet ju inte heller hur lång tid det tar innan kroppen ställer om.

    Jag hoppas innerligt att det blir som många säger; har man väl fått ett barn kan det i vissa fall vara lättare att bli gravid igen. I vårt fall tog det ju 9 försök och ska det fortsätta så kommer vi aldrig ha råd med att skaffa ett syskon :( det bästa vore väl om man kunde ha sån tur att det sker naturligt spontant.
  • snobben00
    BlankaBlanka skrev 2015-02-04 14:02:44 följande:
    Snobben: Jag tänkte amma tills han är 6 månader vilket han blir i Maj. Tänkte börja med smak portioner nu när han är 4 månader.

    Jag önska såklart också bli gravid spontant. Vi tänker köra några månader själva och ser vad som händer. Har inte så stort hopp om det dock. Vi har blivit gravida 2 gånger men det tog 11 månader första gången och 5 månader andra gången. Båda slutade i missfall. Jag ser det bara som en bonus om spontant eller IVF fungerar igen. Annars räcker det fint med lillkillen :).

    Ska ni börja med frysförsök och i så fall när?
    Jag hoppas på ett frysförsök precis innan sommarstängning och några egna försök innan dess men har inga som helst förhoppningar om det eftersom vi under våra aktiva 5år inte lyckades en endaste gång trots att inga fel är hittade hos oss, känns dystert men vi är självklart lyckliga med vårt lilla mirakel Solig
  • snobben00
    mikispikis90 skrev 2015-02-05 22:34:55 följande:
    Jag fick min dotter 11 aug 2014. Och vi pratade med fertfertilitetsenheten igår, vi ska återföra ett Fet i maj 2015 :)
    Kul Glad
    Jag håller tummarna när det blir dags! Har ni många i frysen? Hur mycket får ni betala?
  • snobben00

    Usch mannen kom hem efter lunch i torsdags med magsjuka Kräks
    Som tur är har vi ett gästhus som han kan hålla sig i för jag vill inte bli sjuk igen nu!!!
    Men det är tufft att vara själv med sonen dygnet runt, svårt att finna tid för sig själv när det gäller mat och dusch och annat...

  • snobben00

    Hej på er alla Glad
    För oss går det fint, har också börjat så smått med smakprover som dom rekommenderat, bara för att få igång intresset och känna smaker och inte direkt för att äta. Viktor får ca en tsk per dag bara, och som sagt det är nog inget som sväljs än... han verkar inte riktigt fatta det än Glad Men han är intresserad.

    Eftersom han ligger och sover till och från på sin pappa i soffan om kvällarna så har jag gjort så att sista matningen och nattningen får blir runt 21-21.30  sen sover han fram till 6.30-7 ungefär. Vågar inte natta tidigare för då lär man väl få springa upp mitt i natten Obestämd Men det funkar bra och nu har vi ganska så fasta mattider.
    Han äter 4ggr/dag nu bara Skrattande och det är han som får styra men det brukar blir kl.7.30, 12.30, 17.30 och sen sista vid kl.21 ungefär och nu får han bara ersättning. Antar att det är därför han står sig så länge.

    Dagtid så har han inga specifika sovtid utan det blir när det blir, har också problem till och från med att han vill vara på mig som ett frimärke hela tiden... Obestämd jobbigt när han somnar på mig och vaknar så fort jag lägger ner honom...

  • snobben00

    ser91; stort grattis!!!

    Hur går det för er andra? Vår lille kille växer och mår fint!
    På måndag är det dags för vårt första FET efter förlossningen... bara att börja hoppas igen. Får se hur många försök vi får råd med, 11 000kr hostar vi inte upp hur som helst.

  • snobben00

    Ser91; hur har det gått för dig?

    Och hur går det för er andra?

    Jag är gravid i v.6 efter att ha gjort syskonförsök både i maj och juni.

    så om det går bra blir Viktor storebror i slutet på februari och han är då 1 år och 4 månader.

    Så det blir ganska tätt....trodde aldrig att det skulle gå så fort efter att tidigare kämpat med 9 ivf-återföringar under 2år.

  • snobben00
    Danisen skrev 2015-06-29 22:56:27 följande:

    Grattis snobben så roligt. Själv vill vi vänta ett tag till. Kör dock oskyddat så vem vet. Hade varit skönt om man slapp gå igenom allt sånt igen. Hur gjorde ni syskon försöket? Vet inte hur sånt funkar.

    Jag skriver en del i en väldigt aktiv tråd här på FL välkommen dit om du har lust. Ett härligt gäng som gjort IVF och öd som stöttat och hjälper varandra . Ska skicka länken här


    Hej :)

    Vi gjorde ett ostimulerat FET som gick vägen trots att slemhinnan bara var 6mm och den bör vara minst 7-8mm så jag trodde verkligen inte på det. Men det är dyrt med syskonförsök. ...

    .11 000kr!!! Och vi hann med 2st.

    Jag hoppas att det går vägen nu för vi har inte råd med en massa försök.

    Men det blir mycket att lösa, behöver en spjälsäng till, måste skaffa en syskonvagn och det blir till att skaffa dubbla bilstolar eftersom dom är för täta för att ta över efter varandra.

    Ska absolut kika in i tråden.
  • snobben00

    Jo babyskyddet funkar ju eftersom vi måste byta stol till Viktor under sensommaren /hösten men stol nummer 2 och 3 kommer vi behöva 2st av eftersom dom används så mycket längre än babyskydd.

    ska googla fram den där vagnen på en gång. Svårt det där med vagn.... dom kostar ju en del och så vill man ju att den ska ta så liten plats som möjligt i bilen. ..

  • snobben00

    Vad kul, grattis Ser91! Har du mått bra under graviditeten?

    Jag går in i v.10 eller 11nu och ska på första vul och inskrivning på måndag.

    Jag har mått och mår verkligen skit från morgon till kväll. Trött, illamående och hunger hela tiden. När jag väntade Viktor mådde jag toppen.

    Vi funderar starkt på en bugaboo donkey syskonvagn, dyr men har massor med fördelar. Den går bla att skjuta ihop till en enkelvagn vid behov ( den enda på marknaden ) och är smidig att få in i bilen vilket känns viktigt då vi bor på landet och vagnen ständigt ska packas in i bilen.

Svar på tråden Gravid efter IVF i februari 2014 - BF oktober 2014