Inlägg från: Anonym (Lara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lara)

    Bojkottar du något varumärke?

    Köper ingenting från Israel, bojkottar även McDonalds och Coca-Cola.

  • Anonym (Lara)
    Monchichier skrev 2014-03-17 22:50:47 följande:
    Nu ska jag göra alla besvikna.  Du får inte använda: någonting med USB-teknologi

    Menar du att pengarna går till Israels statskassa ?
  • Anonym (Lara)

    Lika troligt att som alla pengar vi lägger ner på blixtlås eller bakåtvända bilbarnstolar skulle gå till svenska statskassan. Aldrig kommer jag stödja rasistiska diktaturer som stödjer folkmord .

  • Anonym (Lara)
    Anonym (sverker) skrev 2014-03-17 23:25:20 följande:
    Existerar det bara allt eller inget i din värld? Självklart får uppfinnarna en hel del, liksom tillverkarna Men eftersom man betalar skatt i Israel så stödjer man den staten genom att köpa något som innehåller eller är israeliska uppfinningar. Herregud, det där var värsta typen av dubbelmoral må jag säga.Att du inte vill stöta staten Israel men eftersom inte ALLT går till skattkassan så räknas det inte.

    Nu bor väl inte alla israeliska uppfinnare i Israel, lägg ner bullshiten. Precis så är det ,vill inte stödja staten Israel, problem med det? Att stödja folkmord är inte min grej, liksom att invadera ett land och utrensa dess befolkning . Att vara emot detta och samtidigt köpa apelsiner från Israel är dubbelmoral däremot!
  • Anonym (Lara)
    Anonym (sverker) skrev 2014-03-17 23:35:32 följande:
    Nä säkert inte alla men i så fall så ska du undvika allt möjligt som produceras i Israel som exempelvis Windows Vista och XP att göra. Men jag tror att du tycker att det är rätt obekvämt att diskutera och därför du drar till med kraftuttryck i affekt. Att påstå att man inte vill stödja staten Israel samtidigt som man bidrar till deras skatteintäkter ÄR dubbelmoral.

    Vad intressant, har du någon källa på att windows vista endast produceras i Israel? * nyfiken*
  • Anonym (Lara)
    Monchichier skrev 2014-03-17 23:51:19 följande:
    Nordkorea, Kina, Japan, Vietnam, Kambodja, Thailand, Burma, Indien, Pakistan, Afghanistan, Syrien, Irak, Iran, Turkiet, Turkmenistan, Uzbekistan, Ryssland, Ukraina, Vitryssland, Tyskland, Sudan, Saudiarabien, Bahrain, Jemen, Eritrea, Kongo, Ivory Coast, Zimbabwe, Sydafrika, Chile, Brasilien, Venezuela, Colombia, Ecuador, Honduras, Kuba Vet du vad dessa länder har gemensamt med Israel? Att bojkotta Israeliska apelsiner pga brott mot mänskliga rättigheter medan man sitter och pickar på sin kinatillverkade smarta telefon, DET om något är dubbelmoral 

    Så att inte köpa minkpälsar för djurens rätt är ok men att vägra israeliska varor pga etnisk rensning är dubbelmoral. Om fler satte sig emot Israels "politik" så hade tex Mellanöstern inte sett ut som den gör idag. Jag försöker med mitt bästa handla så lite med israeliska varor som möjligt för mitt egna samvetes skull, hur sover du om nätterna?
  • Anonym (Lara)
    Anonym (sverker) skrev 2014-03-18 00:05:25 följande:
    Jag pratar om utveckling och patent i första hand och inte produktion. Googlar du på invention israel kommer du få massor av träffar men här är två. www.aish.com/jw/id/Israels-Top-45-Inventions.... israel21c.org/technology/israels-top-45-great.../

    Men dessa kommer inte till statskassan med andra ord, så du bullshitar med andra ord. Säg det istället! Jag kommer efter min bästa förmåga fortfarande aldrig att stödja folkmord och etnisk rensning.
  • Anonym (Lara)
    Monchichier skrev 2014-03-18 00:06:24 följande:
    Börjar någon bli trött? Sluta lägg ord i munnen på mig.

    Vad gör du själv för att göra världen lite bättre?
Svar på tråden Bojkottar du något varumärke?