Inlägg från: Finisen |Visa alla inlägg
  • Finisen

    Jaydess?

    Någon som har Jaydess som vill dela med sig av sina erfarenheter? Insättning, följder (spotting?), menspåverkan, känsla? etc. etc..

  • Svar på tråden Jaydess?
  • Finisen

    jepps. En hormonspiral som är ny på marknaden, även den producerad av bayer men den är mindre (passar mindre livmödrar) och ger ifrån sig en lägre dos hormoner (och därmed är det meningen att sidoeffekterna ska vara mindre utbredda... stämningarna etc som kom till Bayer i följd av Mirena var ju varken fåtaliga eller trevliga...)


     


    I min tankevärld utgår jag från att insättningen av jaydess bara kan vara trevligare än en jättelik paraguard,,,


    Men dina biverkningar låter ju inte alls trevliga hittils, särskilt inte orgasm-punkten, men den känns iallafall inte före/under/efter samlag hoppas jag (smärta?)?


     


    Jag har hittils hört så olika saker från barnmorskor etc. Bayer säger ju att mensen minskar men ändå blir kvar (...) men barnmorskorna jag pratat med säger att den minskar tills den försvinner (?).


    Jag vill inte att min mens ska försvinna, den är kort, smärtfri och ett bra sätt att hålla reda på tiden (hehe, nej, men den är ju även ett tecken på att man mår bra...)..


     


     


    fleeer? Den har ju funnits ett tag nu så någon mer måste ju kunna utvärdera den so far?


     


     

  • Finisen

    Oavsett vad man väljer att sätta in i sin livmoder så hör mellanblödningar, sk "spottings" till de vanligast bieffekterna. Det kan ju bara röra sig om några droppar per dag för vissa, och att det går över inom någon vecka, men som Orkidé säger så är det olika för alla.


     


    Läste någon Amerikanskas blogg, hon hade också försökt få en överblick av folks upplevelser med Jaydess, hennes slutsats var att resultatet tycktes vara det samma som för Mirena, och att den enda egentliga skillnaden låg i risken för ovariecystor.


    En annan Amerikanska jämförde Mirena & Jaydess och hon påpekade även att det kanske inte var en tillfällighet att Jaydess (säljs som Skyla i USA) kommer samtidigt som Mirenas patent är på väg att gå ut (Mirena -och bayer - är välkänt till följd av de massiva stämningar som företaget fått efter Mirena och dess sideffekter.. men sen så är det ju USA vi snackar om X) )


    Intressant läsning iallafall. drjengunter.wordpress.com/2013/11/20/how-does-the-sklya-iud-compare-with-the-mirena/


     


    Men Jaydess är fortfarande det mest intressanta hormon-preparatet just för att dosen är så låg. Även om jag håller med om att skillnaden i storlek mellan den nya och gamla modellen inte är så ögonbrynshöjande..


     


    ok. Lite mycket ord här, men jag tycker preventivmedel är så intressant. Hela industrin runt omkring, dess historia och dess effekter.


     

  • Finisen

    Intressant! Låter som en sjukt jobbig situation... men som bakgrund, har prövat spiral tidigare och vilken typ av livmoder har du (normal, liten, retroflekterad?)

Svar på tråden Jaydess?