Inlägg från: SoSS15 |Visa alla inlägg
  • SoSS15

    Jaydess?

    Hej! Jag satte in min Jaydess i måndags, 21/3 på förmiddagen. Dag 7 i menscykeln.
    Själva insättningen gick bra. Fick ligga med benen upp i vädret (haha), och så kände barnmorskan först hur livmodern låg innan hon förde in de hemska kalla instrumenten och vidgade öppningen. "Drog" livmodern till rätta, gjorde inte så ont, lite obehagligt. Mätte med en "pinne", förde in spiralen, fällde upp den, klippte av trådarna och tog ut instrumenten. Allt som allt, inte alls så ont jag förväntat mig, lite obehagligt bara. 
    Efter på dagen hade jag liiiiiite lätt mensvärk, blödde lite från livmodertappen som hon varit tvungen att hålla i lite hårt, hade även lite mensvärk under tisdagen till och från. Idag har jag väl inte direkt känt någonting ännu.

    Kan tillägga att jag fött barn! :)

  • SoSS15

    På måndag är det 4 veckor sen för mig och jag har inte blödit någon gång förutom liiite på insättningsdagen :) 

  • SoSS15

    Nu har jag haft Jaydess i strax över 4 månader. Jag är både nöjd och lite tveksam. Mensen har inte försvunnit, däremot har den blivit väldigt sparsam men långdragen, första gången varade den i 14 dagar och senast i 12 dagar. Väldigt sparsamt som sagt, men jobbigt med så länge. Jag har mer värk kring ägglossning sedan jag satte in den, och de senaste veckorna har jag känt mig väldigt trött och lite lätt deppig, misstänker att det kan vara hormonet, tyvärr, som jag känner av. Jag är ju känslig och lättpåverkad av hormon, så antar att det pyttelilla som jaydess utsöndrar tyvärr påverkar mig... 

    Jag tänker dock stå ut med det här tills de första 6 månaderna har passerat, men om det inte har blivit bättre innan dess får jag nog ge upp och ta ut den. Kan inte gå runt med denna ständiga trötthet hela tiden. Tråkigt :/ det här var mitt sista försök på preventivmedel... 

  • SoSS15

    Bara för att det inte fungerade för dig innebär det inte att den är dålig för andra. Jag har haft min sen i mars och har inga problem alls. Blödde lite oregelbundet osv, men nu är det problemfritt. Mensen har jag fortfarande och den är lika oregelbunden som jag alltid haft, så ägglossningen är ju fortfarande igång för mig. Men så kan det ju vara. Känner mig jättenöjd! :) 

Svar på tråden Jaydess?