Inlägg från: Anonym (20 årig tjej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (20 årig tjej)

    Jaydess?

    Hej! Jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter med Jaydess hormonspiral, ifall det skulle hjälpa någon. Försökte själv googla och hitta så mycket information som möjligt före jag bestämde mig.

    Jag var alltså och satte in min Jaydess för ca 4 månader sen, i början på februari -16. Insättningen gick bra, var sjukt nervös efter allt jag hade läst på internet (om att det tar sjukt) så jag tog 1 paracetamol och 400mg ibuprofen ca 1/en halv timme före insättningen.

    Det var typ som en vanlig gynekologisk undersökning och så knep det till två gånger ganska hårt och obehagligt. Gynekologen varnade dock före och hjälpte till med andningen och att man skulle vara så avslappnad som möjligt. Efter det fick jag ligga kvar i "stolen" ett tag till tills den värsta värken var förbi. Resten av dagen hade jag inga smärtor alls men lite konstig/öm känsla vid magen. (Jag gjorde insättningen i slutet av min mens, vilket gynekologen rekommenderade).

    Efter insättningen hade jag små blödningar i 20 dagar i streck, så små att trosskydd räckte, sen var jag blödningsfri i 21 dagar och efter det hade jag småsmå blödningar typ var annan - var tredje dag i 2-3 veckor.. Vet inte om det var min "mens".. Men efter det har jag inte blödit alls!

    Såklart var det inte så kul att blöda jättemånga dagar i sträck i början men det var så lite blod att det inte störde mig. Och det är ju bara oregelbundet nu i början före kroppen blir van.

    Sen till sexlusten: jag hade ätit p-piller i 3,5 år innan jag böt till hormonspiral och en av de största orsakerna till varför jag ville pröva hormonspiral var för att jag hade så torra slemhinnor att sex tog sjukt.

    Och pga av det kunde jag inte ha sex så ofta, och jag hade ömt flera dagar efter, och det kändes så sjukt jobbigt. Men nu får jag inte ALLS sjukt längre, jag är själv helt förvånad över detta men glad! Och sexlusten har såklart förbättras i samband med detta, jag kan ha sex när jag vill och behöver inte vara rädd att det tar sjukt under eller efter.

    Nu har jag dock inte haft den så länge så får hoppas att det fortsätter vara lika bra. Skulle absolut rekommendera det :) Hoppas dethär kanske hjälpte någon - förlåt för superlångt inlägg hehe ????

  • Anonym (20 årig tjej)

    Kan tillägga, ifall nån undrar, att jag inte fött barn och att jag har ett seriöst förhållande, och min kille har inte känt trådarna. Hela besöket vid insättningen tog bara 10 minuter, och då pratade vi lite före med gynekologen, alltså gick väldigt snabbt! Vid 3 månader var jag på ett kontrollbesök och de kollade att trådarna syntes/den var på plats.

Svar på tråden Jaydess?