• Blåsippan84

    frasiga våfflor?

    Tar tacksamt emot recept på frasiga våfflor. Hittade ett recept som jag gjorde men även om det åts direkt från laggen så var de stompiga tyckte jag.

  • Svar på tråden frasiga våfflor?
  • Fridayyy

    Det ska tydligen vara med jäst i. Hm, jag har ett recept med grädde i smeten som blir bra men jag vet inte hur länge de håller sig frasiga.

  • Nyfikna72

    En förutsättning är ju annars ett bra våffeljärn, många har för liten effekt. Helstbska man ju ha ett gammalt i gjutjärn och sen smörja med smör.

  • SIN74

    Min farmor gjorde de godaste och frasigaste. Hon hade i vichy vatten. 

  • Emmalinnéa

    inga ägg och låt våfflorna vila på galler då blir dom frasiga.
    Samt ha ett bra våffelgärn med lite krut i!

  • lovea01

    Jag har hört att vissa häller i bubbelvatten eller vanligt vatten och då blir dom frasiga. Jag använder alltid lite vatten och grädde och tycker dom blir frasiga och skippa äggen. Äggen gör dom mer matiga och kompakta.

  • Erki

    Bubbelvatten! Och låt dom gräddas tillräckligt länge. Inget smör i våffeljärnet om det inte är gjutjärn.

  • Tirem

    Lägg dem på ungsgallret och vila en snabbis! Aldrig aldrig aldrig stapla på tallrik!

Svar på tråden frasiga våfflor?