• Lisma18

    Ruvare i Göteborg

    Hej

    Någon som ruvar i Göteborg som vill följas åt? 
    Har gjort en ICSI i Spanien i Lördags med donationsägg.
    Har satt in 2 st 5 dagars :)

  • Svar på tråden Ruvare i Göteborg
  • Lisma18

    Hej Swede, visst är det en spännande vår vi har framför oss :)

    Klart att vi kan följas åt. Hade dock varit kul att ha någon i närheten så man ev kunde ta en fika när det blir lite varmare. Det är första och förhoppningsvis det enda försöket vi gör( har dock 6 i frysen ifall det skulle skita sig). Jag och sambon var i Januari i Alicante på kliniken Vistahermosa och lämnade spermaprovet, sedan har vi tajmat donatorns cykel med att jag har ätit p-piller. Den 17/3 var det ägg plock, och i Spanien så odlar man helst inte på frysta ägg utan man befruktar samma dag som plocket. Dom lyckades ta ut 17 ägg från min 20-åriga donator. 11 av dom kunde man befrukta och hela 8 blev kvar till 5-dagars. På min klinik har man valt att sätta in 5 dagars. Det finns ju både fördelar och nackdelar. Dom är starkare, men många kan falla bort mellan dag 3 och 5. 
    Jag mår prima, lite pirrningar i brösten. Vet ej om det är den massiva dosen av medicin?? för närvarande tar jag 6 mg progynova oralt, 4 mg progynova vaginalt, 800 mg urogestan vaginalt och 40 mg klexane i magen = fullpumpad av medicin.
    Man skall ta det lugnt i 2 veckor efteråt. Ej lyfta tungt och ha sex. Är lite orolig då jag börjar jobba på fredag och vill inte säga till min arbetsgivare att jag ev är gravid. Tycker det är alldeles för tidigt. Vi får se hur jag gör.

    Kram på dig så länge

  • Lisma18

    Hej på er en Fredagsnatt efter midnatt☺️. Swede, hur har det gått? När min sambo skulle lämna sitt spermaprov så sattes han i världens minsta toalett. Om han ville ha lite hjälp på traven kunde han sätta på en film. Det gjorde han , men han berättade att dom första 7 min var filmen om en hårig spanjor dom satt i kallingar och läste kalsonger. Efter mkt om och men så kom det en tjej med i bilden. Då hade det redan gått att få fram provet. Vi skrattade gott åt historien efteråt. Själv skämtade jag med honom att han kanske tänder på håriga spanjorer. 😉nu är det bara och vänta och hoppas på många befruktade ägg. Hur många skall ni sätta in? Hej Trina, hur mår du? Jättekul om vi kan följas åt och dela funderingar . Är behandlingen annorlunda i Sverige från Spanien? Känner du av något ännu??? Själv har jag bara känningar från brännande känslor från brösten . Inbillar mig att dom börjar bli större. Håller tummar och tår för oss alla tre.

  • Lisma18

    Swede, min testdag är den 5/4, det är en lördag så det lutar att jag åker till VC på måndag och tar blodprovet . Vill helst ta urin HCG , det är lättare och mycket billigare. Allt är ju så förbannat dyrt. Vi betalar det skälva och gjorde en snabb ihopslagningen vad summan hittills blivit och det är 90 000 :-. Hoppas verkligen det tar sig så man slipper punga ut med ytterligare ett insättningsförsök.

  • Lisma18

    Hjälp, har jobbat nu inatt och gick och la mig som vanligt. Nu på eftermiddag så märker jag en liten brunaktig flytning på trosskyddet. Lite ont i magen som lätt menssmärta. Fan, typiskt att det skall vara helg så man inte kan nå någon i Spanien. Jag har läst runt lite i trådarna och man har rekommenderat att man kan ta extra urogestan. Så jag tog en extra.
    Pricken på I:t är att jag befinner mig i Oslo på jobb hela helgen. Vet inte om man skall bara säga som det är och gå hem till lägenheten och bara ligga och vila, eller ta det så lugnt det bara går och observera utveckligen. ar ju läst att många som gör IVF får dessa blödningar och dom är fortfarande gravida. Jag har ju också lagt in två ägg så det kan ju vara så att ett ägg inte vill vara kvar längre.

    Hur tycker ni jag skall göra?????

  • Lisma18

    Hej på er
    Den bruna flytningen blev inget annat än det.Va så nojig och gick på toaletten varje timme för att kolla.
    Kontaktade kliniken i Spanien som både ringde och mailade mig. Rekommendationerna från doktorn var i och för sig att vara sängliggande. Men då jag är på jobb utomlands är det svårt att hitta ersättare så snabbt. Det har varit väldigt lugnt på jobbet så jag har suttit mycket och gjort allt långsamt. RD 8! att tiden skall gå så långsamt, vill testa nu.....
    Kan ni hjälpa mig att räkna ut när det blir beräknat om man gjorde insättningen 22/3 och äggplocket 17/3?
    Tack på förhand

  • Lisma18

    Swede, jag är inte blond men jag fattade inte heller hur jag skulle fylla i ;). När jag läser graviditetskalendern så tar det ju nästan 2 v innan ägget sätter sig i livmodern. Ja ja, man får väl helt enkelt vänta till UL.
    Tråkigt för dig att vara hemma när din sambo är i Riga.?Vet din omkrets om att ni håller på med IVF?
    Var i skåne bor du. Har själv bott några år i Lund.

  • Lisma18

    Tjejer har ni gått upp i vikt dom sista månaderna??? Jag skyller allt på medicinerna jag tar. Har altid varit pinnsmal, men nu tycker jag midjan börjar försvinna och jag fått en liten kula på maen som inte försvinner.
    Jag hatar verkligen min krpp nu och får inte på mig mina kläder utan att dom sitter som korvskinn. Sambon tröstar mig i alla fall att det är bra att fetta till sig lite inför stundande graviditet. Ja ja, det kommer ju bli värre ju l¨ngre tiden går, men då vet man ju att man är gravid så då spelar det igen roll.Skrattande

  • Lisma18

    Hej, jag mår bra i magen , men känner mig helt utmattad av för mycket jobbtimmar i helgen. Det var lugnt, men jag jobbar 15 h pass och då måste man ändå vara vaken och göra vissa sysslor. Pratade med en gynekolog på nordic IVF i GBG angående blod HCG och urin HCG. Han tyckte att man kunde vänta några dagar ytterligare från det datum dom tyckte man skulle göra blodprovstagning HCG. Vad tycker ni jag skall göra? Ta provet på vc och betala massor av pengar. Kanske få svar några dagar senare, eller vänta ytterligare 4 dagar och ta ett hemmatest??

Svar på tråden Ruvare i Göteborg