• Anonym (Civil­ekonom­en)
    Äldre 27 Mar 23:40
    9542 visningar
    133 svar
    +1
    133
    9542

    Det är dags att sluta stämpla invandringskritik som rasism

    Idag har vi ett parti i riksdagen som i sin ledning har en hel del politiker med tydligt rasistiska och främlingsfientliga åsikter, ja, SD.

    Anledningen till att detta parti ens har röster beror på att övriga partier totalt ignorerar invandringsfrågan. Det är inte bara en integrationsfråga, det är även en invandringsfråga, ja - det är en volymfråga Billström.

    Att Billström ser den rådande invandringen som en börda och uppmanar övriga EU-stater att ta ett större gemensamt ansvar indikerar starkt på att invandringen är en förlustaffär ekonomiskt sett. Jag tror att de flesta anser att den rådande invandringen är en ekonomisk belastning. 
    Att ta emot lågutbildade människor i stora kvantiteter in i ett högteknologiskt högutbildat servicesamhälle i en lågkonjunktur som är totalt övermättat på arbetskraft, särskilt lågutbildad sådan - är att skjuta sig själv i foten.

    Dessa människor hamnar ofta per automatik i utanförskap och bidragsberoende på grund av en avsaknad av utbildning, kulturell förståelse och språk. Välfärdsstaten blöder.
    Vi har en situation där unga i storstäder tvingas bo hemma tills de är 25-30 på grund av bostadsbristen - ja, det borde byggas mer, men det är inte möjligt att bygga i den takten som vi tar emot invandrare och därmed skapar invandringen ett stort problem för unga.

    De som också kommit att drabbas först är den lågutbildade svenska arbetsklassen, det är här missnöjet, hatet, rasismen gror - det är de som tvingas konkurrera om de få lågutbildade arbetstillfällena med en allt större växande lågutbildad invandrarskara i en lågkonjunktur. Det är lätt för politiker och inflytelserika individer att basunera ut moralfloskler om invandringen - när de inte påverkas av den.

    Jag är troligtvis en av de mest frekventa och framgångsrika "rasblandarna" på det här forumet, jag har haft förhållanden med tjejer av alla etniciteter, endast 20 % av mina förhållanden har varit med svenska tjejer, jag har varit tillsammans med muslimer och svarta tjejer - jag värdesätter inte människor utifrån hudfärg, dock prioriterar jag människor som redan bor i det här landet före människor som inte bor här, och det ser jag som något sunt för att överhuvudtaget ha en fungerande statsbildning. En statsbildnings primära uppgift är att se efter dess egna befolkning. 

    Vill ni slå undan benen på rasisterna och islamofoberna i SD så är det dags att höja röster för att övriga partier tar tag i invandringsfrågan och ser efter de som redan bor här först, invandrare som etniska svenskar.

    Det är inte rasistiskt att vilja rädda välfärdssamhället. I nuläget vajar välfärdsapparaten kraftigt av överbelastningen på grund av invandringen. I det långa loppet kan detta endast leda till ett totalt fall och därmed ett totalt avvecklande av välfärdsstaten vilket i sin tur resulterar i ett totalliberalt samhälle med extrema klassklyftor. Vi kommer att få en extrem lönedumpning och en situation som liknar den i USA.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-03-28 12:38
    Notera att den här tråden INTE handlar om pepparkakor, nationalsången, kultur, religion eller dylikt - det här är en tråd som handlar om de ekonomiska aspekterna.

  • Svar på tråden Det är dags att sluta stämpla invandringskritik som rasism
  • mr me
    Äldre 27 Mar 23:41
    #1

    Rasist!

    Drömmer

  • Muppin­Cowboy
    Äldre 27 Mar 23:46
    #2

    Jag tycker det är dags för vissa politiker att sluta lägga fram åsikter som fakta.


    Vill man vinna trovärdighet ljuger man inte ihop fakta, man visar inte heller enbart ensidig fakta.
    Att man sen dessutom själva gör saker som man fördömer andra för minskar trovärdigheten bara mer.


    Dumhet diskriminerar inte
  • Anonym (Civil­ekonom­en) Trådstartaren
    Äldre 27 Mar 23:54
    #3

    Skall självklart stå den svenska arbetarklassen, inte arbetsklassen.

  • Anonym (Gratt­is!!!!­)
    Äldre 27 Mar 23:54
    #4

    Det partiet som kan ta i invandringsrfågan " rumsrent" kommer vinna valet.

    Ingen vill beröra den , endast SD.
    Så jag kommer rösta på SD liksom många andra........

    Kommer att bli ett uppvaknande för alla andra.......

  • mr me
    Äldre 27 Mar 23:58
    #5

    Nu blundar jag hårt och skriker RASIST!!! Fatta det!

    Inga rasister på vårat Familjeliv, inga rasister på vårat Familjeliv, inga rasister på vårat Familjeliv!

    Så. Nu tror jag minsann att jag lyckades lösa alla invandringsrelaterade problem. Jag ska bara kasta en sten också och knivhugga någon i ryggen så blir allt bra sedan och Sverige blir ett paradis.

    Mmmm.

    Ibland är det så härligt befriande att tänka som en socialist/liberal/feminist/idiot.

  • Anonym (Tvärt­om)
    Äldre 28 Mar 00:00
    #6

    Jag tycker snarare vi ska sluta försöka stämpla rasism som "invandringskritik".

  • Anonym (bekym­rad)
    Äldre 28 Mar 00:00
    #7

    De rika medborgarna kan strunta i den höga invandringen och den höga kostnaden det innebär för socialbidrag, asylboenden, tolkar, socialarbetare, vårdpersonal, hemspråkslärare, kriminalitet och arbetslöshet.

    De kan betala för att deras barn ska gå i svenska skolor, de kan betala för att få bo i svenska bostadsområden, de kan betala för privat sjukvård, de kan betala trängselskatt utan problem.

    Det drabbar som vanligt de som inte har råd. Vanliga arbetare och pensionärer.

     

  • Anonym (Gratt­is!!!!­)
    Äldre 28 Mar 00:01
    #8

    Välfärdsstaten är redan avvecklad.
    Men det har ej folk fattat!!!!

  • Anonym (kl)
    Äldre 28 Mar 00:02
    #9

    En mycket bra och viktig TS!

  • Anonym (kl)
    Äldre 28 Mar 00:02
    #10
    Anonym (bekymrad) skrev 2014-03-28 00:00:32 följande:
    De rika medborgarna kan strunta i den höga invandringen och den höga kostnaden det innebär för socialbidrag, asylboenden, tolkar, socialarbetare, vårdpersonal, hemspråkslärare, kriminalitet och arbetslöshet.

    De kan betala för att deras barn ska gå i svenska skolor, de kan betala för att få bo i svenska bostadsområden, de kan betala för privat sjukvård, de kan betala trängselskatt utan problem.

    Det drabbar som vanligt de som inte har råd. Vanliga arbetare och pensionärer.

     
Svar på tråden Det är dags att sluta stämpla invandringskritik som rasism