Inlägg från: MuppinCowboy |Visa alla inlägg
  • MuppinCowboy

    Det är dags att sluta stämpla invandringskritik som rasism

    Jag tycker det är dags för vissa politiker att sluta lägga fram åsikter som fakta.


    Vill man vinna trovärdighet ljuger man inte ihop fakta, man visar inte heller enbart ensidig fakta.
    Att man sen dessutom själva gör saker som man fördömer andra för minskar trovärdigheten bara mer.


    Dumhet diskriminerar inte
  • MuppinCowboy
    mr me skrev 2014-03-27 23:58:16 följande:
    Ibland är det så härligt befriande att tänka som en socialist/liberal/feminist/idiot.
    Du ser väldigt mycket ner på de som inte har samma åsikt som dig, blir det inte väldigt ensamt i längden då?

    Man behöver inte dela andras åsikter men man kan respekteras andras rätt till annan åsikter.
    Dumhet diskriminerar inte
  • MuppinCowboy
    Anonym (Civilekonomen) skrev 2014-03-28 00:04:51 följande:
    Du kan inte om du är vid dina sinnes fulla bruk på något sätt få den här trådstarten till rasistisk.
    Nej men  istället för att klandra de som nu skriker 'rasist' när dom hör ordet invandringskritik kanske man ska lägga skulden där den hör hemma, dvs på rasisterna som försöket göra rasism mer rumsrent genom att använda ordet invadnringskritik om rasism, de är dom som förstört betydelsen av ordet. Tycker du inte det?
    Dumhet diskriminerar inte
  • MuppinCowboy
    Anonym (Civilekonomen) skrev 2014-03-28 00:10:10 följande:
    Specificera gärna vad du åsyftar.
    Det är rätt självförklarande tycker jag, vill man vinna respekt och röster så är det inte särskilt bra att skandal efter skandal uppstår, det går inte i längden att som SD skylla allt på medier och hur det är en konspiration mot dom som parti.

    Att man sedan också lägger fram ensidig fakta hela tiden håller inte, det går inte att sitta och säga att invandrare begår flest våldtäkter när sanningen är att män begår flest våldtäkter, man singlar alltså ut en grupp i gruppen, jag skulle kunna sitta hela kvällen men du verkar vara en välutbildad man och är sannolikt inte blind för SD's politiska taktik. Allt jag skriver är ju sådant du redan vet.

    Sen, ta inte det här på fel sätt, men tycker du inte det är lite motsägelsefullt när du säger "jag värdesätter inte människor utifrån hudfärg, dock prioriterar jag människor som redan bor i det här landet före människor som inte bor här," Det är kanske inte efter hudfärg som du går som du säger men dock efter härkomst så hur är det egentligen någon skillnad. hade det inte varit att föredra att prioritera de som sköter sig istället oavsett om det är svenska eller invandrare,
    Dumhet diskriminerar inte
  • MuppinCowboy
    Anonym (Civilekonomen) skrev 2014-03-28 00:15:38 följande:
    Det är inte svårt att se skillnad på invandringskritik ur ett ekonomiskt perspektiv och rasism. Att en del människor fular sig och halvdiskret försöker göra rasismen mer rumsren är oväsentligt.

    Problemet är fortfarande människors totala skräck inför att våga ta i något som på något sätt kan ställa krav på invandrare, begränsa invandringen eller dylikt på grund av rädslan att detta skulle tolkas som rasism av övriga samhället, även om det inte är i närheten av detta.
    Det är där vår åsikt skiljer sig åt för ag anser inte att det är oväsentligt att en del människor 'fular sig och halvdiskret försöker göra rasismen rumsren' då de människor som gör detta är ett parti som nu sitter i riksdagen

    Håller med om dock  att problemet är folks skräck, men skräck för det som är annorlunda och det är det som gör att SD kunnat håva in en massa röster.

    Dumhet diskriminerar inte
  • MuppinCowboy

    Jag förstår även att folk blir förbannade, att man säger 'men våra gamla och sjuka' osv, jag blir också arg men inte pga av att invandrarna tar det som annars skulle tillfallit våra gamla och sjuka för vi ska inte vara så naive och inbilla oss att pengarna hade lagts på våra gamla och sjuka om invandringen försvann.

    Vi skulle redan nu kunna lägga mer pengar och krut på t ex äldreomsorgen men istället så prioriteras städavdrag och diverse annat. Så invandrare eller inte man ska nog inte förvänta sig att våra politiker i första taget lägger mer pengar där det borde gå. oavsett vilket parti som sitter vid makten blir det oftast så att de som har får mer och de andra får vänta, detta är inget som har med invandringspolitiken att göra.


    Dumhet diskriminerar inte
  • MuppinCowboy
    Anonym (Civilekonomen) skrev 2014-03-28 00:30:19 följande:
    Dina åsikter angående SD bryr jag mig inte om då jag inte sympatiserar med partiet även om jag anser att mycket i deras invandringskritik ur ett ekonomiskt perspektiv är rimligt. Jag håller med om att SD till stor del är fyllt med riktiga rasister och att det är ett parti präglat av inkompetens, de är dock de enda som tagit i invandringsfrågan på riktigt och därmed har de vunnit röster. Det är dags att de rödgröna samt alliansen skärper till sig.

    Nej det är inte motsägelsefullt. Vadå de som sköter sig? De spelar ingen roll om folk sköter sig eller inte, vi har en extremt begränsad tillgång på arbeten och bostäder i det här landet just nu, och som det ser ut så kommer det att fortsätta på det spåret ett bra tag till. Därmed är det naturligt att se till det bästa för de som redan bor här eftersom vi bor i en statsbildning och statens uppgift är att först och främst se efter sina egna medborgare.

    Att vara medborgare i en statsbildning handlar om skyldigheter och rättigheter. Skyldigheter att bidra och sköta sig, men även rättigheter ifrån staten. Idag missköter staten sin roll kring skyldigheter då man i för stor utsträckning prioriterar folk utifrån.
    Men föredrar du att svenska brottslingar förtjänar att få jobben före invandrare som alltid skött sig?
    Borde man förresten inte gå efter kompetens när det gäller jobb oavsett?

    At vara svensk betyder inte automatiskt att man är arbetsam, trevlig och en tillgång för staten osv
    Dumhet diskriminerar inte
  • MuppinCowboy
    mr me skrev 2014-03-28 00:40:47 följande:

    Jag delar uppfattningen om att SD är ett riktigt uruselt parti med inkompetenta och pinsamma företrädare.

    Problemet, och det är riktigt skrämmande, är att de sju alternativen i riksdagen har ÄNNU sämre ledamöter.

    Vad gäller skandaler har SD verkligen inte haft fler eller värre skandaler än övriga partier. Media har däremot velat skandalisera SD på olika sätt och har på samma gång tappat bort granskningen av regeringen och oppositionen.

    Regeringen skänkte pengar till de syriska rebellerna, vad hände med den granskningen? Varför får vi inte veta mer om vad svenska skattepengar gör i Syrien? En av Moderaternas riksdagsledamöter har sagt att en man har rätt att slå sin fru och att män har rätt att gifta sig med flera kvinnor. Varför får han sitta kvar?

    Under Almedalsveckan förra året gruppvåldtogs två kvinnor av personer som bjudits in av Vänsterpartiet. Varför granskades inte det och varför fick vi ingen debatt om kvinnosynen inom riksdagens enda "feministiska" parti?

    Det är ganska uppenbart att media tillämpar olika måttstockar för SD och övriga partier. Det är dessutom något som man själva är öppna med att man gör. Jan Helin har  exempelvis sagt att man inte behandlar SD som andra partier eftersom SD enligt Aftonbladet inte är som andra partier.

    Det förändrar visserligen inte det faktum att SD är ett riktigt skitparti, men det förändrar heller inte det faktum att det är det minst dåliga och minst korrupta partiet i riksdagen. Dessvärre.
    Det här gillar jag, alltså ditt sätt att argumentera. jag hör och häpna håller faktiskt med dig i vissa saker
    Dumhet diskriminerar inte
  • MuppinCowboy
    Anonym (Civilekonomen) skrev 2014-03-28 00:38:50 följande:
    Att tro att ett avvecklande av ett par jobbskatteavdrag och RUT-avdrag skulle få välfärden på fötter igen är naivt. Ja, välfärden hade mått bättre under ett rödgrönt styre men till priset av att de hade behövt ha extremt höga skatter - det finns en gräns för hur höga och hur låga skattenivåer människor är villiga att acceptera i ett samhälle. Vi ligger nära den övre gränsen, med världens näst högsta skattetryck under _alliansstyre_.

    Invandringen är en stor ekonomisk börda, svårare än så är det inte. Hade vi minskat invandringen ett tag framöver så hade vi kunnat komma ikapp bättre i bostadsbyggandet, vi hade kunnat integrera invandrarna som bor här effektivare, vi hade fått upp välfärdsstaten på fötter igen - en bättre skola, bättre äldrevård, bättre sjukvård, bättre polisväsende.
    Jag är nog inte så naiv att jag tror att om vi slapp en massa utgifter så skulle dessa pengar gå där det bäst behövs utan det blir som det blivit i alla tider oavsett vilka som sitter vid makten.

    Jag blir alltså inte förvånad om fler rut-avdrag och liknanande dyker upp före äldreomsorgen och sjukvården förbättras.

    Som i de flesta hushåll handlar det egentligen om prioriteringar, men så länge äldreomsorg och sjukvård mm prioriteras till längst ner på listan så kommer vi inte få någon förändring oavsett tillskott till kassan.
    Annars tycker jag vi kan skippa försvaret och lägga de pengarna på vår välfärd då dessa pengar känns totalt bortkastat, kanske vi kan stå emot om Estland anfaller men annars har vi inte mycket att säga till om, så skrota försvaret först innan man tar itu med invandringen.

    Så bort med försvar och rutavdrag mm och lägg de pengarna på äldreomsorgen och sjukvården.
    Dumhet diskriminerar inte
  • MuppinCowboy
    Anonym (bekymrad) skrev 2014-03-28 09:41:22 följande:
    Enligt Lars Jansson, universitetslektor i företagsekonomi, så är kostnaden för invandringen till Sverige hela 267 miljarder kronor per år.
    Som jämförelse kostar hela det svenska försvaret 40 miljarder per år.

    Källa: www.svd.se/opinion/brannpunkt/vad-ko star-invandringen_61728.svd
    Invandringen hjälper människor
    Försvaret, ja vad har det för syfte egentligen? Så tänk på vad 40 miljarder istället hade gjort inom äldreomsorgen
    Dumhet diskriminerar inte
Svar på tråden Det är dags att sluta stämpla invandringskritik som rasism