Inlägg från: Fjärrkontrollen |Visa alla inlägg
  • Fjärrkontrollen

    Att bli familjehem för en nyfödd

    MattiasGascoigne skrev 2015-02-13 04:03:08 följande:

    Som ordförande för Riksföreningen mot tvångsomhändertagningar av barn i Sverige, den förening som starkast och tuffast kämpar emot tvångsplaceringar av barn i SoL/LVU, genom att arrangera demonstrationer mm, så kan jag lugnt säga att det rör sig om betydligt mycket mera pengar i omlopp, än 6000 kr före skatt, för dom flesta fosterföräldrar.

    1.Ofta får Vårdbolagen mellan 2500 kr per dygn, ända upp till rekordet 11 500 kr per dygn!!

    Attendo Care tar ungefär runt 3000 kr per dygn, där efter ger man ofta fosterföräldrarna ungefär runt en 1000 lapp per dygn!

    Men till detta tillkommer sedan det skattefria extra tillägget från Staten/Kommunen på flera tusen extra kronor i månaden till fosterföräldern, tänkt att täcka alla extra kostnader. Detta bidrag kan variera, men en sak är säker:

    Det är brist på familjehem, så man kan förhandla fram hur bra avtal som helst, om man har bra kontakter med Socialtjänsten/Vårdbolag.

    2.Att ta nyfödda barn direkt på BB, är bara så sinnessjukt som det går att bli.

    Alla mammor och barn borde rimligtvis ha möjlighet att få amma klart mm, innan det ens blir aktuellt med LVU.

    Detta kan lösas genom införande av speciella hem för nyfödda barn och föräldrar, där man får stanna under bevakning, minst ett halvår!

    Även drogmissbrukare, mm, skall kunna få en ny chans till ett bättre liv där, dock utan att få amma.

    Om en missbrukande mamma får möjlighet att behålla sitt barn, istället för LVU, så kanske hon istället väljer att sluta.

    Ni som tar emot nyfödda barn, som Soc tagit på simpla orsaker, borde kanske ta och fundera på hur det känns för mammorna att bli av med sina barn, ofta efter en mycket jobbig förlossning. Vi anser att det är ett brott mot både Mänskligheten, och anständigheten, att ta ett nyfött barn!


    Kanske väljer att sluta?! Om en knarkande morsa inte har valt att sluta under graviditeten så ska hon alltså ha ytterligare en chans när barnet är fött? Barnet ska vara nån slags försökskanin?

    Det är ett brott mot mänskligheten att ta en nyfödd från sin biomorsa trots att människan skadar sitt barn? Har du alltid sån här otur när du tänker?
Svar på tråden Att bli familjehem för en nyfödd