Inlägg från: Annikaojohan |Visa alla inlägg
  • Annikaojohan

    För alla som väntar syskon 2,3,4-osv

    Anna Eriksson skrev 2014-04-15 15:16:17 följande:

    Hej på er alla väntande mammor ???? I torsdags den 10/4 kom äntligen våran krabat till världen och de blev en liten Elsa ???? hon var 52cm och vägde 4210g och allt gick superbra både jag och tjejen mår prima ???? Glad påsk till er alla ????????????


    Åhh grattis! Härligt ??????????????????Glad påsk!
  • Annikaojohan
    angeni skrev 2014-04-15 18:24:33 följande:

    Hur berättar man tredje barnet och när? Alla här tycker vi är färdiga eftersom vi har en av varje. Är livrädd för att berätta för vissa av den närmaste familjen... :(


    Tråkigt att det känns så. Men vem ska bestämma när ni e färdiga me barn? Idag e det vanligt me fler än två. Skoja till det å säg eftersom alla goda ting e tre så bestämde vi oss för en till liten haha typ. Och när spelar ju ingen roll, många väntar ju till UL me att bli offentliga men för närmsta familjen kan msn ju berätta närsomhelst. Vi berättade att vi planerade en trea för familjen i samband me att jag tog ut spiralen bara för det inte skulle bli sån big deal.. Det kommer gå bra tror jag hur ni än säger det, en baby e ju en gåva inget man kan bli sur över väl. Och det e erat liv!
  • Annikaojohan
    Darlings skrev 2014-04-15 23:20:28 följande:
    3:e vaddå? :)
    3:e graviditeten menar hon nog. Jag spydde i nio månader me grabben å alla sa åhh det e nog tvillingar men det var det icke bara massa hormoner. Och me dottern så mådde jag relativt bra spydde inget å illamåendet vr hanterbart.
  • Annikaojohan

    Nu till dagens fråga!! ???? Är det någon som inte haft ömmande bröst som gravid?? Mina bröst r något känsligare men inte ömma.. Usch längtar verkligen till mitt tidiga UL. Jävla mardrömmar att ha fått mig till en nojig människa! Mina symptom är..

    *illamående till och från hela dagen

    * trött

    * hungrig

    * lite mer lätt irriterad

    * frusen ibland

    * svallningar

    * andfådd

    Hahaha alltså förlåt men jag blir knäpp! Som sagt alla graviditeter e ju olika och barnmorskan verkade inte särskilt oroad annat än för mitt blodtryck som hon inte vill går upp mer.

    Trodde man skulle bli lite lugnare me trean men nu e rädslan annan än tex första gången Då jag tänkte på förlossningen mycket osv. E det bara jag som ibland tror att jag inbillar mig alltihop?? ????

  • Annikaojohan
    JennyL88 skrev 2014-04-16 07:06:04 följande:

    Inga ömma bröst här. Men mår mycket illa, lågt blodsocker, måste äta ofta, trött ofta, springer och kissar 3gånger per natt och är i v.13+6!! Jag vet att jag inte väntar tvillingar, fick också en skrattande barnmorska när jag sa att jag har de i släkten. Men det var bara en bebis på kub smile5.gif


    BF 15 oktober
    Guuuud så skönt att läsa! Jag har nästan fått för mig att min bm tycker det e konstigt att jag inte har ömma bröst hahaha. Det kommer säkert senare som ett dåligt brev på posten ???? man r ju aldrig riktigt nöjd haha. Nu ska jag släppa mina mupp tankar vet ju att jg r gravid haha. Dessutom tror jag att jag kände en lite sammandragning i livmodern när jag låg och vila kände som att nåt drog ihop sig som en tennisboll typ. E bara i vecka tio imorgon men kanske känner man eftersom man vet hur det känns.. Jaja! När har du rul? Ska du kolla kön?
  • Annikaojohan
    Kia82 skrev 2014-04-16 07:20:19 följande:

    Ömma bröst-check. Vill ha så lite som möjligt med dom att göra faktiskt. Det är väl först nu som det värsta gått över och istället så har jag börjat att producera råmjölk i liten skala. Är helt ärligt ganska så trött på att vara gravid och längtar efter att få bli "mig själv" igen. Det här är definitivt sista gången och jag är 99% säker på att jag kommer att göra någonting permanent i form av en sterilisering efter att den här lilla är ute. Någon mer som känner att det får räcka nu? Hoppas att alla får en fin onsdag i solen. Godmorgon!


    Min man vill gärna ha en till sen men helt ärligt så er jag inte vad jag vill.. Säger som du e glad jag fick vara me om det en gång till men sen vet jg inte alls. Vill nog satsa på barnen vi har och sen lite på mig själv igen. Ser ju ut som en trasdocka nu typ haha.
  • Annikaojohan
    nozpa skrev 2014-04-16 11:29:12 följande:

    Darlings: Japp, 3:e graviditeten. Man tänker "Okej, 3 barn, det funkar med bil osv" Och det är väl då det smäller till och blir 4 ist. :)

    Annika: Inte så ömma bröst. Mest svidiga bröstvårtor. Det spänner ibland, men annars rätt lugnt faktiskt.

    Kia: Detta är vårat absolut och definitivt sista barn. Vi har alltid sagt 3 och inte fler. Tankar om sterilisering har funnits för mig också. Men vet inte om jag vill göra något så drastiskt. Maken har varit inne på att han ska fixa det för sig, och det får vara helt och hållet hans val OM han vill det.

    Idag har jag inget illamående. Vågar knappt skriva det för då smäller det väl till. :) Storstädat hela huset, handlat och fixat lunch. Vart kom min energi ifrån liksom?

    Och hej och välkomna till er 2 nya. :)


    Skönt då kan det inte vara så ovanligt me andra ord haha!

    Välkomna hallonet87 och miss A
  • Annikaojohan
    JennyL88 skrev 2014-04-16 15:31:45 följande:



    Jag har rul i v.20 om 5veckor ungefär. Tänker inte kolla könet, jag och mannen är överens om det och första gången jag var gravid fanns inte möjligheten till det. Men nu har de etiskaprincipen visst ändrats i mitt landsting. Jag tycker det är spännande att vänta och se vår bebis i helhet efter förlossningen. Köper neutrala kläder efter rul tänkte jag. Åh, härliga sammandragningar, jag är också en av dom som känner av det tidigt. Hade rejäla denna graviditet i v.12 mest för att jag tagit i och stressade. Tog ett par timmar innan de släppte helt. Var lika dant förra graviditeten också. Men ändå tittade hon ut 14dagar efter bf. Ska ni kolla kön? Hur länge långt in i era graviditet jobbar ni om ni jobbar heltid/deltid?
    BF 15 oktober
    Ja det verkar ha blivit lite ner vanligt igen att man strunar i att kolla. Själv e jag alldeles för nyfiken haha så jag vill veta och mycket pga praktiska saker som att vi har massor av nya fina pojkkläder eftersom min yngsta bara e 14 mån å skulle det vara en tjej då kommer jag sälja de mest "pojkiga" kläder för att köpa lite annat. Även om jg inte r nåt fan av rosa. Tycker det e så skönt me dottern nu att hon vill börja ha mer i andra färger. Jag hade massor av sammandragningar me andra barnet men har gått 14 dagar över me båda. Det var ingen som trodde jag skulle gå över nu sist men så blev det å igångsättning. Jag r fortfarande mammaledig å hinner nog inte börja jobba igen, kommer förmodligen få vara sjukskriven sista tiden me sen för har kraftig carpaltunnel som dom gärna inte opererar medans jag e gravid. Va sjukskriven me grabben oxå ganska länge av samma anledning plus kräkningar i nio månader. Jobbar i vanliga fall som personlig assistent å passar sig inte att springa å spy hela tiden. Hur ska du göra?? Hur gammal e du?
  • Annikaojohan
    JennyL88 skrev 2014-04-16 18:38:51 följande:

    Samma här Annika, gick över 14dagar trots tidiga sammandragningar smile5.gif blir säkert samma sak denna gången. Stackare, att vara sjuk och gravid är ingen rolig kombination. Trodde carpelsydrom försvann en tid efter graviditen? Är 26år och precis blivit klar med min utbildning som undersköterska inom sjukvården. Söker jobb nu och hoppas på att få jobba och ha ett arbete att gå till efter detta barnet. Man kan ju önska. Tänker mig att jobba till och med juli så jag kan ladda och måla klart huset innan bebisen kommer i oktober smile1.gif Blev en uppsats till smile5.gif


    BF 15 oktober
    Kanske om man fått carpalen av själva graviditeten då kanske det försvinner av sig själv. Jag fick min genom jobbet å har redan opererat båda händerna men när jag blev gravid me sonen så kom det tillbaka å nu e den värre än innan jag operera och förmodligen har den flyttat sig en bit upp i armbågen me. Ska till handspecialisten hos arbetsterapeuten nästa veckor och få nya handledsskydd eller vad det heter å dom kommer jag nog få ha hela tiden.

    Skönt att du e färdig utbildad, du får nog jobb ganska lätt. Vart bor du? Låter som en bra plan, du kan ju säkert få havandeskapspenning om du jobbar inom vården. Ska dy måla inne eller ute? Haha en till uppsats fick du tillbaka!
  • Annikaojohan
    Kia82 skrev 2014-04-16 18:59:28 följande:

    Idag så kändes det som om huvudet gled ner ännu längre i bäckenet och jag har börjat att känna lite tyngd neråt. Blir lite smått skraj då det är väldigt tidigt. Jag känner mig mycket lugnare idag angående det ev tulet och oavsett sf-måttet så vill jag ha det gjort för att verkligen vara försäkrad om att allt är som det ska. Ont som bara den i ryggen har jag haft idag och har kommit fram till att rensa i rabatterna inte är min grej så tog det värsta med krattan och lätt äldsta dottern "slava" lite, jisses den 9-åringen är som en tonåring. :-P Skönt a det är kväll nu och att de flesta göromål är färdiga för idag, har bara lite tvätt som ska hängas upp också, sen håller jag kväll. Sonen, den lille vildingen ska lägga sig nu och flickorna nattar sig själv senare.


    Skönt att du känner dig lugnare. Har du födit tidigare me nåt av barnen innan?

    Haha känner igen det där me tonåring min sexåring e som en riktig liten förpubertets trots dramaqueen brat unge ibland å man blir galen. Mycket tjafs blir det! Sen e inte min dotter så bra på att prata eller vad man ska säga hon säger inte hur hon känner å sånt då säger hon bara vill inte prata om det just nu. Tänk om man fick veta vad som rörde sig därinne. Tror dessutom hon har nån form av diagnos som Asperger eller adhd.. Oj va jag skrev av mig helt plötsligt. Hoppas det r lugnt?! Hur gammal va dina barn nu igen??
Svar på tråden För alla som väntar syskon 2,3,4-osv