• scrapparlotta

    Pulled pork som inte är så rökig?

    Har kollat runt på lite recept på pulled pork och även smakat på det och det är lite för rökig smak för oss. Vi gillar inte riktigt när maten smakar för mycket rökigt. Finns det nåt recept på pulled pork som inte är så rökig??

  • Svar på tråden Pulled pork som inte är så rökig?
  • Virriga Vera

    Detta brukar jag göra.

    Pulled pork
    · 1 kg fläskarré

    · BBQ-sås:
    · 1 stor gul lök
    · 4 klyftor vitlök
    · 1 dl ketchup
    · ½-1 msk chipotlepasta
    · ½ dl vatten
    · 1 msk farinsocker
    · 1/2 tsk +1 nypa mald koriander
    · ½ msk + ½ tsk mald spiskummin
    · (1 msk whisky eller annan trevlig smakrik sprit)

    1. Lägg köttet i botten av en tjockbottnad emaljkastrull med lock, lergryta eller en ugnfast form med lock
    2. Skala lök och vitlök och skiva tjockt. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda alla övriga ingredienset till en smet och bred på köttet. Placera lök och vitlök ovanpå karrén.
    3. Sätt in i ugnen och värm till 125°C. Låt karrén stå i ca 4 timmar. Efter en dryg timme petar du ner löken så att den hamnar i botten av kastrullen. Om den får ligga i den sura röran frön början blir den inte lika fint mjuk.
    4. Kika till grytan då och då så att det inte bränner fast i botten. Slå på vatten om det behövs. Om du behöver lämna köttet utan tillsyn är det bra att slå lite vatten i botten innan, så att det inte bränner vid. Efter 3 timmar kan du tillsätta lite mer av alla kryddorna.
    5. Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop bara du petar på det. Låt svalna något.
    6. Mosa och luckra upp köttet genom att dra i det med en stor gaffel. Blanda med såsen. Smaka av med lite mer whisky, spiskummin och chili om det behövs. Köttet blir ännu godare om det får stå till sig över natten. Värm eller ljumma köttet före servering.


  • Aniiee

    Jag har ett recept helt utan röksmak... knyckt här på FL, minns inte i vilken tråd.

    Men här:

    1 msk timjan 
    1 msk oregano 
    1 msk hel svartpeppar 
    1 msk hel vitpeppar 
    ½ msk chilli flakes
    1-2 msk salt 
    1 msk Paprikapulver 
    1 msk lökpulver 
    1 msk vitlökspulver 
    ½ msk cayennepeppar
    Ev lite kanel och lite spiskummin 

    Gnid in köttet med kryddorna och hyvla över smör (står rör ihop kryddorna i olja i originalreceptet, men olja är en smakbarriär, så det tycker jag är onödigt. Vill ju att  det SKA smaka...)


    There is a sacredness in tears....They are the messengers of overwhelming grief, of deep contrition and of unspeakable love
  • pmb

    Vad har vi i? Apelsinjuice, olja, vitlök, cayennepeppar, salt, peppar, chili om man vill, limeskal o juice, kryddpeppar, kanel, muskot, salvia, soja. Tror det är typ allt. Fast mängderna kan jag inte just nu

  • Aniiee
    Virriga Vera skrev 2014-04-08 21:33:18 följande:
    Detta brukar jag göra.

    Pulled pork
    · 1 kg fläskarré

    · BBQ-sås:
    · 1 stor gul lök
    · 4 klyftor vitlök
    · 1 dl ketchup
    · ½-1 msk chipotlepasta
    · ½ dl vatten
    · 1 msk farinsocker
    · 1/2 tsk +1 nypa mald koriander
    · ½ msk + ½ tsk mald spiskummin
    · (1 msk whisky eller annan trevlig smakrik sprit)

    1. Lägg köttet i botten av en tjockbottnad emaljkastrull med lock, lergryta eller en ugnfast form med lock
    2. Skala lök och vitlök och skiva tjockt. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda alla övriga ingredienset till en smet och bred på köttet. Placera lök och vitlök ovanpå karrén.
    3. Sätt in i ugnen och värm till 125°C. Låt karrén stå i ca 4 timmar. Efter en dryg timme petar du ner löken så att den hamnar i botten av kastrullen. Om den får ligga i den sura röran frön början blir den inte lika fint mjuk.
    4. Kika till grytan då och då så att det inte bränner fast i botten. Slå på vatten om det behövs. Om du behöver lämna köttet utan tillsyn är det bra att slå lite vatten i botten innan, så att det inte bränner vid. Efter 3 timmar kan du tillsätta lite mer av alla kryddorna.
    5. Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop bara du petar på det. Låt svalna något.
    6. Mosa och luckra upp köttet genom att dra i det med en stor gaffel. Blanda med såsen. Smaka av med lite mer whisky, spiskummin och chili om det behövs. Köttet blir ännu godare om det får stå till sig över natten. Värm eller ljumma köttet före servering.
    Fast.... chipotle är ju rökt chili....
    There is a sacredness in tears....They are the messengers of overwhelming grief, of deep contrition and of unspeakable love
  • pmb

    Vad har vi i? Apelsinjuice, olja, vitlök, cayennepeppar, salt, peppar, chili om man vill, limeskal o juice, kryddpeppar, kanel, muskot, salvia, soja. Tror det är typ allt. Fast mängderna kan jag inte just nu

  • Aniiee
    pmb skrev 2014-04-08 21:37:38 följande:
    Vad har vi i? Apelsinjuice, olja, vitlök, cayennepeppar, salt, peppar, chili om man vill, limeskal o juice, kryddpeppar, kanel, muskot, salvia, soja. Tror det är typ allt. Fast mängderna kan jag inte just nu
    Mmmmm, gott =P
    There is a sacredness in tears....They are the messengers of overwhelming grief, of deep contrition and of unspeakable love
  • Aniiee
    Virriga Vera skrev 2014-04-08 21:44:24 följande:
    Men den smakar ju knappt rök, tycker jag i alla fall.
    Håller med, men tänkte att TS kommer känna det. Det man inte tycker om märker man =P

    Chipotle är GOTT!
    There is a sacredness in tears....They are the messengers of overwhelming grief, of deep contrition and of unspeakable love
Svar på tråden Pulled pork som inte är så rökig?