Inlägg från: Knyttet |Visa alla inlägg
  • Knyttet

    Första barnet, december 2014

    Hej allihop.

    Får jag hoppa in här?

    Plussade för snart 3 veckor sedan och går imorgon in i v 7. Detta blir förhoppningsvis min och sambons första bebis men det är vår andra graviditet. Vi fick ett missfall i november och nu äntligen har det tagit sig igen. Ingen av oss vågar riktigt hoppas än men varje dag som går känns som ett steg i rätt riktning.

    Vi är beräknade till 13/12 och vi bor i Jönköping. Jag är 25år och sambon 29.

  • Knyttet
    Liv13 skrev 2014-04-19 17:20:31 följande:
    Välkommen hit! Vad spännande! :) 
    Tack så mycket :) det känns fortfarande lite overkligt.
  • Knyttet
    Tillaan skrev 2014-04-19 20:01:51 följande:
    Förstår precis vad du menar. Känns oerhört konstigt att tacka nej till en öl när man är bortbjuden och försöka förklara varför :P
    Jomen exakt. Just nu är vi hos mina svärföräldrar och nu har jag väll iofs lite tur - mina smaklökar är typ underutvecklade ;) så jag gillar inte vin eller öl direkt. Men de brukar ändå alltid vara flitiga med att bjuda på sådant fast det hör till vanligheterna att jag tackar nej. Däremot har jag slutat dricka kaffe och det är knepigare att förklara :)
  • Knyttet
    Tillaan skrev 2014-04-20 09:02:16 följande:
    Säg att du slagit vad med en kollega vem som kan hålla sig ifrån allt längst eller något, med kaffet iallafall, med alkohol kan man alltid säga att man ska köra. Jag skyller alltid på min häst, att jag ska dit. Haha!
    Det var lite fiffigt. Hittills har vi kört på att vi byter kopp jag och sambon när ingen ser. Massa kaffe till honom blir det :)

    Häst är bra att skylla på!
  • Knyttet
    Anneliiee skrev 2014-04-20 11:06:25 följande:

    Är det normalt att va såhär svullen redan? :) är idag i vecka 8 ( 7+5 ). phpFf0FhP44331.jpg


    Det är nog inget konstigt alls. Klart att magen reagerar. Jag är med svullen men det syns inte riktigt lika mycket. Min mage är lite tjock så nu på kvällarna ser den mest ännu tjockare ut ;)
  • Knyttet
    Liv13 skrev 2014-04-21 10:52:46 följande:
    Absolut. Sitter på gynakuten nu och väntar på att få komma in. Tack! :)
    Hoppas allt går bra för dig :)
  • Knyttet

    Fy vad jobbigt med illamående :( jag håller tummarna för att jag ska slippa det helt. Än så länge har jag bara ont i magen, alltså magsäcken. Den svider och känns överfull hela tiden och den pressar liksom uppåt. Det och de sura uppstötningarna är rätt dryga och obehagliga.

  • Knyttet
    Boppianna skrev 2014-04-22 08:05:56 följande:

    Jag undrar bara lite ang. Inskrivningen. Skall era blivande pappor vara med? Det verkar vara väldigt olika beroende på var i landet man bor.

    Och alla ni som har bokat VUL ska ni göra det i samband med inskrivningen?


    Vi har varit på ett hälsosamtal (förra veckan) och då var sambon med. Vi fick även bokat inskrivning då men det blir först i v12 - då ska han också med. Känns som en evighet tills dess, jag är ju bara i v7 nu.

    Här blir man inte erbjuden VUL om man inte haft utomkvedshavandeskap eller upprepade missfall. Vill man se sitt lilla liv får man boka privat och betala.

    Däremot har vi KUB inbokat i början av v13, jag hoppas att allt går bra fram tills dess och att det är en frisk liten krabat vi kommer att få se då :)
  • Knyttet
    Diso skrev 2014-04-23 20:51:27 följande:

    Beräknad , 13 december Är 27 år , första barnet :) är så nervös och jätte glad :) har precis fått reda på det, inte varit hos bm än.. Inte berättat för någon mer än min bästa vän. Och sambon då :) hehe! Hur känner ni alla inför ett december barn?


    Hej, jag är med beräknad till 13/12 :) med mitt första barn :)

    Vi har försökt ett bra tag och haft ett mf på vägen så nu är vi mest glada att det verkar bli en bebis igen :) även om december inte riktigt är vår drömmånad är vi lyckliga :)
  • Knyttet
    Anneliiee skrev 2014-04-24 06:18:25 följande:

    Usch va ledsen jag blir idag. Skulle på studiebesök med skolan då jag pluggar till undersköterska med inriktning psykiatri, vi skulle då åka till skänningeanstalten och rättspsyk i Vadstena. Men pga av detta illamående som jag är rädd kommer under dagen när jag inte har tillgång till mat och risken att spy gör nu så att jag inte kan följa med. :( kände att jag behövde skriva av mig.


    Åh vad tråkigt :( har du testat med postafren? Det finns ju receptfritt på Apoteket.
Svar på tråden Första barnet, december 2014