Inlägg från: Anonym (Osäker) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Osäker)

    Är det ok att bo granne med ett Lss-boende?

    Vi håller på att leta hus och har hittat det perfekta huset för oss. Nu är det så att grannhuset framöver ska byggas om till ett lss-boende med flera lägenheter som ska vara permanent boende för personer med utvecklingsstörning och/eller autism. Jag undrar om någon har erfarenhet av att bo precis granne med ett lss-boende? Hur är det i så fall? Du som jobbar på ett sådant boende kanske också vet om grannar upplevt det som störande? Tror ni att marknadsvärdet på huset kommer att sjunka efter att boendet finns där?

    Jag behöver inga pekpinnar om alla människors rätt att leva och samexistera. Jag har inget emot människor med funktionsnedsättningar. Jag vill bara som de flesta andra inte ha störiga grannar, oavsett vilka de är.
    Jättetacksam för svar om era erfarenheter!

  • Svar på tråden Är det ok att bo granne med ett Lss-boende?
  • Anonym (Osäker)

    Tack för alla svar! Jag tycker att jag har fått bra input från de flesta av er, (förutom inlägg nummer ett då) :)Jag tror att vi har bestämt oss för att inte buda på huset, dels för att vi vill att vårt lilla barn ska kunna leka och vistas utomhus vid huset i många år framöver utan att riskera att råka illa ut (t ex om det kommer att finnas ngn utåtagerande ilsken individ på boendet eller om kommunen bestämmer sig för att öppna missbrukarboende där istället om några år), dels för att huspriset nu ligger högt men kommer säkert sjunka efter att boendet öppnat. Tanken var ju att vi skulle bo där många år framöver och då skulle det ju inte göra så mycket, MEN om det nu skulle vara outhärdligt stökigt och vi vill flytta så går det inte utan att göra en praktförlust. Så resonerar vi. :)

Svar på tråden Är det ok att bo granne med ett Lss-boende?