• Anonym (Kan jag?)

    ädelost?

    Hej sitter hemma hos min kille, men han har åkt iväg. Jag är jätte hundring så gick och kolla vad han har i sitt kylskåp. Det finns creme fraiche, mjölk och ädelost och så lite annat.. tänkte det kan bli en god pasta sås??? Men ädelosten har börjat mögla, men den går inte ut förens om några veckor, jag fattar inte? Har hört att man kan ta bort möglet och sen använda när det kommer till ost, kan jag göra så?

  • Svar på tråden ädelost?
  • Anonym (tuben)

    är det ädelost på tub? då kan du bara trycka på rätt ner i soporna till du får vad du vill ha:)

  • NorrlandsGud

    Hahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahah!

    HAR ALDRIG skattat så mycket i HELA mitt live någonsin!

    Bored_Face_by_Krasus.jpg (800×600)

  • Talis qualis

    Du kan skära bort mögel, tänk på att skära några cm mer än vad det ser ut att vara för mögel har som all annan svamp ett rotsystem.

  • vimåstetropåallt
    Anonym (tuben) skrev 2014-04-18 19:22:12 följande:

    är det ädelost på tub? då kan du bara trycka på rätt ner i soporna till du får vad du vill ha:)


    Nej det är ingen tub?
  • vimåstetropåallt
    NorrlandsGud skrev 2014-04-18 19:23:02 följande:

    Hahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahah!

    HAR ALDRIG skattat så mycket i HELA mitt live någonsin!

    Bored_Face_by_Krasus.jpg (800×600)


    Kul jag kan roa dig????
  • vimåstetropåallt

    Okej jag skäms, alla bara skrattar åt mig. Antar att man inte kan skära bort mögel från ost! Aja va ska jag laga då? Finns morötter också, så morötter och creme fraiche?

  • vimåstetropåallt
    Koppkaka skrev 2014-04-18 21:59:12 följande:

    Bara nicket säger ju en del.


    Säger vad? Det har jag haft ett bra tag! Va vill du ha sagt??
  • Mandel

    Jag tycker att du ska googla ordet ädelost och se vad du får för förklaring på vad det är. Sedan kan du ta ställning till vad du ska göra med möglet på osten.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Långbenopluto
    vimåstetropåallt skrev 2014-04-18 22:05:12 följande:
    Säger vad? Det har jag haft ett bra tag! Va vill du ha sagt??

    Ädelost är en mögelost, alltså ska du inte skära bort nåt mögel alls!
  • Voluptuous Shalimar

    Men hallå, är det bara jag som varit med om att hitta mögel som inta SKA vara där på en ädelost? :-O En blåmögelost kan få ett vitt lager av ytmögel, det går bra att skära bort och sedan använda osten som vanligt. Har den legat så länge att den fått ytmögel får du dock vara beredd på att den även blivit starkare i smaken. 

  • Talis qualis
    Voluptuous Shalimar skrev 2014-04-19 11:49:24 följande:
    Men hallå, är det bara jag som varit med om att hitta mögel som inta SKA vara där på en ädelost? :-O En blåmögelost kan få ett vitt lager av ytmögel, det går bra att skära bort och sedan använda osten som vanligt. Har den legat så länge att den fått ytmögel får du dock vara beredd på att den även blivit starkare i smaken. 
    Nej alla livsmedelprodukter kan självfallet få oönskvärda former av intrång. Det finns fler typer av mögel än en...
  • Voluptuous Shalimar
    Talis qualis skrev 2014-04-19 13:24:11 följande:
    Nej alla livsmedelprodukter kan självfallet få oönskvärda former av intrång. Det finns fler typer av mögel än en...
    Jag menar det. Och räcker lång näsa åt alla som trodde att de visste bäst i denna tråd. 
Svar på tråden ädelost?