Inlägg från: Gudasänd |Visa alla inlägg
  • Gudasänd

    Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?

    kivirush skrev 2014-04-23 14:22:42 följande:
    Evolution..
    Det är du som har en uppfattning om skönheten hos en ros. Den har utvecklat den strukturen för att locka till sig pollenerande insekter. Som I sin tur har samutveklats för att söka den strukturen.
    Skönhet är högst subjektivt.
    Bara för att människan inte klarar av något naturen har haft miljarder år på sig att utveckla, så betyder det inte att en gud har gjort det.
    Rosen har utvecklat den strukturen för att locka till sig pollinerande insekter?

    1. Hur visste rosorna hur de skulle gå till väga för att utveckla den strukturen? 2. Menar du att rosorna jobbade med sin struktur i miljarder år, tills den blev som den är idag?
  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-23 14:25:04 följande:

    Det är samlingen av neuroner som kallas hjärnan som har den vanföreställningen att det finns en gud för att den inte kan förstå hur det kan fungera utan en gud.
    Däremot går det att bota mer information. ^^
    Jag frågade dig:

    Hos de individer som längtar efter Gud, är det deras själar som längtar efter Gud, eller är det deras neuroner som längtar efter Gud? 

    Och du svarade nåt om vanföreställningar...

    Jag frågar dig en gång till:

    Hos de individer som längtar efter Gud, är det deras själar som längtar efter Gud, eller är det deras neuroner som längtar efter Gud?

    Vem längtar efter Gud, är det själen eller är det neuronsamlingen?
  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-24 06:22:51 följande:

    Ja.
    Och jag skulle verkligen inte kalla våran komplexa hjärna för gurka. 130 miljarder celler i hjärnan som jobbar tillsammans för att våra kroppar ska fungera. Och där skapas även medvetandet.
    Vi har bara lyckats studera hjärnan på en bra nivå de senaste 15 åren. Men nu börjar det att ta fart. ^^
    Gurka?

    Medvetandet skapas i våra skallar?

    Får man fråga vad du röker för något?

    sv.wikipedia.org/wiki/Medvetandet
    en.wikipedia.org/wiki/Consciousness

    "Vad 'medvetande' och 'medveten person' egentligen är för något tillhör tillvarons största gåtor och verkar inte logiskt kunna föras tillbaka på hittills kända vetenskapliga principer."


  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-24 06:25:36 följande:


    Ja. ^^
    1. För att de rosorna som lockade till sig insekterna bäst spred flest pollen. Enkelt.
    2. Jupp. Men de jobbar inte mot något att mål. Den utvecklas hela tiden. Ännu snabbare sedan människan la sig i pressen.
    1. Hur gick rosorna till väga för att skapa pollen?

    2. Rosorna utvecklas helas tiden?

    Berätta då för oss vad som skiljer dagens rosor från de allra första rosorna?

    Rosor har i alla tider, ända sedan de skapades, varit rosor, aldrig utvecklats ur något annat, så vad menar du med att rosor utvecklas?
  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-24 06:28:39 följande:


    De personer som tror på en gud längtar säkert efter en gud. Och då är det den troende personens neuronsamling som gör det, dvs hjärnan.
    Men det går att bota med information.
    Neuronsamlingar längtar efter Gud? 
    Varför skulle neuroner vilja komma till Gud?

  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-24 16:03:57 följande:


    För att de har en vanföreställning att det finns en gud.
    Neuroner kan föreställa sig saker och ting? 
  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-24 16:09:57 följande:


    1. Evolution...
    2. Det beror på när vi ska definera dem som rosor. Lååååååååångsam övergång ifrån en art till en annan. Och efter många många generationer så är det en ny art som skiljer sig lite ifrån den art som var för många många generationer innan.
    Så du menar att rosorna har "utvecklats" från någon annan livsform?  1. Från vilken livsform har rosorna "utvecklats" ifrån menar du? 2. Varför visar rosorna inga som helst tendenser att fortsätta "utvecklas" vidare mot en ny livsform?
  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-24 16:14:52 följande:
    Kan du med egna ord kort beskriva evolution för mig? så att jag kan se att du verkligen vet hur det fungerar.
    Det borde inte vara så svårt då du har fått den förklarad för dig otaliga gånger. Om du inte kan har jag full förståelse för varför du blev avstängd från Flashback för ohörsamhet.
    Man ska inte kunna bli avstängd från Flashback för att man vägrar godta evolutionsflummet. Jag blev avstängd för att jag dristade mig till att bevisa astronomiskt att det är Solen och de andra planeterna (ja, även solen är en planet) som kretsar kring vår stationära Moder Jord, den heliga Geocentrismen!

  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-25 06:25:44 följande:


    Inte I sig.
    När de är i en sådan stor samling att de bildar ett medvetande så kan de ha alla möjliga föreställningar.
    Källa till att en stor samling hjärnceller skulle skapa medvetande, tack!

    sv.wikipedia.org/wiki/Medvetandet
    en.wikipedia.org/wiki/Consciousness

    "Vad 'medvetande' och 'medveten person' egentligen är för något tillhör tillvarons största gåtor och verkar inte logiskt kunna föras tillbaka på hittills kända vetenskapliga principer."

    Det finns ju exempel på medicinska fall med människor praktiskt taget utan någon hjärna alls, men vilka ändå är medvetna och fungerar väl, så ditt påstående saknar all grund!

    1. Maneten är medveten, trots att den inte har några hjärnceller!

    2. Solrosen är medveten om solljuset, trots att de inte har några hjärnceller!

    3. Foster i magen är medvetna, trots att de enligt dig inte har tillräckligt många hjärnceller!

    Hjärnan, med dess neurologiska system, leder medvetandet, precis som en elektrisk tråd leder elektricitet. Tråden och glödlampan skapar inte elektricitet, lika lite som hjärnan skapar medvetande, de endast leder det!

    Att tillskriva medvetandet till hjärnan är absurt, vilket enkelt motbevisas här:

    jonrappoport.wordpress.com/2013/09/21/one-page-proof-that-attributing-consciousness-to-the-brain-is-absurd/

    Hjärnan och medvetandet är skilda från varandra på samma sätt som en radiostyrd bil och personen som styr bilen. Om den radiostyrda bilen går sönder så betyder det inte att han som kontrollerar den med fjärrkontrollen har slutat existera. Och om hjärnan går sönder så betyder det inte att medvetandet/själen som kontrollerar den har slutat existera.

    Ateister påstår helt godtyckligt att "tillräcklig" komplexitet skulle generera medvetande, men begreppet komplexitet existerar överhuvudtaget inte inom fysikens lagar! Det finns inte inom fysiken någon komplexitets-lag eller lag om att komplexitet skulle generera medvetande!

    Alla processer som sker i vår hjärna bestäms enbart av fysikens lagar, och det är inte möjligt att använda begrepp som är främmande för dessa lagar, såsom komplexitet, information etc, för att på så sätt försöka förklara medvetandet som en produkt av processer i hjärnan.

    Det faktum att ateister känner sig tvungna att tillgripa dessa för fysiken främmande begrepp, för att förklara medvetandet, är i sig ett bevis för att MEDVETANDET är av en HÖGRE NATUR, att det transcenderar fysikens materiella lagar.

    Fysikens lagar förnekar hypotesen att medvetandet skulle genereras av biologiska och cerebrala processer. Medvetandet transcenderar fysikens lagar, är främmande för fysikens lagar, och därför kan inte orsaken till medvetandets existens förklaras med hjärnan!

    Medvetandet härrör nödvändigtvis från en icke-fysisk/icke-biologisk beståndsdel; själen, som tillhör den andliga dimensionen!

    Okej? 
  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-25 06:25:44 följande:
    När de är i en sådan stor samling att de bildar ett medvetande så kan de ha alla möjliga föreställningar.
    Hur skulle hjärnceller kunna föreställa sig saker och ting, med tanke på att de inte ens är medvetna om ett endaste dugg? 
Svar på tråden Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?