Inlägg från: Anonym (söt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (söt)

    Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!

    Anonym (jävla kärring!!) skrev 2014-05-03 18:52:17 följande:
    Vilken chock - svärmor sade idag rakt ut till min man (och sin egen son!) att hon tycker vårt barns kusin är sötare!
    Till saken hör att vårt barn är adopterat, så det är ju inte våra eller svärmors gener i barnet, troligtvis därför kärringen vågar säga så. Men jag är arg som ett bi och undrar hur hon tänkte. Man undrar ju nu om hon ens ser barnet som sitt barnbarn. Om hon yppar något liknande igen så skäller vi ut henne efter noter!! Jag vill knappt att hon ska få träffa sitt barnbarn igen.

    Även om hon tycker så, så håller man väl tyst om det? Vad är det för fel på henne egentligen! Jag tycker för övrigt att vårt barn är mycket sötare än kusinen men skulle aldrig någonsin säga det till någon! Så gör man bara inte.

    Har någon någonsin varit med om något liknande? Vad tänkte hon egentligen!

    Spelar det jättestor roll vem hon anser vara sötast? Folk är fria att tycka och tänka vad de själva vill - och äve säga ve de vill. Inte mycket att göra åt. Finns alltid något att hänga upp sig på. Har en väninna med tvillingar. Hon blev purken när hennes svärmor sa att tvillingarnas mer eller mindre jämnåriga kusin var längre än tvillingarna.

    Det kommer alltid något, någongång, som man uppfattar som tyket el dyl. Bara att skita i. Man har säkert sagt något tyket själv också nån gång, eller..? 
  • Anonym (söt)
    Den vita staden skrev 2014-05-05 18:05:51 följande:

    Så du menar att farmor ska få behandla det adopterade barnbarnet sämre och göra skillnad mellan det och det biologiska barnbarnet?
    Vad tror du att det kan få för konsekvenser för det adopterade barnet?
    Läs gärna allt jag skrivit i den här tråden innan du svarar o. se om du tycker att det är ok att det får konsekvenser som påverkar under hela adoptivbarnets liv.


     



    Men varför måste man utgå från att svärmor kommer att behandla "det andra" barnet bättre bara för att hon tycker att det är sötare?

    Jag vet en kvinna som har tre (nu vuxna barn). Hon delade in dem så här. den vackraste, den mest sprituella och den hon tyckte mest om att vara med.

    Vilken av de tre är "bäst"?
  • Anonym (söt)
    Den vita staden skrev 2014-05-06 19:13:23 följande:
    Det börjar så, o. det är lätt att det fortsätter om inte föräldrarna sätter stopp. Jag tror att det är så Ts tänker iom att hon reagerade så starkt som hon gjorde.

    Det blev så för att inte min "mamma" tog mitt parti så som Ts gjorde här o. reagerade. Den behandling jag fick gick så långt att jag hörde min sk. "mormor" ifrågasätta att jag adopterats. Hon lyckades att förstöra min o. "mammas" relation med sitt skitsnack och jag fick tyvärr inte chansen att reda ut det med henne heller då hon gick bort medan jag fortfarande var tonåring.



    Kan det jag skriver bidra till att ett adoptivbarns föräldrar får upp ögonen, säger ifrån o. skyddar det från släktingar som min "mormor" o. denna farmor så är det värt det smile1.gif
    Men du som inte är adopterad eller A-förälder har nog svårt att förstå varför.


     


     


     



    Ja, kanske det, men det jag menade var att just "sötheten" inte behöver innebära att svärmor uppskattar den sötaste mer. Som mitt exempel illustrerade så gillade ju kvinnan till de tre barnen INTE mest att umgås med det vackraste barnet, utan med att av de andra (som hon trivdes bäst tillsammans med).

    Jag menar, vad hjälper det att vara söt om ingen vill hänga med en?
  • Anonym (söt)
    Den vita staden skrev 2014-05-07 16:32:31 följande:
    Tolkar dig inte som särskilt förstående nej. Kan man inte säga något snällt så ska man vara tyst.Punkt.

    Att börja indela och favorisera kommer det inget gott ur. Ett Adoptivbarn behöver inte fler motgångar i sitt liv i form av ignorant ny "släkt". H*n behöver positiv förstärkning inte negativ.


    Nej, det har jag heller aldrig påstått.

    Om igen: Det behöver kanske inte nödvändigtvis vara så att någon med ett sött yttre alltid "drar det längsta strået".
    Svärmor kanske kommer att föredra sitt adopterade barnbarn när det gäller att umgås o dyl. När det kommer till att trivas ihop spelar det yttre sällan en särskilt avgörande roll.

    Så, nu hoppas jag att budkskapet har gått fram.
  • Anonym (söt)
    Lindsey Egot the only one skrev 2014-05-08 16:16:00 följande:
    Alla mor och farföräldrar favoriserar oavsett om det enbart finns biologiska barnbarn eller barnbarn som inte är biologiska. Det kan man inte komma ifrån.
    Exakt, det är nog inte helt ovanligt, men få pratar om det. Även föräldrar kan ju känna mer för något av sina barn. Dock är detta väl något som de flesta väljer att hålla tyst om. Tabu...
Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!