• NintendoGamer94

  jag vill bara få ut lite så läs om ni orkar :'<

  För några dagar sedan märkte vi att katten började må dåligt och vi försökte ge honom mat och vatten men han vägrade och blev smal och fick svårt att andas så vi förstod att han kommer dö och de har blivit värre och värre och de är så jobbigt, jag älskar min lilla bebi och vill inte att han ska försvinna :< de händer inatt eller imorgon och jag vet inte om jag orkar leva utan katt..........

 • Svar på tråden jag vill bara få ut lite så läs om ni orkar :'<
 • DragonWoman
  NintendoGamer94 skrev 2014-05-05 00:53:33 följande:
  De är inget fel på honom! Han är gammal och gör som vi gör när vi blir gamla! Vi blir också såna här tills vi gör en suck och dör! De är naturligt och inte olagligt! Och närmsta öppna veterinär är 7 mil bort så åker vi kommer han dö av stress i bilen! Tycker du de är bättre då heller? Jag tänker fan inte plåga min älskad lilla bebi på de sättet nu de sista! Jag kan inte va så elak! Jag tycker de är synd att du tycker de är bättre att stressa en katt så den dör än låta den ligga och dö i lugn och ro som den vill! Dom är såna här sen går dom nånstans och så suckar dom och sen dör dom helt naturligt utan att ha ont eller lida! Hade han lidit hade han skrikit och de gör han inte!
  Du/ni saknar totalt kunskap, det märks. Tycker definitivt mer synd om katten än om dig och du får väl tycka jag är dum i huvudet då!

  Läs förresten djurskyddslagen så lär du se att om man låter ett djur självdö så är det olagligt. Förresten, ta och ring en veterinär och fråga om vad lagen säger om att låta er katt självdö! Kan du sitta här och tycka synd om dig själv kan du offra tid på ett samtal.


  Marco 001027 Marcus 061112 Malva 130426 Bebis bf 0929
 • NintendoGamer94
  Koppkaka skrev 2014-05-05 00:58:55 följande:

  Jag har böcker om läkarvård, alltså är jag automatiskt läkare.. Eller? Bara för att ni har kattböcker hemma så betyder det inte att ni är kunniga. Vilket ni uppenbart inte är.

  Om katten inte äter, dricker och dessutom har svårt att andas är ni ingenting annat än grymma och elaka som låter honom lida tills han tar sitt sista andetag. Fy fan säger jag.


  Hur kommer de sig då att alla jag känner säger att de är bättre? Vi kan katter för vi har haft de i 16 år! Och ni är uppenbarligen inte heller kunniga för detta är normal när dom blir gamla!

  Och de är jätte jobbigt att se honom men de finns inget vi kan göra för de kommer bara bli värre om vi försöker få in honom i bilen ocv sen köra 6 mil! De om något är elakt!

  Och ni har uppenbarligen aldrig haft katter eller kan nåt om katter heller! Till och med veterinären säger att de är bättre att låta han va så sluta nu!!!!!
 • NintendoGamer94

  Och jag sitter inte och tycker synd om mig själv! Jag tycker synd om katten och om mamma och jag har ångest för allt de och ville bara få ut de! Jag tycker inte synd om mig själv för de gör jag aldrig! Och jag har levt med ångest hela mitt liv men aldrig tyckt synd om mig själv så påstå inte att jag gör de!

 • NintendoGamer94

  Och min farmor söger också de och hon har pratat med veterinär!! Så sluta nu!

 • NintendoGamer94

  Ibland inträffar det också som vi kanske tycker känns allra bäst, att djuret dör under sömnen och vi hittar djuret insomnat i lugn och ro när vi själva vaknar på morgonen. Och det tycker jag personligen känns som det bästa slutet. Att lugnt somna in när man sover i sin vanliga miljö och med matte eller husse i närheten. Det är heller inte helt fel att låta sitt djur somna in hemma.

  Kommer från katter.nu så sluta skälla ut mig och låt mig sörja utan att göra de värre!

 • Marina80
  NintendoGamer94 skrev 2014-05-05 00:53:33 följande:
  De är inget fel på honom! Han är gammal och gör som vi gör när vi blir gamla! Vi blir också såna här tills vi gör en suck och dör! De är naturligt och inte olagligt! Och närmsta öppna veterinär är 7 mil bort så åker vi kommer han dö av stress i bilen! Tycker du de är bättre då heller? Jag tänker fan inte plåga min älskad lilla bebi på de sättet nu de sista! Jag kan inte va så elak! Jag tycker de är synd att du tycker de är bättre att stressa en katt så den dör än låta den ligga och dö i lugn och ro som den vill! Dom är såna här sen går dom nånstans och så suckar dom och sen dör dom helt naturligt utan att ha ont eller lida! Hade han lidit hade han skrikit och de gör han inte!  Men varför tar ni inte hem veterinären? Visst kostar det lite mer men det kan väl katten vara värd?

  Det är inte okej att låta en katt självdö på det sättet. När den inte äter eller dricker så går dom en plågsam död till mötes.

  Som djurägare har man en skyldighet (både moraliskt och lagligt) att även ta de jobbiga besluten.
 • NintendoGamer94
  Marina80 skrev 2014-05-05 02:22:18 följande:  Men varför tar ni inte hem veterinären? Visst kostar det lite mer men det kan väl katten vara värd?

  Det är inte okej att låta en katt självdö på det sättet. När den inte äter eller dricker så går dom en plågsam död till mötes.

  Som djurägare har man en skyldighet (både moraliskt och lagligt) att även ta de jobbiga besluten.
  Men de står att de är bäst om katten dör hemma i lugn och ro i sömnen i en miljö den trivs i och då låter vi den göra de!

  Och de är normalt att katter slutar äta och dricka för att alla organ slutar fungera men dom lider inte av de för dom känner de inte på samma sätt då! Även i de vilda är de så! Dom ligger nånstans där dom trivs och väntar på att de ska ta slut och om katter ska göra de normalt och veterinären säger att de är bäst så varför ska vi då plåga han genom att ringa en veterinär och allt?
 • NintendoGamer94

  Hade han vart sjuk hade vi självklart åkt till en veterinär men han är inte de! Han är naturligt döende och veterinärer säger att de då är bäst att låta dom dö i en trygg miljö där dom trivs så vi gör de som är bäst för honom!!!

Svar på tråden jag vill bara få ut lite så läs om ni orkar :'<