• a no nym

    FÖR och naktdelar med att ange "okänd" fader, även om fadern är "känd"?

    Du ska givetvis inte intyga på heder och samvete att du inte vet vem pappan är eftersom det är lögn. Svårare än så är det inte. Du kan bli åtalad om det kommer fram att du vet vem pappan är och om du under tiden tagit emot underhållet från FK. Och sanningen kommer alltid fram så småningom. Det kan vara någon i din närhet som avslöjar dig, eller pappan till barnet eller vem som helst som plötsligt vill dig illa och retar sig på att du ljugit och sen håvar av skattemedel.

  • a no nym
    Anonym (hade fader okänd) skrev 2014-05-05 07:59:17 följande:
    Det är inte alls straffbart att medvetet vilseleda eller inte uppge fader. Är ganska trött på det påståendet.

    Osant intygande ? Brottsbalken 15 kapitlet 11 paragrafen.
  • a no nym
    Anonym (hade fader okänd) skrev 2014-05-05 17:43:00 följande:
    Så den paragrafen gäller familjerättsärenden menar du? När jag var där ang mitt barns ärende sa de till mig att även om jag skulle ljuga så kan de dels inte bevisa det och även om bevis funnits så kan jag inte dömas på något sätt. Varken till fängelse eller böter.

    Varför inte ? Du intygar på heder o samvete att vissa förhållanden är korrekta. I lagen står "" Den som i ett intyg eller en annan urkund lämnar osann uppgift om vem han eller hon är eller om annat än egna angelägenheter eller för skens skull upprättar en urkund rörande rättshandling döms, om åtgärden innebär fara i bevishänseende, för osant intygande till böter eller fängelse i högst sex månader""
Svar på tråden FÖR och naktdelar med att ange "okänd" fader, även om fadern är "känd"?