Inlägg från: Aja24 |Visa alla inlägg
  • Aja24

    BF januari 2015 Göteborg?

    Hej! 
    E de ok om jag hakar på här?=) Bor i Kungsbacka..
    Fick ett plus igår och gissar att bf blir runt 20 januari, så väldigt tidigt än=) Ringde mvc idag och fick inskrivningssamtal redan på torsdag! Skönt med en snabb tid när det är första barnet så vi kan ställa lite frågor å så! Känns väldigt spännande och pirrigt.

    Har en liten fråga, tror jag hade ägglossning 20 april, är det från det datumet jag räknar, alltså bf 20 januari? Läst nånstans att man räknar från sista mensen eller lägger på två veckor?

    /Alexandra 

  • Aja24
    Scintilla skrev 2014-05-13 11:57:08 följande:
    Välkommen och grattis till plusset! På MVC räknar dom från senaste mensens första dag, men du blir ju egentligen gravid först vid ägglossningen så det stämmer inte alltid så bra.

    Jag hade ÄL 21 april och har BF 11-12 jan enligt FL och flera andra uträkningar i appar och på nätet. Det låter konstigt att du har BF 20 jan om vi hade ÄL nästan samtidigt?
    Tack så mycket! 
    Nej då va det jag som räknade fel, räknade 9 mån från ÄL. Ny och vilsen haha.. Tur vi ska till mvc på torsdag!  Ja, 23  april gissar jag på att jag hade äglossning, lite krångligt för slutade med p-piller 5 april och har inte hunnit få någon mens innan jag blev gravid.. Men då borde jag ha bf 13-14 om det stämmer? =) 
  • Aja24
    Lycka2014 skrev 2014-05-13 15:04:06 följande:


    Hej! Grattis o välkommen hit :)
    Bf 13-14 låter som det stämmer bättre :) vilken mvc har du valt?
    Jag ska till mvc på kungsbacka sjukhus=) 
  • Aja24
    SituationWahlin skrev 2014-05-15 16:55:57 följande:

    Får man hoppa in här om man är bosatt i mölndal? det är ju ändå nästan göteborg, eller man sparkas ut illa kvickt?


    Om man får vara med så är jag nyplussad och enligt beräkningar med olika metoder så är det runt den 17 januari som det gäller.


    Hejhej! 
    Jag trängde mig på i denna grupp även om jag bor i kungsbacka X) Men jobbar i göteborg å är där mycket så känner att jag passar in ändå=) Kul att det är så många i gruppen!

    Igår va jag på mitt första samtal hos barnmorskan, det va inte inskrivning som jag trodde utan ett slags hälsosamtal där man kan ställa frågor och så, fick datum för inskrivning och ultraljud 2 juli=) Det va skönt att få ställa lite frågor och så iallafall ang mat och träning och så.. Ang träning så sa hon att det är bara att träna på så länge det känns bra men att man ska sluta om det tar emot på övningen och göra en annan övning då, så det känns bra=) Kom även fram ang min bf att det blir antagligen i mitten av januari men att jag får ett datum på ultraljudet där dom mäter och kan se mer "exakt".. 

    Vi har funderat lite på när vi ska berätta, hur tänker ni där? 
  • Aja24

    Oj vad jag har missat mycket när jag inte varit inne i helgen, härligt alla verkar ha det bortsett från lite jobbiga symtom.. Vi har bestämt oss för att berätta om 2,5 vecka när jag tar examen och familjen är samlad, då är jag i vecka 9=) känns bra att berätta samtidigt för alla i min närmsta familj när första barnbarnet och syskonbarnet ska komma=D  Förstår ni som kanske vill vänta när ni fått mf tidigare.. Blir så nojig själv, man hoppas verkligen allt går bra! Har haft värk i magen från och till de senaste dagarna som känns precis som molande mensvärk.. Är det vanligt?

    Härligt ni som ska ut och resa! Hade jag åkt till USA hade jag nog inte kunnat hålla mig från att köpa lite söta små kläder!

  • Aja24
    Lycka2014 skrev 2014-05-21 16:56:49 följande:


    Jag älskar Google på många sett, googlar flera gå ger varje dag på allt möjligt, men när det kommer till saker som har med detta o göra så försöker jag att undvika. det är så mycket hemskt som står där. Sjukdomar mm som man stressar upp sig över. Jag jobbar med människor med handikapp, just nu förvärvade hjärnskador, men tidigare med unga vuxna med förståndshandikapp inom autismspektrumet. Så det är svårt det där med kub..

    Hur mår ni andra? Jag har lite ömma bröst. Tror att tröttheten börjat komma dock. Allt blir ju lite annorlunda när man är på semester, men känns som jag helst vill sova hela tiden.
    Jag e trött och hungrig!=) Mår illa lite då och då men inga speciella tider på dagen.. 
  • Aja24
    Pingvinanie skrev 2014-05-24 17:45:48 följande:
    Hur trötta är ni? Jag är så sjukt trött och matt .. Hoppas det försvinner snart:(
    Jag är oxå trött! Riktigt så ögonen inte går att hålla öppna ibland.. Idag fick familjen veta, mamma sa rätt ut - du är gravid va!? Jag som inte visat nånting, hehe hennes moders eller "mormors" instinkter va väldigt starka! Alla blev glada och det känns såå skönt att kunna prata öppet om det=) 
  • Aja24
    Lycka2014 skrev 2014-05-25 19:17:46 följande:
    Jag började blöda igår.. Vi hade varit ute o ätit tapas på ett mysigt torg sen när vi kom in i lgh strax innan 15-tiden bara kände jag hur det började rinna.. Gick på toa o det var mycket blod som kommit. Fortsatte i lite mindre takt för att sen på kvällen komma mer.. Hade även ont i svanken på kvällen så tänkte att nu är det helt kört.
    I natt och fram tills nu så har det bara kommit gammalt blodblandat när jag torkat mig. Vet inte vad jag ska tro eller tänka. Eller försöker att inte tänka alls.. Bara hoppas att det är ok. Men vet inte. Hade jag inte varit utomlands så hade jag åkt till gynakuten, men kommer hem sent onsdagkväll så får avvakta o se vad som händer..
    Känns så skit att det ska behöva vara såhär. Vi har redan haft 2 mf detta året. Vi vill såå ha barn. Detta barnet. Ville bara skriva av mig lite.
    Usch då! Håller verkligen tummarna att allt är ok!!
Svar på tråden BF januari 2015 Göteborg?