Inlägg från: Mamma100procent |Visa alla inlägg
  • Mamma100procent

    Autism- Aggressiva utbrott hela tiden! Vad är detta?

    Vi har en son på 6 år med diagnos autismspektrumstörning. Sedan ca ett halvår tillbaka har han aggressiva utbrott flera gånger om dagen. Förra veckan testade vi olika allergier och han visade positivt för björk.

    Kan det vara något annat? Så lätt att alltid bara skylla på autismdiagnosen, men jag känner att detta är något mer. Har någon erfarenhet av barn som reagerar med aggressivitet då de är allergiska? Vad kan det vara, vart ska jag börja liksom??

    Kan ju tillägga att han alltid har reagerat "annorlunda" jämfört med andra barn när han tex varit förkyld. Medan andra snorat och hostat, är han rasande i en dag, får sen feber och sen är det väck. Mycket märkligt..

    Ska givetvis försöka hitta en bra läkare för detta, men jag hoppas på lite tips och gissningar här för att veta var jag ska börja.

    Sonen äter gluten- och mjölkfritt sedan 2 månader tillbaka. Just för att se om utbrotten minskar.

    Idéer någon?


  • Svar på tråden Autism- Aggressiva utbrott hela tiden! Vad är detta?
  • Mamma100procent

    Ja visst är det mycket som påverkar... Just nu är det ju helt klart värmen som är värst. Han tål det inte!!
    Sen kan det vara både allergier, känslighet och oro inför skola och sånt som komma skall. Ofta är han nog bara trött, men kan inte komma till ro eller har insikt om det.

    Vi fortsätter bemöta lågaffektivt och lirkar och funderar... Tycker bara så synd om honom ibland. Så liten och vara så arg... :(

Svar på tråden Autism- Aggressiva utbrott hela tiden! Vad är detta?