• Luvisen

    Prinsesstårta

    Jag har tänkt baka 2 prinsesstårtor till min dotters 3-års kalas.

    Har förstått att man kan köpa färdigkavlad marsipan?
    Kan man även köpa färdiga rosor? att ha som dekoration?
    Var i så fall?

    Sen undrar jag också hur man lyckas med runda tårtor om
    man själv ska göra bottnarna?

    Vad har man för fyllning i sådana tårtor?
    Vet att det brukar vara sylt sen är det vaniljcreme eller?
    Hur gör man det?

    Undrar också hur tidigt man kan förbereda tårtorna?
    Kalaset är på lördagen, kan man göra tårtorna redan
    på fredagen? eller blir dom torra då?

    Sista frågan, har sett på internet att man kan köpa färdiga "tårtgrejer"
    med ex. barbie på osv.
    Är dom lätta att lägga på själv?

    Har tidigare i mitt liv endast bakat 1 tårta, därav alla frågorna :P

    Massa frågor

    Tack på förhand

  • Svar på tråden Prinsesstårta
  • lcln

    Hej!!

    Det är lätta tt baka egna prinsesstårtor!!

    Finns färdiga marsipanlock att köpa, rosor vet jag inte dock, finns inte där vi bor i alla fall.

    Vill du göra egna bottnar gör du dessa lämpligast i formar med löstagbar kant.....annars i vanliga runda formar ca 23 cm i diameter...

    ett jättebra recept: 1 botten

    4 ägg
    2 dl socker

    vispa detta pösigt, tillsätt sedan

    2 tsk bakpulver
    1 dl vetemjöl
    1 dl potatismjöl (går lika bra med 2 dl vetemjöl)

    grädda i ugnen i 175 grader i 40 minuter.

    Brukar dela bottnarna i 3 delar: på första bottnen har jag sylt...på nästa en blandning av grädde och marsankräm eller vanlijkräm (pulvervarianten)....detta brer jag ovanpå tårtan också och sen på med locket......

    om du vill att bottnarna ska vara enklare att dela så baka dom dagen innan (eller 2 dagar innan om du vill göra tårtorna klara dagen före kalaset.)

    Har dock aldrig använt de färdiga bilderna som man kan köpa o lägga på så den frågan kan jag inte besvara.....

    Lycka till......

  • Cia o krabaten

    Jag gör oxå egna prinsesstårtor. vanliga gröna med lite florsocker på

    Delar sockakaksbotten i 3 delar. På understa har jag sylt (valfri) och grädde och på andra har jag skivad banan och marsansås. Sedan grädde ovanpå (jämnar ut hela ytan annars spricker lätt marsipan-täcket) och sist marsipan-täcket.
    Pudra florsockar på och skriv med pynt gelé!

  • Lola Jämtland

    Här kan du hitta dekorationer till din tårta....fast de hinner nog inte komma fram kanske tills på fredag...

    www.kalaspinglan.se

  • Helene OSV

    En riktig prinsesstårta:
    -lägg ut första botten upp och ner (utsidan inåt)
    -bred ut ett tunnt lager hallonsylt
    -lägg på andra botten (mitten)
    -blanda grädde och vaniljkräm (tjock) och lägg på ett rejääält lager som en kupol
    -lägg på sista botten (med utsidan inåt) och tryck ner den runt om så tårtan behåller sin kupolform
    -stryk ett tunt lager grädde (eller smörkräm) över hela tårtan
    -kavla ut marsipanen (även om du köper färdigkavlad så bör du kavla litegrann) och lägg den på tårtan och "smek" fast den snyggt.

    /konditorn

  • Luvisen

    Tack så mycket allihopa

  • Beloved

    En äkta princesstårta har aldrig ett lager hallonsylt har tårtan det heter det operatårta

  • Mowa

    Man kan altid be att få köpa marsipanrosor på konditoreier, de brukar gå bra!

    Har hört att man kan frysa tårtan innan man lägger på marsipantäcket för att det ska vara lättare att få det fint, men det har jag aldrig testat själv!
    /Mowa

Svar på tråden Prinsesstårta