Inlägg från: Elsa von Brabant |Visa alla inlägg
  • Elsa von Brabant

    Mest bisarra/tråkigaste/konstigaste bröllop ni varit på?

    Jag har varit på några bröllop där det är uppenbart att brudparet inte har någon vana vid att ordna fester överhuvudtaget. Där allt var oorganiserat, och sådant som DOM trodde skulle bli roligt (t.ex. lekar) bara blev konstigt och dumt. Och där de inte alls var lyhörda för vad gästerna ville (t.ex. äta upp maten innan de måste gå från bordet och leka...).

    Och även att gästerna inte verkar vara särskilt goda vänner till brudparet, utan några i periferin (typ arbets- och föreningskamrater som de aldrig träffar privat annars) som mest bjudits in för att de ska kunna hålla en fest överhuvudtaget. För att de inte har någon egentlig umgängeskrets... (Samma personer som ovan alltså.)

    Men jag ser ingen anledning att håna det. Jag tycker mest synd om dom, och är glada att de nu lyckats träffa varandra i alla fall och få till en relation...

  • Elsa von Brabant

    Nu höll jag på att glömma det värsta bröllopet bara för det! På möhippan, två dagar innan bröllopet, fick bruden för mycket innanför västen. Hon tappade hämningarna, och skrek otidligheter åt oss. Det var som att hon hade gått och hållit på en massa ovilja mot flera stycken av oss, och nu plötsligt fick det sitt utlopp. Det var nästan chockartat.

    Efteråt pratade vi (som hon hade skrikit de värsta sakerna åt) sins emellan om vi borde gå på bröllopet överhuvudtaget. Men vi bestämde oss för att göra det, eftersom det ändå var för sent för brudparet att bjuda några reserver, och det skulle vara på ett slott och dom måste betala kuvertpriset i alla fall. Men det var ett misstag att gå. Stämningen var oerhört tryckt och pinsam, och sedan när alla skulle gå fram och krama bruden så var det som att man ville ha en meter luft emellan... oerhört genant och obehagligt! Med facit i hand skulle jag inte ha gått.

  • Elsa von Brabant
    Anonym (Pinsamt) skrev 2014-05-31 18:40:58 följande:
    Det måste varit bröllopet där nästan alla gäster utom 2 bord gick efter varmrätten! Det blev mycket pinsam stämning sen och milt sagt oerhörda mängder dessert till oss som stannade...
    Vet du varför de gick?
  • Elsa von Brabant
    Anonym (no food) skrev 2014-05-31 19:41:31 följande:
    Blev bjuden på en arbetskamrats bröllop. Det skulle hållas ett 20-tal mil från vår hemort, kostade en del att ta sig dit (vi hade ingen bil).  Klädkoden var väldigt strikt, vilket gjorde att jag och sambon fick köpa nya kläder, och presenten som var plockad från en svindyr önskelista var inte heller billig. 

    När vi väl var framme fick vi gå flera km till kyrkan som låg mitt ute i ingenting. Efter vigseln åkte brudparet iväg för en picknick och fotografering i flera timmar, medan gästerna skulle ta sig till festlokalen. Vigseln var tidigt på em och vi hann inte äta lunch innan, var vrålhungriga, men det fanns ingenstans att köpa något att äta. Tänkte att vi fick hålla oss till middan. 

    När brudparet kom tillbaka serverades kaffe och tårta, det var allt! Skrikandes Sen förväntade de sig att vi ändå skulle stanna i flera timmar för att se på när de  öppnade sina presenter och så ville de leka en massa löjliga lekar. Vi skyllde på att jag fått migrän och ringde en taxi, som också kostade apmycket. Sen fick vi vänta i över en timme på att kunna åka vidare hem med allmänna färdmedel. Vi hann i alla fall få i oss en varsin tunnbrödsrulle från en korvmoj medan vi väntade. 
    Jamen det där är ett typexempel på det som jag skrev i mitt första inlägg. Förmodligen var inte brudparet likgiltiga för era "lidanden", utan de tänkte bara inte - var inte vana att planera en stor fest. Jättetråkigt för alla såklart.
  • Elsa von Brabant
    BuoBä skrev 2014-06-01 10:44:06 följande:
    Så länge bröllopet speglar brudparet, och tar viss hänsyn till vilka gästerna är, så brukar det bli bra. Mina "skräckexempel" är därför : a) bröllop på slott med strikt klädkod, exklusiva viner, sparrisar i kors och 15 olika bestick. 78% av gästerna var inte särskilt världsvana så de kände sig obekväma och var livrädda för att göra fel under middagen. Sen blev det dans, till nån sorts fusionjazzband som lät bra, men inte gick det att dansa till. Det var som att brudparet ville skryta med hur bra smak och fina vanor de hade, utan tanke på att festen skulle vara trevlig. b) några vänner gifte sig, och vi visste att familjerna var frireligiösa, men inte _så_ frireligiösa, och de hade (fick vi veta långt senare) utövat påtryckningar om hur ett bröllop borde gå till. Det fanns inte ett spår av brudparet - som vi känner dem - i det bröllopet.
    Jo, sådant där kan också bli jättefel. När brudparet ska leka något som de inte är för en dag. Och speciellt om de inte själva vet vilka bestick som ska användas till vilka rätter, inte kan dansa till wienervalsen som den dyra inhyrda orkestern spelar, och så vidare...
  • Elsa von Brabant
    Palestrina skrev 2014-06-01 12:09:21 följande:
    Oj, jag har inte varit på något särskilt bisarrt bröllop, men jag har varit på minst 5 alkoholfria bröllop som alla tävlar om utmärkelsen tråkigaste bröllop. Bara att inse, en fest lyfter aldrig riktigt utan vin eller sprit. Särskilt inte fester med krystade lekar och tipspromenader.
    Håller inte med - jag har varit på jätteroliga bröllop och andra fester - helt alkoholfria! Kanske beror på vad gästerna är vana vid och vilka förväntningar de har. Att de inte vet om att det ska vara alkoholfritt, och så blir de besvikna och surar resten av kvällen..?

    De flesta av de alkoholfria bröllop jag tänker på, var i folkmusikvärlden. (Det är många par som träffats där!) Alltså man dansade gammeldans, polskor och folkdans till riktiga spelemän. När man gick på dessa kurser och danskvällar även i "vanliga fall" så var de ju också alkoholfria, så alla i de kretsarna var vana vid att dansa och ha kul utan sprit. Dessutom slapp man pinsamma situationer orsakade av för hög alkoholförtäring!
  • Elsa von Brabant
    Palestrina skrev 2014-06-01 12:28:17 följande:
    Kan tillägga att jag själv var ganska så alkoholfri vid den här tiden så jag hade inga andra förväntningar, och knappast resten av gästerna heller i de kretsarna, däremot har jag varit på betydligt roligare bröllop sedan dess. Dessa bröllop var inte i folkmusikvärlden, kanske gör det hela skillnaden.
    Jo - dans och musik ger ju så mycket glädje i sig. För dom som kan. Så att man inte behöver konstgjorda substanser dessutom.
  • Elsa von Brabant
    Julligulli skrev 2014-06-01 13:16:32 följande:
    På ett bröllop, också i frireligiösa kretsar (de verkar ha en speciell stil Skrattande), serverades kålpudding på papptallrikar som mat. Till det bjöds det lingondricka. Vigselakten var så oromantisk den kunde bli och oerhört långtråkig. Inga tal hölls och det var inga som helst muntrationer. Över lag verkade det ha väldigt lite med kärlek att göra, det verkade mest som ett tråkigt måste.
    Ja, det verkar vara många uppgjorda äktenskap i de kretsarna (trots att de är svenskar). Jag känner en baptistfamilj som har en 20-årig dotter. Föräldrarna pratar om henne och hennes kärleksliv som att det skulle vara deras sak och deras beslut. Att de vill att hon ska missionera, och då får hon inte träffa någon man som inte vill samma sak, för det skulle "förstöra allting". De vill att hon ska gifta sig med någon i samma församling som har samma "kallelse". De pratar med varandra - även så att folk hör - om att den och den unge mannen i församlingen verkar vara intresserad av dottern, och är han lämplig i så fall..? Vad HON vill verkar vara det minst viktiga av allt...
  • Elsa von Brabant
    Mrs LW skrev 2014-06-01 13:33:17 följande:
    Ja vi blev riktigt besvikna faktiskt.. Då kände vi ännu mer att vi skulle ha kört på idén och gift oss utomlands bara vi 2 istället. smile5.gif
    Jo. Om det finns pinsamma faktorer, så är det mycket bättre att inte dra ihop släkt och vänner på samma ställe. Vare sig det pinsamma är en alkoholiserad svärmor eller att man inte har så många vänner att bjuda. Eller att man inte är så van vid att arrangera fester - och då bör man inte börja med att arrangera ett stort bröllop själv utan hjälp från någon erfaren.
  • Elsa von Brabant
    Indianica skrev 2014-06-01 18:26:09 följande:
    Nu var jag inte på detta bröllop själv för det hände före jag lärt känna min kompis, men det är en lite tragikomisk händelse som nog slår allt jag hört så jag drar den:

    Min kompis är ganska högavlönad och har ett "finare jobb" och gifte sig borgerligt. De inbjudna var ingen jättestor skara personer, men de var några stycken som  inbjudits till rådhusceremoni och efterföljande restaurangbesök. Nåja, nu till det tragikomiska:. Efter akten så inbjöds alltså gästerna att på MC Donalds välja vilken meny som helst. En gäst som var uppklädd till tänderna blev så paff och besviken att hon höll på att gå hem istället, men de flesta höll god min i elakt spel och gick på MC Donalds och käkade hamburgare, sedan var bröllopet över....
    Ja, det var riktigt illa... Är det ens möjligt..?
  • Elsa von Brabant
    Anonym (Privat här) skrev 2014-06-01 19:46:14 följande:

    Det var i ett ridhus


    De som önskat sig trerätters, fina dukar och allt hade blivit grymt besvikna{#emotions_dlg.djavulsk}


    Engångsbestick och chili con carne (som inte ens räckte till alla om jag minns rätt).


    ...fast om festen ska vara i ett ridhus, så bör man inte ha så höga förväntningar från början...
  • Elsa von Brabant
    Palestrina skrev 2014-06-02 15:49:43 följande:
    Efter att ha läst alla skräckhistorier om fulla gäster som kräks till höger och vänster, kissar på sig på dansgolvet, bråkar, slåss eller tuppar av någonstans och får hjälpas hem, förstår jag verkligen att somliga föredrar alkoholfritt. Själv har jag inte varit på något katastrofbröllop utan har enbart positiva erfarenheter av alkoholens effekt på gästernas uppsluppenhet. smile1.gif Fast jag kanske har levt i en väldigt skyddad värld.
    Ja, det låter onekligen som det.
  • Elsa von Brabant
    Palestrina skrev 2014-06-02 18:35:49 följande:
    Du också, tror jag bestämt?
    Jag har levt i väldigt blandade världar. Växte upp i Tensta och gick i väldigt slummiga klasser i nio år. Men har ändå på något sätt lyckats upprätthålla min egen nivå och mitt eget värde, genom att t.ex. läsa mycket, lyssna på klassiskt och opera, gå på teater och muséer... Men de dåliga erfarenheterna finns där och även som vuxen har de inträffat.
  • Elsa von Brabant
    Kjell2 skrev 2014-06-03 09:16:28 följande:
    Det mest bissara var faktiskt ett frikyrkobröllop. Ingen dans och ingen alkohol, helt ok, man tar seden dit man kommer. Under middagen ett stort antal uppträdande som alla mer eller mindre syftade på sex och brudparets fd pojk och flickvänner. Också massor med lekar som skulle ske i takt till musik och syftet verkade vara att man skulle ta på varandra.
    Som jag skrev tidigare, så har jag fått uppfattningen att många frikyrkoäktenskap är mer eller mindre arrangerade, av kontrahenternas föräldrar i samförstånd med pastorer o församlingsråd. Det är nog därför det blir så konstigt på själva bröllopen...
  • Elsa von Brabant
    Anonym (Q) skrev 2014-06-03 17:30:35 följande:
    Jag är föredetta frikyrklig. Jag håller med om att bröllopen är konstiga av många orsaker.

    Men jag har inte varit med om ett enda bröllop som är arrangerat på det sättet du säger. Men det att man vill vänta med sex, gör att man giftet sig tidigt i förhållandet och väldigt unga. Plus att man oftast är nykterist gör att man inte är van att festa på det sättet man gör utanför kyrkan.
    OK. Jag känner i alla fall folk i en baptistförsamling som arrangerar äktenskap på det sättet.
  • Elsa von Brabant
    Catti41 skrev 2014-06-03 19:44:47 följande:
    Ja eller i alla fall att folk gifter sig så snart in i dejtandet (typ när de känt varandra i fem månader Max) och att alla relationer är för-godkända av de äldste i församlingen eller liknande gör att även om det inte är arrangerat per se (de har dejtat, flera gånger, t o m kysst varandra, de vill gifta sig, men de känner ju inte varandra.) så är det ju den känslan jag får som gäst eller musiker på festen.
    Jomen precis...
  • Elsa von Brabant
    Julligulli skrev 2014-06-05 18:17:04 följande:
    Haha, låter som taget ur "Café Bärs"! smile2.gif
    Som sagt: sådant här beror på att folk inte har erfarenhet av att ordna större fester. Ett gott råd är att ta hjälp av någon som HAR erfarenhet...
  • Elsa von Brabant
    Anonym (--) skrev 2014-06-06 07:31:14 följande:
    Eller som i vårt fall. Vi skulle vilja gifta oss ensamma med enbart mina två barn och det av hans syskon som han har en speciell relation till. Men våra föräldrar blev galna över att inte de och alla syskon fick komma. Med tanke på att vi gifter oss på hans uppväxtort 20 mil bort så är vi i stort sett tvungna att bjuda på middag. Så nu står vi här och måste arrangera middag för 20+ personer fast vi varken vill eller har kompetens. Ärligt talat så är jag inte ett dugg sugen på att fixa det här och det kommer definitivt märkas på middagen. Varför kan folk inte bara acceptera att man vill ha sin bröllopsdag på sitt eget sätt?
    Jag hade vägrat. Punkt.
Svar på tråden Mest bisarra/tråkigaste/konstigaste bröllop ni varit på?