Inlägg från: nevermind |Visa alla inlägg
  • nevermind

    Mest bisarra/tråkigaste/konstigaste bröllop ni varit på?

    Anonym (no food) skrev 2014-05-31 19:41:31 följande:

    Blev bjuden på en arbetskamrats bröllop. Det skulle hållas ett 20-tal mil från vår hemort, kostade en del att ta sig dit (vi hade ingen bil).  Klädkoden var väldigt strikt, vilket gjorde att jag och sambon fick köpa nya kläder, och presenten som var plockad från en svindyr önskelista var inte heller billig. 

    När vi väl var framme fick vi gå flera km till kyrkan som låg mitt ute i ingenting. Efter vigseln åkte brudparet iväg för en picknick och fotografering i flera timmar, medan gästerna skulle ta sig till festlokalen. Vigseln var tidigt på em och vi hann inte äta lunch innan, var vrålhungriga, men det fanns ingenstans att köpa något att äta. Tänkte att vi fick hålla oss till middan. 

    När brudparet kom tillbaka serverades kaffe och tårta, det var allt! Skrikandes Sen förväntade de sig att vi ändå skulle stanna i flera timmar för att se på när de  öppnade sina presenter och så ville de leka en massa löjliga lekar. Vi skyllde på att jag fått migrän och ringde en taxi, som också kostade apmycket. Sen fick vi vänta i över en timme på att kunna åka vidare hem med allmänna färdmedel. Vi hann i alla fall få i oss en varsin tunnbrödsrulle från en korvmoj medan vi väntade. 


    Men VA?!? Jag hade blivit skitsur!!!
  • nevermind
    P30 skrev 2014-06-02 15:33:03 följande:

    Har varit på rätt många bröllop, är uppvuxen inom frikyrkan och där gifte man sig tidigt. Alkohol serveras inte och underhållningen består av tal, lekar och blandade sånger. Jag är ju uppvuxen så och tycker att det är helt ok. Min sambo som varit med på något fåtal är skräckslagen av att det inte är fest (=dans och fylla) och tycker det är förfärligt tråkigt. Personligen tror jag att det mer är kopplat till vilka förväntningar man har.

    Bland det värre jag har varit med om var annars på en av mina närmaste vänner och där det bjöds på mycket alkohol. En person kräktes under hans tal, flera fick ledas bort eftersom de var så fulla att de inte kunde avsluta och folk hade fylleslagsmål utanför. Det låter ju som att gästerna var 18 och aldrig hade provat att dricka förut, men de flesta var mellan 30 och 40...

    Så jag tar nog hellre vilket helnyktert bröllop som helst framför den varianten även om jag förstås varit med på bröllop där alkohol serverats och folk har haft vett att sköta sig.

    Det värsta jag varit med om annars är när brudens far höll ett fruktansvärt elakt tal där alla hennes pojkvänner behandlades i tur och ordning och där hennes man framställdes som den sämsta av de alla hon haft den dåliga smaken att dejta. Talet höll på i 45 minuter och bruden grät i 35 av dem. Han slutade när hon lämnade salen helt söndergråten. Man kan väl säga så att ingen av hennes systrar har gift sig och kommer knappast att göra det förrän den jäveln dör. Snacka om att ta ner stämningen...


    Om du gör som du alltid har gjort får du det resultat du alltid fått.
    Men varför stoppade ingen brudens far??
  • nevermind
    Anonym (Wilma) skrev 2017-07-07 09:36:09 följande:

    1.

    Ett frikyrkligt bröllop där några gäster kom från samma kyrka i finland. De hade en överraskning till brudgummen i form av go-go-dansare.. Inte helt uppskattat av den überreligösa delen av gästerna. Festen spårade ur totalt då. Hälften gick hem. (paret gifte sig i 40-års åldern och av kärlek)

    2: Dålig planering är inte så kul alla gånger. Var på ett bröllop där brudparet åkte på fotografering efter vigseln. 2 1/2 timma luft i schemat för oss gäster och ingen kom in i festlokalen. Vad gör vi? Ett stort gäng samlades på McDonalds för glass och kaffe. Måste ha sett konstigt ut med långklänning och kostym i kön på donken...


    Taskigt att de gick hem.
  • nevermind
    Anonym (Sara) skrev 2017-08-16 10:19:41 följande:

    Mitt värsta bröllop var för tio år sen.

    Vi hade en sån sommar när flera i bekantskapskretsen gifte sig. Det aktuella brudparet var med på flera bröllop och gick runt och påpekade när de andra bröt mot koder. Tex blev inte förlovade placerade bredvid varandra på de andra bröllopen vilket högljut kommenterades. Även andra saker, hur man jade gjort med mat osv kommenterades.

    Vid maten fick vi instruktioner om att vi inte fick gå på toa mer än vid de pauser man hade. Det var sextimmars sittning med två pauser. Då det skålades mycket och jag var gravid i sjunde månaden var det väldigt påfrestade. Bara vatten som alkoholfritt alternativ. Det framkom även att brudgummen varit tveksam till hela relationen pga att bruden hade så fula skor när de träffades. Lite lagom ytligt. Med tanke på hur brudparet betett sig vid andra bröllop låg en stämning av nästan rädsla för att göra fel i luften. Ingen var nog avslappnad på hela kvällen. Så tråkigt.


    Du gick väl på toa ändå??
  • nevermind
    Anonym (mitt eget bröllop) skrev 2017-08-16 12:46:28 följande:

    Jag vet inte hur andra upplevde mitt bröllop, men själv upplevde jag det som ganska misslyckat.

    Jag var 18 och pojkvännen 21. Jag hade blivit gravid, och med frikyrkliga föräldrar (mina) så hade vi inget annat val än att gifta oss innan barnet föddes.
    Hans föräldrar var av motsatt åsikt, och tyckte absolut INTE att vi skulle gifta oss. Men när min pojkvän sa till sin mamma att vi tänkte gifta oss oavsett om hon var med eller inte så tog det en helt annan riktning.. Plötsligt tog hans mamma över hela bröllopsplaneringen och bestämde nästan allt.

    Vi hade från början bara tänkt ha en enkel vigsel och middag, och bara bjuda närmaste familjen. Så mina föräldrar,syskon och min faster (som står familjen nära) var bjudna från min sida. Hans mamma däremot gick runt och bjöd in massor av släkt och vänner till familjen från deras sida, så det blev en aning sned fördelning av gästerna.

    Sen bestämde svärmor att vi skulle ha festen hemma hos hennes föräldrar, eftersom de hade ett stort hus. Svärmor beställde mat, tårta och blommorna till brudbuketten. Svärmor bestämde att det självklart var deras goda vän som var präst, som skulle viga oss. Efter att vi hade ätit mat öppnade min svärmors pappa våra presenter inför gästerna?! Jag och nyblivna maken satt bredvid och tittade på, och tackade typ..

    Sen skilde vi oss 5 år senare. Nästa gång (med nuvarande sambo) vill jag ha ett bröllop med enbart våra barn och allra närmaste vänner (två var) närvarande.


    Och varken du eller mannen sa emot..?
  • nevermind
    Anonym (Pinsamt värre) skrev 2017-08-16 16:19:02 följande:

    Jag och min man var bjudna på ett litet bröllop och vi skulle vara typ "vittnen" Vilket egentligen inte behövdes eftersom deras familjer var med.

    Det skulle bli en enkel vigsel och sen inget mer.

    Vi tar självklart med oss presenten till själva vigseln och efter när vi går å hämtar den så säger svågern att de tänkte ta alla presenter på restaurangen/hotellet.

    Vi var ju tydligen inte medbjudna på bröllopsmiddagen upptäckte vi. Vi trodde inte att det var någon middag. När svågern förstod att vi två inte var bjudna såg han typ svart och blev riktigt arg. Han hade uppfattat det som om vi var typ hedersgästerna. Jag försökte säga att det gör ingenting och att vi ändå ska iväg lite senare ändå.(ville inte skapa problem)

    Efter en stund kom brudgummen och sa att vi fick följa med om vi ville.

    Vi följde inte med.


    Hur gjorde ni med presenten?
  • nevermind
    Anonym (LO) skrev 2017-08-20 15:56:51 följande:
    Nej, de kan man tycka. De tyckte att jag var mer hos mamma än hos pappa, vilket jag var pga vänner och skola var närmre därifrån. Men jag tillhörde ju likväl fortfarande familjen :). 
    Sånt där är så förbannat korkat.
  • nevermind
    fluu skrev 2017-08-30 17:50:54 följande:

    Jag var inte själv bjuden till bröllopet, men jag arbetade i kyrkan och var således på plats. Paret som gifte sig(och gästerna) var nudister och ville då gifta sig nakna, men det gick inte kyrkan(tack!) med på så under själva vigseln var alla utom prästen iklädda badrockar.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
    Varför gifte de sig inte utanför kyrkan då..?
Svar på tråden Mest bisarra/tråkigaste/konstigaste bröllop ni varit på?