• asta66

    Varför ger ni pengar till tiggare?

    Anonym (aldrig kontanter) skrev 2014-06-12 10:19:41 följande:
    Vi sänder bistånd till Balkanländerna. Det är fel på deras regeringar. Inget vi skall straffas för. Hela EU-påhittet är ett stort skämt! "Res var du vill, gör vad du vill - du behöver inte ens kunna försörja dig. Du kan leva på att tigga". Idioti. Tiggeri var förbjudet här för inte så himla länge sen. Det kallades lösdriveri. Förbjud tiggeri!
    Istället ska alltså de fattigaste människorna vi har i EU lida för att deras regeringar struntar i dem! För det är därför de är här!
  • asta66
    nyans skrev 2014-06-12 10:22:17 följande:
    Det stämmer att tiggeriet bara är ett symtom. Tyvärr har Sverige begränsade möjligheter att påverka eller förbättra för tiggarna. Hade det gällt inhemska tiggare, hade det varit en annan sak. Inhemska tiggare har rätt till vårt välfärdssystem. Det har inte EU-migranterna, det är deras hemländer som ska stå för det. Problemet kan alltså bara lösas i hemländerna.
    En jag känner hade ett bra förslag. Att Sverige som är en av de stora nettobetalarna till EU. Håller inne med en del av betalningen till EU. Dessa pengar använder vi för att hjälpa dessa människor. Då tvingas EU agera och se till att Rumänien ta sitt ansvar tillsammans med EU centralt.
    För nu pratas det och inget görs. Och dessa människor far illa nu!
  • asta66
    nyans skrev 2014-06-12 10:25:31 följande:
    Problemet är att deras regeringar tillåts strunta i dem. Felet (eller ansvaret) är alltså varken tiggarnas eget eller de svenskar som inte vill bli antastade av dessa tiggare, samt slippa kliva över dem när de ska handla t ex.

    Tiggarna lider oavsett vad vi gör eller inte gör, så vida vi inte ger dem full tillgång till svensk välfärd, men då får vi snart själva börja tigga. Ansvaret är EU:s och hemländernas.  Som medlemsland kan Sverige dra sitt strå till stacken, men det är allt.
    Så vi ska strunta i att folk tigger på våra gator för att det inte är vårt problem. Vad blir då nästa steg? Grannens hus brinner. Det är brandkårens ansvar. I ett samhälle måste vi alla agera ibland. Annars är vi omänskliga. Eller ska vi strunta i att grannens barn är i behov av hjälp för det är föräldrarnas ansvar. Ibland är väl ett problem just vårt att lösa. För nån annan är inte närvarande.
  • asta66
    Anonym (aldrig kontanter) skrev 2014-06-12 10:33:56 följande:
    Vi pratar inte om våra grannar, eller att det brinner i grannens hus. Det brinner i vissa länder i EU - och vår regering försöker släcka dessa bränder. Genom bistånd. Och klarar inte deras regering av att lämna biståndet i rätt händer så är det inte meningen att vi skall låta deras invånare försörja sig hos oss genom tiggeri. I vissa fall ä tiggarna direkt otrevlig. Varför i all världen ska jag ge pengar till nån som är otrevlig? Det borde finnas vissa krav även inom EU. Reser man in i ett land i tre månader måste man kunna visa att man kan försörja sig under de tre månaderna. Precis som i länder utanför EU. Begriper inte hur svårt det kan vara.
    Om du inte begriper hur svårt det kan vara att vara fattig, utan jobb, ingen mat osv. Då är du blind. De är desperata dessa människor.
    Och dessa människor är lika mycket EU-medborgare som du och jag. Och finns de i vår dagliga miljö så finns de just här och vi kommer inte undan. De är här och behöver hjälp nu. Eller är det bara blonda svensktalande som är värda nån grundläggande empati?
    Men självklart ska du inte ge pengar till nån som är otrevlig mot dig.
  • asta66
    Anonym (aldrig kontanter) skrev 2014-06-12 10:42:16 följande:
    De har tydligen råd att åka hit. Men inte att försörja sina barn. Rimmar jäkligt illa.

    Nej, det är inte bara blonda och svensktalande som är värda något. Men de som försöker arbeta, som försöker bidra till samhället och sin egen försörjning. Om du ser på alla småföretagare, många många är invandrare som verkligen kämpar hårt. Otroligt hårt. Dom beundrar jag. Men att sitta i ett annat lands gathörn för att tigga - jag står helt enkelt inte ut med det. Och så länge vi hjälper till att försörja dom genom att ge dom kontanter så kommer det hit fler och fler. Och varför ska de anstränga sig, när vanligt folk ger dom pengar utan att kräva någon arbetsinsats? Jag skulle inte heller jobba om pengar dimper ner hos mig bara så där.


    De har tydligen oftast lånat pengar för att ta sig hit. Desperata människor fattar desperata beslut. Inte alltid kloka. Jag beundrar också alla hårt arbetande småföretagande som ger oss andra den service som vi behöver.
    Men jag kan inte se ner på eller döma de som tigger här på våra gator. Jag kan inte deras språk så jag kan inte ens prata med dem. Men jag ser ju att deras tänder är usla osv. Och att många är söndervärkta osv. De är människor som lider och far fruktansvärt illa framför våra ögon. Så lite empati kan vi visa dem. Eller ska vi bli emaptilösa robotar.
  • asta66
    nyans skrev 2014-06-12 10:48:56 följande:
    Jag skrev inte att vi ska strunta i dem, jag skrev att vi har begränsade möjligheter att hjälpa till.

    Eller hur många tiggare har du boende hos dig?

    Brinner grannens hus, försöker du förmodligen hjälpa till att släcka elden. Men du låter inte grannen flytta in hos dig (om ni inte känner varandra väl) och du ger inte bort ditt eget hus.

    Hamnar grannens barn på vift, försöker du förmodligen hjälpa dem. Men du låter inte barnen flytta in hos dig och du adopterar dem inte. Du ringer deras föräldrar eller socialtjänsten.

    Alla kan göra något, men ingen kan göra allt. Det kan omöjligt vara den svenska allmänhetens ansvar att försörja fattiga EU-migranter. Det betyder inte att man inte bryr sig.
    Precis dit jag vill komma. Jag gör nåt men jag löser inte hela problemet. Men framförallt ignorerar jag inte en människa i nöd framför mina ögon varje gång. De är ju så många och pengar har jag inte alltid.
  • asta66
    Anonym (Före) skrev 2014-06-12 10:56:02 följande:

    Du skriver att "vi" inte vill ha dem här. Kanske är där vi skiljer oss åt. Jag önskar givetvis att de fick den hjälp de behöver från staten i sitt eget land men jag önskar inte bort dem för att skona mig själv från SYNEN av dem. Jag fattar inte det där. Tror man att lidande inte finns om man inte har det framför ögonen? Skiter man fullständigt i det? Är det bättre att de svälter ihjäl? Snälla ts förklara!
    Ja, förklara! Svälter och lider inte människor i andra världsdelar? Eller är det okej? Så länge det inte sker framför våra fötter. För då kan vi låtsas som det är en film och inte verklighet.
  • asta66
    Anonym (Före) skrev 2014-06-12 11:02:09 följande:

    Vad menar du nu? Hänger inte med? Menar du att vi ska straffa tiggarna för att det finns andra som också lider. Som att vi kan tillåta våldtäkt och barnaga här eftersom det är tillåtet på andra ställen? Är det inte bättre om vi fortsätter att göra vårt bästa och föregå med goda exempel?
    Svar på annat inlägg.
    Anonym (Före) skrev 2014-06-12 10:56:02 följande:

    Du skriver att "vi" inte vill ha dem här. Kanske är där vi skiljer oss åt. Jag önskar givetvis att de fick den hjälp de behöver från staten i sitt eget land men jag önskar inte bort dem för att skona mig själv från SYNEN av dem. Jag fattar inte det där. Tror man att lidande inte finns om man inte har det framför ögonen? Skiter man fullständigt i det? Är det bättre att de svälter ihjäl? Snälla ts förklara!


  • asta66
    Anonym (Före) skrev 2014-06-12 11:03:43 följande:

    Ja om de finns här så MÅSTE du ju ge pengar, till alla! tillåt mig: LOL! Om du har tvångstankar så finns det hjälp att söka.
    LOL
  • asta66
    Anonym (aldrig kontanter) skrev 2014-06-12 11:07:26 följande:
    Om någon tiggare ser att jag ger pengar till en annan, så har jag dem efter mig. De sitter ju inte ensamma, inte här i alla fall. Jo, de sitter i och för sig själva, men inom synhåll har de andra tiggare. Inte nog med det, det traskar runt folk och stoppar muggen under näsan på mig och ber om pengar. Och så länge folk ger dom pengar, så länge kommer de tillbaka.

    Hade någon bett mig om en kasse med mat, så hade jag gladeligen traskat iväg och handlat. Men min syn, när jag såg en tiggare slänga ett bröd en snäll dam gett honom, gör att jag aldrig i livet kommer lägga en enda krona i deras muggar.
    Du har inte råd med en tia men en kasse mat.

    Men du visar på det dubbla att man vill hjälpa men samtidigt är det så frustrerande med alla dessa tiggare. De är ju i horder och jag upplever dem också påträngande. Men varför straffa alla för att enstaka beter sig illa? Är det rätt väg att gå?

    Tänk om vi svenskar måste fly och du och din familj får inte komma in i värmen. För nån träffat en full svensk som var på charter.
Svar på tråden Varför ger ni pengar till tiggare?