Inlägg från: Blåsippan84 |Visa alla inlägg
  • Blåsippan84

    Ni sjuksköterskor, jag behöver hjälp och råd!!!

    I Östergötland har vi också e-tjänstekort som chefen hjälper en att fixa. Sen lägger chefen in behörigheten på den tex vilka dörrar du kan öppna och så vidare, då tex usk och sjukgymnaster inte kan öppna läkemedelsrummet med sina kort.

    Vilken slags arbetsplats ska du börja på! Kommer nog gå bra men första 6 mån är mkt nytt att lära sig. Men så känner jag oavsett om man sen byter arbetsplats sen då varje klinik med olika specialitéer tar tid att lära sig.

  • Blåsippan84

    Mitt tips är att fråga fråga fråga under inskolningen och skriv ner svaret i anteckningsblock. Då kan du bläddra och kolla upp svaret när du möter problemet igen tex vilka prover brukar tas när patienten kommer in akut och så vidare. Så behöver man inte fråga varje gång sedan för ofta kan det vara ett stressigt läge på sommaren med många nya och högt tryck av pat medan det är ont om vårdplatser.

  • Blåsippan84
    Anonym (SSK LÄNGE) skrev 2014-06-15 07:50:20 följande:
    Just så. Tex intagningsprover finns ju i avdelningens PM, men det är skönt att ha svaren nära till hans än att behöva leta folk att fråga/leta pärmar. 
    Lika så formlerna för lm räkning skrev jag upp i blocket. För blir det stressigt så är det skönt att ha formlerna nära när man räknar.
  • Blåsippan84
    Akua skrev 2014-06-26 02:12:14 följande:

    Några sista råd till mig innan jag börjar mitt jobb som sjuksköterska.....om typ precis 12timmar???

    Något tips?? Något ni önskar att ni visste, tänkte på eller gjort då? :)


    Ta det lugnt. Ha ett papper där du skriver upp allt du ska göra och kan bocka av när det är klart och lika så fylla på när det kommer nya saker. Brukar ha ett annat papper för rond som man kan skriva upp det man vill ta upp. Dessa två papper brukar jag fylla på om jag jobbar kväll till dagen efter så man inte ligger på natten och grubblar över sådant man ej ska glömma. Sedan har jag självklart ett papper där alla namn anamnes och så vidare står på.

    Lycka till nu!!
  • Blåsippan84
    Akua skrev 2014-07-10 05:59:05 följande:

    Hur lyckas ni ha ordning och koll på era papper för dagen? Man får utskrivet på avd ett A4 där det står patientens namn och födelseår och där brukar jag skriva lite kort hälsohistoria, varför de är inne, tidigare sjkd och om det är annat som står i journalen. Sen antecknar jag från rapporten, sen från ronden, sen det som kommer upp under dagen det som ska göras...det bliir så rörigt så jag kan verkligen inte se lätt!! Jag har ändå en penna med olika färger som jag antecknar med. Men det blir så mycket så sen när jag tar upp mitt papper förlag läsa så "ser jag inte träden för all skog" haha.

    Någon som har bra tips på hur man enkelt och skyggt kan anteckna på ett papper. Jag har ca 6 patienter.


    Förstå din förvirring. Men som tidigare skrev fråga!! Jobbar på Önh avd och typ bara där och rehab som är vana med trach. Iva så klart också. Vet att många blir livrädda när de ser en trach. En pat som var kronisk trach bärare och fick en hjärtinfarkt där ville de efter thiva vården flytta honom till Önh för eftervård pga trachen?! Men så blev det ej. Tänk på att du har en fri luftväg på pat. Värre utan trach egentligen gällande luftväg;). Man ska droppa med nacl. Gärna varannan h. Inte bra att inte droppa för då blir pat torr i lungorna och rosslig. Kan inte hosta upp slemmet. Droppar du som kommer pat automatiskt hosta till och ev måste du suga lite direkt. Men avsluta alltid med några droppar innan du går. Usk brukar vara superduktiga på detta. På morgonen brukar det ofta komma hur mkt som helst med slem. Men få ej panik när det bubblar och slemmar. Men be en erfaren ssk visa dig hur du ska göra och be någon vara med och titta när du gör det.

    Ang anteckningar. Jag brukar "dela" upp ett A4 så jag har två pat på varje sida. Ett annat papper med tex antibiotika tider och sådant som jag kan bocka av och fylla på. Ett tredje papper där jag skrivet upp vad jag vill ta upp på rond. Skriver soffan där under ronden vad de säger med en annan penna för att tydligt se vad de sa. Sen skriver jag upp det viktigaste på det första pappret.

    Kan vara ganska skönt för att gå på rehab sidan ändå även om det är mkt när de kommer. Du kommer lära känna pat så det blir lättare när du kommer efter varit ledigt tex en helg. Tänk en medicin akut där de byts ut hela tiden. Och tänk vad du får lära dig med alla dessa slangar. Så när du byter avd ngn gång kommer du kunna vara trygg med en trach och inte bli livrädd som de flesta faktiskt blir när de får en trachad pat och ej är van.
  • Blåsippan84

    Be om att få ha henne som referent vid sökning av annan tjänst skulle jag göra. Om du inte redan har ngt annat . Hur har det gått ?

Svar på tråden Ni sjuksköterskor, jag behöver hjälp och råd!!!