Inlägg från: Mellanmjölkens land |Visa alla inlägg
  • Mellanmjölkens land

    Nått "fluffigt" att på tårtan utan varken ägg eller mjölk

    Jag hade tänkt göra en tårta till midsommar men tyvärr har pollenen gjort att personen som normalt kan äta både ägg och mjölk i små mängder nu måste undvika dem helt.

    Bottnar har jag fått recept på men nu behöver jag nått "fluffigt" att ha mellan. Egentligen hade jag tänkt ha mousse med hackade jordgubbar iblandat men jag är inte 100% säker på att moussen är mjölkfri.

    Jag gillar inte grädde så havregrädde eller liknande går bort om det har ungefär samma smak.

  • Svar på tråden Nått "fluffigt" att på tårtan utan varken ägg eller mjölk
  • Mellanmjölkens land

    Eftersom bottnarna är utan ägg blir de tydligen lite stabbiga (enligt receptet) så om jag bara har sylt mellan tror jag att det kan bli lite väl tungt.

  • Mellanmjölkens land

    Efter en dubbelkoll så var det tydligen bara laktosen som var problem, inte mjölkproteinet. Gör jag själv är det ju enkelt att byta till laktosfria produkter  

Svar på tråden Nått "fluffigt" att på tårtan utan varken ägg eller mjölk