Inlägg från: Utmattadmamma |Visa alla inlägg
  • Utmattadmamma

    1 liter olja på 60 mil, kan det vara normalt?!! :O

    Hej,

    jag och min sambo köpte en Audi A4 Avant 2.0 TFSI för ca två månader sedan. Det är en -09:a som har gått ca 15.000 mil, hur fin och trevlig bil som helst!

    MEN!! Problemet vi har är att den fullkomlig SLUKAR olja! :O Vi kör endast ca fem dagar (runt 60 mil) innan det är dags att fylla på olja igen.. Vi använder den oljan som Audi rekommenderar (kommer inte ihåg vad den heter just nu) men den kostar i alla fall över 200 kronor/liter, så det är ju ingen billig historia varje månad.

    Har letat runt en hel del på nätet och hittat många som har problem med just Audi och VW vad gäller oljeförbrukning, men har inte läst/hört om någon som dricker så mycket som vår.
     Kan detta verkligen vara normalt??

    Om inte, kan vi åka tillbaka till bilhandlaren och klaga på detta? I mina ögon måste det ju vara något som inte står rätt till med bilen, vilket bilhandlaren är skyldig till att se till.

    Vad skulle du ha gjort? Tar tacksamt emot alla tips! Glad

  • Svar på tråden 1 liter olja på 60 mil, kan det vara normalt?!! :O
  • Utmattadmamma

    Ja, det är ju det jag tänker också. Men man vill ju gärna ha lite kött på benen när man kommer å klagar..
    Enligt instruktionsboken kan den dra upp till 0,5 liter/100 mil, allt beroende på hur man kör. Vi kör definitivt inte oanständigt på något sätt så vi borde ligga långt ifrån även dom siffrorna..

    Men om han nu säger att det inte är hans problem då? Hänvisa till Konsumentköplagen..?

    På Audis hemsida står det att man ska åka in till närmsta verkstad för ett oljeförbrukningstest om bilen drar mer olja än vad som uppges vara normalt. Vad kostar ett sånt test tro?

    Har också funderat på att kontakta den gamla ägaren, ska ta och kolla uppgifter till honom!

Svar på tråden 1 liter olja på 60 mil, kan det vara normalt?!! :O