• Sudden

    Tvillingar i dec- jan 2015

    Hej, jag väntar också tvillingar med bf 12 jan! Fick det bekräftat på kub-ultraljudet idag. Det är enäggs eftersom vi gjorde ivf och återförde endast ett embryo. De delar moderkaka men har en vägg/hinna mellan sig. Jag har nog inte fattat det riktigt ännu och mannen har nåt desperat över sig och ska kolla på större bil i morgon :) Jag mår oförskämt bra men är väldigt svullen och stor om magen. Kul att denna tråd finns

  • Sudden

    Usch vi måste ha ny bil också och ingenting annat finns riktigt kvar från sonen på 8 så det blir dyrt! Vi ska kolla Bugaboo Donkey, Urban och Emmaljunga - finns det fler? Var på Storken här i Linne i helgen och dom pratade ned Brios tvillingvagn (dom sålde den såklart inte). Köper vi Bugaboo beställer vi på nätet.

    Hur är det med er i tråden? Symptom? Känner inget direkt. Liten bula på magen bara och så rätt svullen. Hur har ni fått era besök till MVC/UL? Jag ska tillbaka till Östra på UL både vecka 16 och vecka 18. 18 är ju RUL och det vecka 16 är bara ett extra för att det är tvillingar. Ni med? Eller är det bara vid enäggstvillingar tro?

    Kram på er och hoppas ni mår gott i värmen!

  • Sudden

    Toppen, tack för massa fler vagntips!

    Ringde Östra idag och mitt inplanerade UL v 16 är för att det troligen är enäggstvillingar och det är en läkare som då ska bekräfta hinnväggen etc. Därefter är det RUL vecka 18 och sen varannan veckas UL på Östra.

    Vilken stor, fin mage du har :) Vilken vecka är du i nu igen? Jag tycker jag också är rätt stor med men jag är mer jämntjock, som ett D ;)

  • Sudden

    Theresej: trist m illamående men bra att det inte är så farligt ändå. Jag mår bra också men känner av det mer och mer på olika sätt. Går in i v 15 i morgon.

    Lijess: välkommen, grattis! Jag väntar också enäggs med bf 12/1. Hur ligger dina? Har dina en vägg mellan sig och hur har du fått det förklarat? Är lite orolig för risker med enäggs men är samtidigt lite dåligt påläst ska jag erkänna.

  • Sudden

    Hej och välkomna nya!

    Knepigt med yrsel. Lågt blod/järnvärde ihop med lågt blodtryck? Jag är visserligen bara i v 15 än men jag är lite yr på morgonen. Mår annars jättebra. Mitt järn(?)värde var strax under 120 vilket är lite lågt så jag ska käka extra järn. Blodtryck runt 100-105 så det är också lågt. Kanske är det samma för dig?

    Jag undrar om nån har tips på inredningssajt el tidning med inspirerande bilder på barnrum/barnsängar i sovrummet? (Gärna för twins :)) Family Living är bra men gärna fler tips - tack :)

    Bor i lght och kommer att ha två spjälsängar i sovrummet tills vi flyttar nån gång.

  • Sudden

    Jag blir 39 i år, andra och tredje barnet! Gärna lista, är på semester m bara mobil så helst nån annan :)

  • Sudden

    Nu är jag tillbaka. Det var den första kollen av flera mellan v 16-28 för TTTS. Twin to twin transfusion syndrom vid enäggstvillingar - allt ser fint ut så här långt Nån mer av er som väntar enäggs som börjat kolla detta också? Läkaren var superbra och förklarade ju att det räknas som riskgraviditet men att man som nån skriver ovan, blir checkad ofta och det även finns vissa behandlingsformer om något skulle börja se fel ut.

  • Sudden

    Apropå kaffe - jag dricker nu 1-2 koppar per dag. Under de första veckorna drack jag bara koffeinfritt.

  • Sudden

    Drar mig ur tråden. Efter ett utmärkt ultraljud igår morse så fick jag kraftiga sammandragningar som gjorde att jag öppnade mig. Åkte in akut men i natt gick vattnet och båda tvillingarna blev missfall. Läkarna säger att de såg helt perfekta ut (ville inte se) och man ver inte varför jag fick förtidsbörd i v 16. Vi är alla mycket chockade och väldigt ledsna.

    Lycka till alla, ta hand om er.

  • Sudden

    Tack. Det känns som jag inte kan andas. Allt gick så fort och plötsligt är magen inte där längre fast min kropp fortfarande vill ta hand om dom. Dom vet inte varför det hände. Kanske att livmodertappen blev känslig utan att ngn visste det vilket skapade värkar till slut. Jag trodde att det gick att stoppa och vi åkte in akut men det slutade inte utan bara fortsatte tills jag öppnade mig och vattnet gick och då dog ju dom.

    Detta ska vara en glad tråd och jag hoppas jag kan vara med i en av gravidtrådarma snart igen :) Önskar er allt gott i er fortsatta graviditet.

Svar på tråden Tvillingar i dec- jan 2015