• Gulas

    Junibebisar 2014

    Hej! Får jag vara med här? Jag fick en liten pojke den 28 juni. Jag hade en riktigt jobbig graviditet och en jobbig förlossning men blev belönad med världens underbaraste bebis!

    Såg att ni pratade om vikt. Det känns som om jag är den enda som inte går ner av amning.. Gick upp 34 kg och vägde över 100(!!!) kg på förlossningen, gick snabbt ner 15 kg men nu händer det inget längre..

    Kul att följa andra junibebisar :D

  • Gulas
    Kela1981 skrev 2014-10-06 13:31:38 följande:

    Såhär är det enda sättet Alice vill sova på idag. Blir ju helt nipprig av att ha henne sovandes på mage men ungen somnar inte på annat sätt. Dessutom med ansiktet rakt ner i kudden! Hon sov i samma ställning fast på mig i morse och då känns det lite tryggare. Hur tänker ni om magläge? Hon har vänt sig flera gånger från mage till rygg men inte tvärtom än.


    Söt sovstil ;) jag skulle också ta bort kudden.

    Min lilla hatar att vara på mage, blir tokig om man lägger honom så, men han får inte upp huvudet än, blir nog bättre senare :)
  • Gulas

    Min plutt är blir 4 månader nästa vecka och han har fortfarande strl 62 :O han är inte direkt liten heller, var 64 cm och 6,3 kg på tremånkontrollen. Ska bli spännande att se hur stor han blivit nu!

  • Gulas

    Jag sitter också ihop med min bebis. Helammar också och har åkt ensam till affären ca 3 ggr för att handla nån smågrej och då har lilleman varit hemma med pappan. Jag får sån seperationsångest, kommer aldrig kunna lämna ifrån mig min plutt ;)

    Hur gick det för dig Asjak, var du gravid? Kommer ihåg att du skrev att mensen var sen.

  • Gulas

    Tråkigt att mensen kom Asjak, hoppas det tar sig denna gång istället :)

    Vi har också börjat planera syskon, redan pratat namn så det är klart ;) dock startar vi ingen verkstad förrän lilleman är ca 2 år gammal, vi vill inte ha så tätt och båda behöver jobba ett tag när lillen kan gå på dagis.

  • Gulas

    Min kan vara vaken hur många timmar som helst känns det som..

    Han har även gått ifrån att sova hela nätter till att vakna varannan timme varje natt. Längtar såååå tills utvecklingssprånget är över och jag får tillbaka min snälla bebis.

  • Gulas
    Kela1981 skrev 2014-11-03 22:19:39 följande:

    Oj! Men blir han inte övertrött? Alice kan vara vaken i absolut Max 2,5 timme men då är hon så trött så ögonen går i kors på henne. Somna henne då tar 3 minuter!


    Oftast inte, man märker på honom när han är trött och det är dags att sova. Att försöka söva honom när han inte är trött är helt omöjligt ;)
  • Gulas

    Inatt har vi haft omöjligt ännu värre än föregående natt. Det går ca 1 1/2 timme mellan uppvaken. Sedan har jag blivit tokförkyld så allt känns ännu jobbigare nu..

  • Gulas
    Kela1981 skrev 2014-11-05 13:40:07 följande:

    Är det någon här som tränar på SATS och ar utnyttjat MiniSats? Tänkte försöka ta mig i kragen nästa vecka och skola in tjejen så jag kan ta mig iväg och träna när jag känner för det. Hoppas verkligen att det funkar att lämna henne där, annars vet jag inte vad jag ska göra. Sitter och mår så jäkla dåligt över att inte röra på mig som jag brukar. Tränade fram till 2 veckor innan hon kom men i och med att jag förlöstes med snitt så känns det som återhämtningstiden blev så himla lång och jag kom ur det helt och hållet. Det här med barnvagnspromenader tycker jag är halvinspirerande som bäst och räknar inte det som träning eftersom jag är van vid mer. 5 kg kvar till min vikt innan jag blev gravid och orkar jag bara ta mig själv i kragen med träning och kost så ska det verkligen inte vara några problem. Synd att självdisciplinen inte är på topp ;)

    Har dock satt lite delmål ; om -3 kg så får jag "lov" att gå och klippa av mig håret( som jag läääängtar) och när jag nått min målvikt (ca 5 kg under pre-bebis vikten) så får jag boka tid för nästa tatuering. Låter kanske löjligt för er men jag behöver verkligen belöning om jag ska komma igång på riktigt igen :)


    Delmål är jättebra att ha :) Jag tror jag har tappat lite mer i vikt, har inte vågat väga mig men förra veckan kunde jag ha ett par gamla jeans, dock är de väldigt mkt stretch i.. Jag är också snittad och har fortfarande ingen känsel och tycker det är riktigt obehagligt att byxor sitter åt, eller att bebisen sparkar på magen. Upplever du samma?
  • Gulas
    soffipropp1987 skrev 2014-11-07 22:59:40 följande:

    Måste bara berätta lite om min son. Han har ÄNTLIGEN kommit ur detta utvecklingssprånget! Han är en helt annan bebis :) Go och glad!! Han synkar verkligen med Wonder weeks, nu säger appen att det är 18 dagar kvar till nästa språng och att det ska hålla i sig till strax innan jul....

    Idag när pappa kom hem så blev våran hund så himla glad och sprang som en vilde ur och in och det tyckte L va jättekul! Han har inte riktigt brytt sig om Egon (hunden) innan. Men nu verkligen knäckte han sig och skrattade så han nästan inte fick någon luft. Underbart att vara mamma nu :)


    Åh vad skönt att du har fått tillbaka din bebis! Vi har va en vecka kvar av utvecklingssprånget och mitt tålamod börjar tryta rejält nu.. Det tar flera timmar att lägga honom, ammar till sömns men såfort man lägger ner honom vaknar han och vägrar somna. Antigen skirker han eller så ligger han och jollrar och skrattar och tycker att livet är fest sålänge man slipper sova. Baaah blir så trött! Hoppas det går över snart :)
Svar på tråden Junibebisar 2014