Inlägg från: Juronjaure |Visa alla inlägg
  • Juronjaure

    Junibebisar 2014

    Usch, stackars tjejen har så ont i magen och är dödstrött! Somnar, vaknar av att hon har ont, somnar, vaknar, somnar :( Borde inte magen kommit igång ordentligt nu? (3,5 mån) Hon har ont, trycker trycker trycker, och det kommer inget, och sedan kommer ett jättelass. Tycker så synd om henne!

  • Juronjaure
    Amalian83 skrev 2014-10-08 20:25:20 följande:
    Helammar du henne? Om du gör det så är det allt normalt har jag lärt mig :) men visst vill man att de ska slippa magont så fort som möjligt.

    Snart kan du ju börja ge smakprov och då kanske lite katrinplommonmos kan hjälpa?

    I Norge kan man köpa malt, som sätter bra fart på tröga bebismagar. Det kan man ge tidigt. T ex genom att kleta på lite på nappen. Oftast mycket populärt eftersom det smakar lite sött. Kanske går att få tag på i Sverige i vanlig butik eller i hälsokostaffär.
    Ja, helammar. Malt? Kan vara värt att prova, om jag hittar. Känns så orättvist att de små ska behöva ha så ont bara för att de är...små :P Dumma magar som inte anpassar sig snabbare!
  • Juronjaure

    Jag tycker inte det finns nån logik i när ungen får ont i magen. När vi hade slut på magdroppar i ett par dar blev det värre, så dem slarvar vi inte med nu! I förrgår när hon hade så ont hade jag druckit mjölk, så jag funderar på mjölkproteinet... Men äter å andra sidan ost och smör varenda dag. Menmen, har börjat skriva upp vad jag äter, så får vi se om jag kan klura ut vad som är felet.

  • Juronjaure

    Iiiiiiih, jösses, tur att man inte är ensam!

    Känner igen det där med amningen... Min bebis snuttar ett par sekunder, tittar upp, snuttar ett par sekunder, tittar upp, drar ut tutten ur munnen varje gång (DRAR, ajaj!) och har ett nollställt ansiktsuttryck som säger typ "vad tittar ni på? Vad är det som är kul, jag fattar inte?) Så där håller hon på en stund varje gång hon ska äta...

    Mammig är hon påstår killen. Jag försöker förneka det, men det stämmer nog. Så fort hon blir lite orolig ska det vara mamma. Jag känner mig nästan elak ibland när hon skriker och skriker i pappas famn, men hon måste ju kunna vara där också?

    Och IKVÄLL somnade hon kl 22 istället för 19, PUST! Skrek och skrek och skrek, försökte kasta sig ur famnen på mig, helt hysterisk, VEMS ÄR DEN HÄR UNGEN OCH VAR ÄR MIN???!!! Jag blir så ledsen när jag inte vet vad hon vill, ungen... Visst funkar mat för det mesta, men hon kan ju inte hänga på tutten hela tiden, för då får hon väl ont i magen i stället... Måtte denna fas vara snabbt övergående...

  • Juronjaure
    smalljey skrev 2014-10-20 13:49:51 följande:

    Ååh jag blir tokig! Varför sover inte vår bebis?! Jag är så fullständigt utmattad, bara gråter. Fick hjälp med övernattning i helgen av mormor men nu räcker en jobbig natt för att jag ska trilla så långt ner för att jag aldrig hinner bli utvilad. Jag och mannen tar varannan natt på soffan för att åtminstone få sova nåt, men detta är så långtgående nu så det hjälper bara för dan. Vi har fan testat allt, bytt ut maten till komjölksfritt, hon får sova i sin säng, hon får sova i vår säng, halva natten hos sig, halva natten hos oss. Men hon sover likförbannat så jäkla oroligt och vaknar varje timma, minst. Ibland vill hon ha mat, ibland nappen, mest vill hon bara snutta lite ur flaskan. Men jag går under snart. Vet inte hur länge till jag orkar det här? Älskar henne men det här är det jobbigaste jag gjort i mitt liv, thank god att vi är överens om att det inte blir några fler barn.


    Vissa bebisar sover bättre när de börjat få lite gröt på kvällarna, har ni prövat det?
  • Juronjaure
    Kela1981 skrev 2014-10-22 22:08:47 följande:
    Va? Hur känns det när den kittlar?
    Hur det känns? Tja...den...kittlar :P Pirrar litegrann, haha, jag vet inte :) Kan inte beskriva det bättre än att det kittlar i den. Kanske nerver eller nåt?
  • Juronjaure
    Kela1981 skrev 2014-10-23 04:08:23 följande:
    Låter annorlunda ;) Inget jag har känt av i alla fall :) Den kanske firar att den är tillbaka i vanlig storlek. Lite som segerdansen jag planerar när min rumpa är tillbaka i vanlig storlek :P
    HAHAHA!!! Att jag inte tänkt på det! Tack för förklaringen ;)
  • Juronjaure
    ellami skrev 2014-10-28 19:13:49 följande:

    På tal om sex någon annan som har fruktansvärt ont varje gång?? :/ känns så.. Trångt? Hur är det ens möjligt? Men ajajaja vad ont det gör..


    Har bara haft sex en gång sedan hon kom, det gjorde också jäkligt ont och det känns också som du beskriver, trångt och knöligt på nåt sätt. Men gyn säger att allt ser ut som det ska, så det borde ju inte vara nåt jättefel iaf... Man får väl vänta ett tag och se hur det artar sig...
  • Juronjaure

    VILKEN DAG!!!!! Ungen har gnällt, GNÄLLT, GNÄLLT!!! Eventuellt har hon ont i halsen, för det har jag haft, eller så är det bara 4-månaders-språnget... Men jösses! Lade henne på golvet, KRÄVDE att få komma upp efter 2 min. Babysitter, nej tack. Babygym, har slutat att ens försöka, dög de första 2-3 månaderna.  I knät när jag sitter, har aldrig funkat... Jo, ibland, med spännande leksaker. Plockade fram spännande leksaker, missnöjd bebis. böcker? Missnöjd bebis. Gå runt med bebisen på armen, brukar funkar, men idag...knappt! ... Vissa dagar är hon bara nöjd när vi går promenad, men jag kan väl inte promenera HELA dagarna?! Det skulle förresten inte funka, för hon är bara nöjd när hon sover, vilket hon gör i ca 30 min 2ggr per dag...

    Gick ut på promenad och det blir PUNKA på den förbannade vagnen, IGEN!!! Fjärde gången sedan hon föddes, andra gången denna veckan. Nån sylvass TAGG från en buske eller nåt var orsaken. Trött mamma!

    Men... Idag är det ett år sedan vi för första gången fick se vår lillputt. Då var hon 8,5 mm stor(?) och den pulserande lilla fläcken gav oss hopp om att den lille faktiskt skulle få stanna hos oss. Vilket mirakel! Vår lilla gnällbebis <3

Svar på tråden Junibebisar 2014