• Jeaninne

    Omskära adopterat barn?

    Anonym (:)) skrev 2014-07-01 00:59:25 följande:

    Finns ni på rikitgt ? Omskärelse är väl inget misshandel ?; min man är omskuren och om.vi någon gång får pojke ska han omskära s de ligger i vår religion så sluta va sånna haters???? ???? bitches be like : grov up


    Och DU lät ju väldigt mogen och insatt, då... Obestämd
  • Jeaninne
    Starline skrev 2014-07-01 03:59:16 följande:

    Skönt med sunda svenskar som förstår att omskärelse är barnmisshandel, sjukt jobbigt för mig som bor i USA där det räknas som norm ("renare, snyggare, disgusting not to circumcise!) inte religiösa människor, helt vanliga amerikaner!!


    Ja, amerikanarna ligger efter oss nordeuropéer i mycket...
  • Jeaninne
    Octavia skrev 2014-07-01 09:59:21 följande:

    I USA omskär de barn av alla möjliga anledningar, förutom religion. Det vanligaste är att det är tradition, det anses mer hygieniskt med en omskuren penis, det är snyggare (!), sonens penis ska se ut som pappans.

    Vi kan ta samma argument och vända på dem:


    Det är tradition att vi skär av öronsnibbarna på våra barn.
    Det är mer hygieniskt med en igensydd navel där det inte samlas ludd, gucka och kan bli svampinfektioner.
    Vi tycker att det är snyggare om vår dotter inte har blygdläppar som hänger och sladdrar.
    Vi vill att dotterns kön ska se ut som mammans. (I vilka sammanhang brukar barn och förälder jämföra sina kön? Låter ganska gränslöst och integritetskränkande.)

    Jag har samma erfarenhet som "sluta stympa" här uppe. Den man jag varit med som var omskuren hade jättetjock hud på ollonet och väldigt okänslig penis. Kunde inte komma genom bara samlag och skulle man runka av honom fick man använda mängder med glidmedel och ha ungefär samma handlag som när man ska bända upp ett lock.

    Jag tycker att det är ofattbart att det är tillåtet att stympa sina barns kön, oavsett vilken anledning det är och oavsett hur mycket eller lite man gör.


    Du och jag har ju diskuterat PK-mentaliteten i andra trådar, och det här är bara ytterligare ett exempel. Ingen politiker vågar ta tag i det, för den som ens andas om att invandrare gör något felaktigt kan så lätt bli uthängd som rasist i tidningarna...
  • Jeaninne
    Anonym (Mamma) skrev 2014-07-01 10:05:59 följande:

    Jag har visat mannen tråden och han har insett att det åtminstone kan vänta till pojken kan föra sin egen talan om det.
    Tack.


    Nämen..? Nu blev jag GLAD!
  • Jeaninne
    Drottningen70 skrev 2014-07-01 10:11:31 följande:



    Hundratals miljoner kristna som bara tror att de är kristna nu igen alltså? Är det inte pinsamt att framhärda i din okunnighet? Du hävdade att kristna och katoliker inte praktiserade omskärelse. Möjligtvis några enstaka i "mörkaste Afrika" som bara "trodde" att de var kristna men inte var det på "riktigt". Din arrogans i frågan är onekligen häpnadsväckande. Vid det här laget borde du ha hunnit googla skiten ur dig och förstått att jag har rätt. Däremot är det ingen som påstått att omskärelsen nödvändigtvis bland de grupperna är en religiös ceremoni. Exempelvis i USA. Men jo i Afrika är det mycket vanligt att präster och pastorer medverkar. Och att påstå att alla dessa miljoner människor inte är kristna "på riktigt" skulle antagligen på Jesus att vrida sig på sitt kors.
    Om präster och pastorer medverkar, så borde den högste företrädaren för respektive kyrka upplysas om detta, för det är inte tillåtet nämligen. I Afrika söder om Sahara tillhör många kristna den anglikanska kyrkan. I så fall är det Ärkebiskopen av York som ska underrättas. Det kan ju DU göra som är så insatt i frågan, och säkert har bevis och allt.
  • Jeaninne
    Drottningen70 skrev 2014-07-01 10:30:31 följande:



    Du menar att Bibeln förbjuder omskärelse av pojkar?
    Var inte dum...  Obestämd

    Vi kristna går naturligtvis till Nya Testamentet, i denna fråga som i alla andra. Då finner vi bland annat detta:

    "I ett liv med Kristus Jesus kommer det inte an på omskärelse eller förhud, utan på tron, som får sitt uttryck i kärlek" (Gal 5:6)

    "Här är det inte längre fråga om grek eller jude, omskuren eller oomskuren, barbar eller skyt, slav eller fri, utan Kristus är allt och i alla" (Kol 3:11)

    "Jude [dvs ett Abrahams barn] är man inte till det yttre, och omskärelsen är inte det som syns utanpå kroppen. Den är jude som är det i sitt inre, och hjärtats omskärelse sker genom Anden" (Rom 2:28-29)

  • Jeaninne

    Johan och Drottningen, ni får säga vad ni vill, men nu lämnar jag i alla fall det här. En pojke har blivit räddad i alla fall! Och JA jag är Sd och NEJ jag är inte okunnig i varken kristendomen eller något annat. Jag är nog mer insatt än de flesta...

  • Jeaninne
    Jeaninne skrev 2014-07-01 10:42:52 följande:
    Var inte dum...  Obestämd

    Vi kristna går naturligtvis till Nya Testamentet, i denna fråga som i alla andra. Då finner vi bland annat detta:

    "I ett liv med Kristus Jesus kommer det inte an på omskärelse eller förhud, utan på tron, som får sitt uttryck i kärlek" (Gal 5:6)

    "Här är det inte längre fråga om grek eller jude, omskuren eller oomskuren, barbar eller skyt, slav eller fri, utan Kristus är allt och i alla" (Kol 3:11)

    "Jude [dvs ett Abrahams barn] är man inte till det yttre, och omskärelsen är inte det som syns utanpå kroppen. Den är jude som är det i sitt inre, och hjärtats omskärelse sker genom Anden" (Rom 2:28-29)


    Det här är ju analogt med många andra påbud som fanns i Gamla Testamentet, men som hade gått för långt och inte längre var människorna till gagn, utan bara något som judarna upprätthöll för leka att de var fromma. UTÅT sett.

    Det var likadant med det starka förbudet mot att arbeta på sabbathen, och med de stränga matreglerna. Jesus - och senare Paulus och andra följare som verkade i Kristi anda - mildrade ju dessa påbud, och satte SYFTET med dem i centrum i stället. Alltså som med sabbathen - att den var till för MÄNNISKAN. För att människan skulle få möjlighet att vila ut åtminstone en dag i veckan. Medan de "fromma" judarna menade, att det var bättre att skörden blev förstörd av t.ex. hällregn och en familj fick svälta, än att man bärgade den en sabbathsdag... De följde skriftens bokstav men förstod inget av andemeningen.

    Det är precis likadant med omskärelsetramset, och det trista är att de (judar o muslimer) inte har kommit längre på de här tvåtusen åren sedan Jesu liv på jorden...
  • Jeaninne
    Drottningen70 skrev 2014-07-01 10:51:12 följande:



    Du kallar mig "dum" men har själv som taktik att ducka alla påståenden du gör som du sedan inte kan backa upp (som att de enda kristna som omskär sina pojkar är en handfull individer i mörkaste Afrika som inte är kristna på riktigt) nåja, jag omformulerar frågan så att det blir lättare för dig. Du menade att det är förbjudet för präster och pastorer att delta i omskärelse av pojkar och att jag (?!) borde rapportera vetskapen om detta. Då frågade jag dig om du menar att Bibeln (läs nya testamentet) alltså förbjöd omskärelse. Då frågade du mig om jag var dum samt citerade olika saker som påvisade en åsikt om att omsluten eller inte, inte längre var av betydelse. Men jag undrar fortfarande hur du menar att Bibeln/NT förbjuder omskärelse?
    Bibeln FÖRBJUDER inte omskärelse, men man kan utläsa av Nya Testamentet att Jesus, Paulus, evangelisterna o.s.v. inte tyckte att det var något viktigt. Det var "omskärelsen i anden" som var viktig. Och därför praktiserar inte vi kristna detta.

    Nu förstår jag i och för sig inte riktigt varför vi bråkar om detta..? Det är i min mening lika illa att omskära barn utan medicinska skäl, oavsett vem som gör det.
  • Jeaninne
    EnAnonumius skrev 2014-07-01 10:54:32 följande:
    Jeaninne skrev 2014-07-01 10:27:10 följande:
    Tror DU att den tjejen hade intelligens och kunskaper nog, att gå in i förhållandet med öppna ögon, då..? Det såg du väl bara på hennes språkbruk att hon inte kunde ha..?
    Mja.. Jag håller inte med om att man måste vara WT-brutta.

    Bra dåligt språkbruk har jag hittat bland s.k fina högre bildade människor med.
    Medan det finns folk i de lägre klasserna som har ett mycket fint vackert språkbruk.

    Det finns högre utbildade människor som blir ihop med en människa (religiös oavsett nationalitet) som också låter religionen få för stort inflyttande i förhållandet, som blir förblinda av kärleken och blundar för det mesta dåliga.

    Så jag tycker det är lite fördomsfullt svara av dig här att bara svartvitt utgå från att det är bara WT-bruttor med avsaknad av intelligens och dåligt språkbruk som missar att gå in i ett förhållande med öppna ögon.

    Som sagt intelligens och bildning (utbildning) går inte alltid hand i hand.
    Just det där LÄT som en WT-brutta i alla fall. Självklart känner jag till att kärleken kan förblinda även högintelligenta personer.. och att det sedan, tyvärr, kan vara väldigt svårt att ta sig ur förhållandet. I synnerhet om det är med en man, som har hela sin klan till hjälp här... Eller som kan ta barnet och fly till sitt hemland - som saknar utlämningsavtal med Sverige samt inte skulle hjälpa till ändå, på grund av att landets lagar säger att barn tillhör faderns familj efter en skilsmässa...

    Och om kvinnan följer med till makens land, så blir hon ofta fast där - eftersom många av arabländerna inte tillåter kvinnor att lämna landet utan tillstånd från sina män.

    Sådant här borde man varna för redan i skolan!
  • Jeaninne
    Drottningen70 skrev 2014-07-01 10:51:12 följande:



    Du kallar mig "dum" men har själv som taktik att ducka alla påståenden du gör som du sedan inte kan backa upp (som att de enda kristna som omskär sina pojkar är en handfull individer i mörkaste Afrika som inte är kristna på riktigt) nåja, jag omformulerar frågan så att det blir lättare för dig. Du menade att det är förbjudet för präster och pastorer att delta i omskärelse av pojkar och att jag (?!) borde rapportera vetskapen om detta. Då frågade jag dig om du menar att Bibeln (läs nya testamentet) alltså förbjöd omskärelse. Då frågade du mig om jag var dum samt citerade olika saker som påvisade en åsikt om att omsluten eller inte, inte längre var av betydelse. Men jag undrar fortfarande hur du menar att Bibeln/NT förbjuder omskärelse?
    Och alltså: även om BIBELN inte förbjuder omskärelse, så kan ju t.ex. Svenska Kyrkan förbjuda sina präster att medverka vid en sådan. Nu vet jag inte ens om det finns något sådant beslut, för sannolikheten att det skulle hända är så liten...
  • Jeaninne
    Drottningen70 skrev 2014-07-01 11:18:28 följande:



    Fast du hävdade tidigare att präster som deltog i omskärelse borde rapporteras då det ej är tillåtet. Ej tillåtet=förbjudet. Nu hävdar du att det ej ändå kanske inte ÄR förbjudet...

    Vi "bråkar" för att du påstår felaktigheter som att kristna/katoliker inte omskär sina barn och att OM nån kristen gör det så är det i nåt mörkt hörn i Afrika bland människor som inte är kristna "på riktigt"...
    Jag hittar ingen information om ett förbud, som sagt, men jag tror att det beror på att sannolikheten att någon skulle fråga en kristen präst om han vill medverka är så liten.

    Omskärelseceremonin är ju utbytt mot dopet i kristendomen, så VILL man ha en präst med så väljer man ju dopet. Borde vara rätt uppenbart.
  • Jeaninne

    OK - det verkar som om Katolska kyrkan förbjöd manlig omskärelse vid ett koncilium i Florens år 1442 (citerar Wikipedia):


    The Roman Catholic Church[edit]

    Historically, the Roman Catholic Church denounced religious circumcision for its members in the Cantate Domino, written during the 11th Council of Florence in 1442.[40] This decision was based on the belief that baptism had superseded circumcision (Col 2:11-12),[41] and may also have been a response to Coptic Christians, who continued to practice circumcision.[citation needed] The Church currently maintains a neutral position on the practice of non-religious circumcision, and has never addressed the issue of infant circumcision specifically.

    Numera medverkar alltså inte kyrkan, men intar en neutral hållning om föräldrarna vill göra det på annat håll.

  • Jeaninne

    Och vidare från Wikipedia om Katolska kyrkan:

    With the exception of the commemoration of the circumcision of Jesus in accordance with Jewish practice, circumcision has not been part of Roman Catholic practice. According to an epistle of Cyprian of Carthage, Circumcision of the flesh was replaced by circumcision of the spirit[clarification

  • Jeaninne

    Här hittade jag en artikel om anglikanska kyrkan i Afrika! Uganda närmare bestämt. De säger NEJ till omskärelse! Trots att det gått rykten om att det skulle minska spridningen av AIDS (vilket inte är bekräftat). Detta handlade dock om vuxna män, så om den statsstödda kampanjen i Uganda gick ut på att omskära vuxna män, så måste det betyda att det INTE gjorts när de var pojkar.

    http://anglicanink.com/article/bishop-says-just-say-no-circumcision

  • Jeaninne
    Drottningen70 skrev 2014-07-01 11:35:50 följande:



    Och? Är detta ett försök till att medge att du hade fel?
    Jag har ju inte fel! Kristna präster medverkar inte vid omskärelse, eftersom detta inte praktiseras inom kristendomen. Läste du att det stod, att de enda gångerna kristna firar något med omskärelse, så är det när de firar JESU omskärelse som baby.
  • Jeaninne
    Drottningen70 skrev 2014-07-01 11:39:18 följande:



    Så du hävdar fortfarande att det inte stämmer när jag hävdar att miljoner och åter miljoner kristna praktiserar omskärelse av pojkar? Detta är obegripligt.... Jag orkar liksom inte.
    Det kanske de gör, men då gör de det av andra anledningar än att det skulle vara en KRISTEN CEREMONI. För muslimer och judar är det däremot centralt i deras religion.

    Vi kommer nog inte längre... Och det spelar ingen roll heller, för könsstympning är lika illa vem som än gör det och varför.
  • Jeaninne
    Helen 539 skrev 2014-07-01 18:47:43 följande:

    Att skylla på sin religion idag på 2000-talet är förlegat. I bibelns Gamla Testamente står det t.ex. att man ska ta hand om sina slavar....

    Behöver jag säga mer? Slaveriet ÄR avskaffat pga att människor kommit fram till att det är förtryck och att vi alla är lika värda. Men det står i Bibeln.

    Detta förlegade med könsstympning, omskärelse, burka mm mm mm HAR gamla religiösa värderingar - sant. Men liksom med slaveriet måste människor inse att världen förändras, fler insikter kommer till mm. Alltså.

    En annan jämförelse är det antal barn som faktiskt föds med BÅDA könen och där föräldrar med läkare avgör vilket kön barnet ska ha... Det är ett ännu större ingrepp. Vad säger att föräldrar och läkare väljer rätt kön till spädbarnet? Idag borde världen vara så upplyst att 2-könade barn ska kunna få avgöra själva när de blir tillräckligt gamla för det. med dagens förmåga att kunna ändra kön på vuxna är nog inte detta något större problem heller.

    Ska en pojke eller man omskäras? Låt honom själv avgöra när han är vuxen! OAVSETT religiösa värderingar. En människa ska få välja själv! Att någon bekänner sig till en viss tro betyder inte per automatik att man har rätt att göra fysiska ingrepp på ett barn! Och jag bryr mig inte om vilken tro det är. Ät enligt din tro. Be, fasta eller vad det nu är just ni anser rätt. Men begå INTE fysiska ingrepp på en annan människa i religionens namn! det är förlegat, liksom stupstocken.


    Håller med om allt du säger utom stycket med tvekönade barn. För det första är det ju inte så att föräldrarna "väljer" - typ att de skulle "välja" att göra barnet till en flicka, för att det var det de önskade sig från början. Utan det finns mycket vetenskap bakom detta, och det man först och främst tittar på är barnens kromosomuppsättning. Är den XX så är det ingen tvekan om att barnet ska vara en flicka, och är den XY så är det ingen tvekan om att det ska vara en pojke. (Sedan finns det varianter med en tredje könskromosom, och då blir det genast svårare.)

    Jag tänker - och där är läkarvetenskapen med mig - att det blir väldigt svårt för ett barn att växa upp som tvåkönat. Det hör ju inte hemma någonstans i så fall! Ska det vara i pojkarnas eller flickornas omklädningsrum på skolidrotten, fritidsidrotten, simhallen o.s.v.? Vardagskläder finns det många könsneutrala idag, men på kalas - vad gör man då..? Pojkskjorta och finbyxor eller klänning..? Frisyren, ALLT...

    Och vilka ska barnet leka med? Under barndomen leker man ju oftast med sitt eget kön. Flickorna i par och pojkarna i grupp. Ska lärarna referera till barnet som "han" eller "hon"?

    ...och när de andra barnen börjar "gilla" en kille eller tjej, fråga chans, dansa tryckare på klassfesten..?
  • Jeaninne
    Godnatt skrev 2014-07-02 04:40:58 följande:
    Hej!
    Vad är din definition av ett könsorgan? Vad är din definition av stympning? Förklara gärna med hjälp av bilder.
    Underbart!
Svar på tråden Omskära adopterat barn?