Inlägg från: Anonym (Qwe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Qwe)

    Soc delar ut liserbergsbiljetter

    modsey skrev 2014-07-01 16:31:49 följande:

    Otroligt bra tycker jag av socialförvaltningen!
    Ser absolut inget fel i detta och jag är gärna med mina skattepengar till detta.


    Otroligt bra av Liseberg! Det är de som ger bort biljetterna, socialförvaltningen fördelar dem
  • Anonym (Qwe)
    Jeaninne skrev 2014-07-01 19:31:13 följande:
    Det var ett väldigt bra initiativ av Liseberg - de stiger i min aktning! (Och det var väl baktanken också att det här skulle läcka ut i media...)

    Fast det GÅR att få aktiviteter till barnen direkt från soc också. Jag vet även att soc i min kommun ordnade en bussresa till ett badland, där alla barn och en förälder i varje familj som har socialbidrag, erbjöds att följa med. Då ingick resa, entré och gemensam lunch, samt att en person från soc följde med. Barnen fick till och med var sin glass!

    Det var på ETT sätt jättebra - men jag tänker att vissa kanske inte ville följa med, för att de inte ville att alla dessa andra familjer (som de kanske kände någonstans ifrån) skulle få veta att de hade socialbidrag...

    Vad jag vet så har detta samarbete funnits i många år och jag har aldrig sett det i någon form av media tidigare... Tror inte att de bjuder på detta för att det ska se bra ut.
  • Anonym (Qwe)
    Anonym (Friskies) skrev 2014-07-01 22:00:59 följande:

    Svar på TS: jag tycker att det är helt fel. Om vi nu har överskott av skattemedel, lägg det på skolor och sjukvård. Eller sänk skatten så att de som gör rätt för sig kan ha råd med att ta barnen till Liseberg. Det finns familjer som absolut inte har råd med sådant trots att de inte går på soc. Soc ska vara ett högst temporärt tillstånd och det ska inte premieras på något sätt. Vill man göra något för barnen får man se till att anordna gratiskollo till just barnen. Men jag tvivlar på att biljetterna delas enbart ut till barn utan de vuxna får självklart följa med. Vill de vuxna göra sådant får de se till att arbeta för det. Det är vad jag tycker. 


    Fast detta bekostas inte av soc, de fördelar endast biljetterna för Liseberg. Detta är ingen kostnad som någon betalar...
  • Anonym (Qwe)
    FIame skrev 2014-07-02 07:24:23 följande:
    Är du en av dem som fått Lisebergbiljetter? Du verkar mån om att behålla din förmån.

    Jag håller med att det är helt fel att dela ut Lisebergbiljetter. Det är skattepengar som behöver på helt andra ställen och skulle det vara så att man vill stävja någon psykisk sjukdom med Liseberg så skulle det vara bättre att soc köper en vecka på Liseberg så att det blir gratis att åka för hela befolkningen. Gratisveckan.

    Finns massor av barn som växer upp med föräldrar som inte får försörjningsstöd och är extremt fattiga, varför skulle inte deras barn få lika vilkor som soc-bebisarna? Måste vara hål i huvudet & grava handikapp på dessa människor som tycker att endast soc-bebisar ska ha massa extraförmåner.

    Okej, då tar vi det igen. Det är Liseberg som bjuder på detta. Detta är inget som betalas av skattepengar. De förlorar inget på att dela ut dessa biljetter då de annars inte hade kommit till Liseberg.

    Liseberg bjuder även funktionshindrade och ledsagare på fri entré. Ledsagaren får dessutom gratis åkband!
  • Anonym (Qwe)
    Anonym (Å andra sidan) skrev 2014-07-02 10:52:43 följande:

    Funderar på om alla hetsar upp sig i onödan. Bara en liten tanke:

    Tänk om det är Liseberg som gett kommunen biljetterna? Tänk om det är ett privat företag som vill ge barn till mindre bemedlade familjer en dag på deras fantastiska nöjespark? Barn som säkert inte annars skulle få lov att gå dit för att familjen helt enkelt inte har råd?

    Jag gissar vilt här, precis som alla andra verkar göra. Men jag tänker också att skribenter i denna tråden får bannemig ta och ge sig. Hur svårt ska det vara att tänka gott om andra människor? Himmel, läser ni ens vad ni skriver innan ni trycker på "skicka svar"? Inser ni inte själva hur fruktansvärt missunnsamma ni låter? Förstå att olika människor har olika förutsättningar, snälla.


    Ja, det är Liseberg som ger bort dessa biljetter. Nej, det är inget privat företag, Liseberg är ett helägt kommunalt Aktiebolag.
  • Anonym (Qwe)
    M Y L F skrev 2014-07-02 12:54:08 följande:
    Källa på att Liseberg bjuder? Skulle vara på sin plats.

    Jag missunnar inte att man ger bort pengar till barn och ungdomar så att dom får något roligt att göra, men om det blir på bekostnad av att förskolebarn inte får frukt och kött i skolan, så anser jag att mat får gå före lisebergs besök.

    Jag vill ha en källa på ifall Liseberg bjuder eller om det är subventionerat. För info ringde jag ett socialkontor i Göteborg, men det fanns ingen på plats som kunde svara på detta. Nu ska jag se om jag kan få tag i Liseberg istället.
    Kan inte men tro mig! Jag kan inte säga mer men jag har god insyn i just detta specifika ärende.
  • Anonym (Qwe)
    beccagranen skrev 2014-07-02 15:17:05 följande:

    Tycker det är bra att BARNEN har möjlighet att få någon upplevelse under sommaren. Sen är det så att socialen inte betalar de summorna som vi vanliga konsumenter. Socialen/kommunen betalar endast självkostnadspris ca: 5kr för magnetkort, och 18kr i administrativa avgifter. Liseberg tjärnar inget på att sälja det, men de tjänar på att föräldrarna sedan köper mat,dryck, glass, spel mm.


    Va? Vad är det för siffror du pratar om? Magnetkort?
  • Anonym (Qwe)
    beccagranen skrev 2014-07-02 15:37:06 följande:
     Förr året arbeta jag på ekonomiavdelningen på ort i gbg, och har betalt fakturor till Liseberg för inköp av inträdeskort, åkband, fribiljetter mm. 
    SÅ jag har rätt bra inblick i det hela.
    Just nu önskade jag att jag slapp vara anonym men du har FEL! De produkterna som diskuteras i denna tråd har du aldrig hanterat en faktura på!

    Många fakturor skickas dock till Intraservice då Göteborgs stad är en stor kund till Liseberg...
  • Anonym (Qwe)
    beccagranen skrev 2014-07-02 19:49:47 följande:
    Liseberg bjuder på kostnader som rör nöjesparken, men inte de administrativa. Det är en minemal summa i sammanhanget. Förra året fick många familjer magnetkort som gäller som fri entre resten av året, tidigare år har de bara fått en papparsbiljetter med endagsentre. Dessa kort har de fått betala strax under fem kronor för, det är självkostnadspris för tillverkning av kortet.

    Magnetkort=Lisebergskort?
  • Anonym (Qwe)
    pluvdo skrev 2014-07-03 01:05:50 följande:



    Biljetterna/kupongerna påminner lite om sedlar. Ett papper med någon form av glansig metallfärgad rand på.
    Men vad är magnetkort? De kupongerna du nämner är helt vanliga fribiljetter!

    Som sagt, jag har också god insikt i just den "dealen" som diskuteras i denna tråd och några magnetkort är inte inblandade.

    Men skit samma, det är helrätt att den finns oavsett vem och om den bekostas!

    Synd bara att vissa föräldrar sedan väljer att sälja dem vidare på vissa siter så att barnen som var tänkta att få en heldag på Liseberg inte får möjligheten.
  • Anonym (Qwe)
    Anonym (Liseberg är kommunägt) skrev 2014-07-28 17:28:36 följande:

    Liseberg är ett bolag som i sin helhet ägs av Göteborgs kommun. Så det är betalarna av kommunalskatt som betalar.


    Och du tror att Liseberg får pengar av Göteborgs Stad? Nej, det är Liseberg som betalar till Göteborgs Stad! Om du bor i Göteborg ska du vara glad att Liseberg är kommunalägda, förstår du hur många miljoner de drar in till kommunen som annars måste betalas av dig genom högre kommunalskatt!

    Liseberg betalar procent av dess vinst i "avgift" till Göteborgs Stad.
  • Anonym (Qwe)

    Nej, Liseberg är inte till 100% helägda av Göteborgs Stad. Om vi ska vara jäkligt noga finns det 2 st preferensaktier som ägs av:

    1: Arvingarna av Sten-Åke Cederhök.

    2: Tivolifamiljen Månson.

    2011 betalade Liseberg 21 miljoner till Göteborgs Stad som annars skulle kommit från skatter.

  • Anonym (Qwe)
    Anonym (Liseberg är kommunägt) skrev 2014-07-28 18:10:21 följande:

    Jag bor inte i Gbg om det har någon betydelse. Men du Qwe verkar insatt, så kan du förklara hur finansieringen av Lisebergs verksamhet ser ut? Sker finansieringen genom skattemedel eller på annat sätt? Är bara intresserad av fakta och lägger inga personliga värderingar i det som diskuteras i tråden.


    Liseberg är som vilket aktiebolag som helst, ända skillnaden är att ägarna är en kommun istället för en privatperson.

    Intäkterna kommer från betalande gäster, en del av vinsten tas av Göteborgs Stad och en del sparas för investeringar. Årets nyhet Helix kostade 250 000 000 kronor att bygga. Kabinanställda som byggdes för något år sedan kostade 200 000 000 kr. Inga bonusar delas ut till anställda på Liseberg.

    I dagsläget drivs Lisebergs Nöjespark Liseberg Aktiebolag (Lab), restaurangerna, lisebergsteatern och Rondo av Lisebergs Restaurantaktiebolag (Lrab), Lisebergsbyn och campingingarna drivs av Liseberg Gäst Aktiebolag (Lgab) Hotell Heden drivs av Hotell Liseberg Heden Aktiebolag (Hlh).

    1 januari 2015 kommer dock Lrab och Lab bli ett bolag som då driver allt innanför grindarna på Liseberg. Utöver detta finns det ett aktiebolag som äger de fastigheter som köptes förgående år, gamla Saabfabriken.
  • Anonym (Qwe)
    Anonym (Liseberg är kommunägt) skrev 2014-07-28 18:32:28 följande:
    Tack för klargörandet.
    Var så god
Svar på tråden Soc delar ut liserbergsbiljetter