Inlägg från: Anonym (elle) |Visa alla inlägg
  • Anonym (elle)

    Soc delar ut liserbergsbiljetter

    de Robespierre skrev 2014-07-02 14:52:35 följande:
    Varför tror du staten under massor av år har uppmuntrat till privata pensionsförsäkringar och sparande? Och nu är det privata sjukförsäkringar som står för dörren. Mao, lita inte på att staten helt kommer att ta hand om dig framöver. Du får nog räkna med att se om ditt hus lite själv också om du vill fortsätta att ha ett drägligt liv.  Men å andra sidan har ju folk fått jobbskatteavdrag som har kostat svenska staten 70 miljarder i uteblivna skatteinkomster. Nu kommer det femte som kostar ytterligare 12 miljarder och nu börjar röster höjas om det verkligen är värt de max 1800:-/mån som det kan ge mest i jämförelse med att pengarna istället läggs på vård, omsorg och skola. Personligen kan jag vara utan dem om jag vet att pengar gör bättre nytta där.
    www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx

  • Anonym (elle)
    Jeaninne skrev 2014-07-02 11:09:04 följande:
    Fast jag tror inte att du är medveten om hur höga krav arbetsgivare kan ställa idag. Samt hur lite det krävs för att halka ut från arbetsmarknaden. Inte ens friska, starka UNGDOMAR i sin bästa ålder får ju jobb idag. Hur skulle då en 40-årig ensamstående mamma, som kanske själv har någon kronisk sjukdom, och barn som har diagnoser och kräver mycket bortovaro från jobbet för mamman - kunna få jobb..?

    Jag tror att många som säger så här att "det är bara att jobba" har det i sig från den tiden, då först jordbruket (fram till 1920-talet ungefär) och sedan industrin (fram till 1980-talet ungefär) sög upp så gott som ALLA arbetssökande som bara hade viljan. Innan allting automatiserades. Och de typiska kvinnojobben inom barnomsorg, äldreomsorg, hemtjänst o.s.v. har ju kommunerna sparat in på...
    Och regeringen vill trycka in massor av folk i landet för att det "behövs", och vad ska om arbeta med då? Det säger de aldrig, men man hör det där väldigt ofta.
  • Anonym (elle)
    Anonym (Friskies) skrev 2014-07-02 13:52:45 följande:
    Ja eller hur? Om jag håller käften och stillatigande betalar för alla som inte tar ansvar för sitt eget och alla sina ungars liv anses jag ha en genomtrevlig människosyn.

    Vet du, jag struntar högaktningsfullt i vad du anser om min människosyn. Du känner inte mig, jag känner inte dig. Men lata människor som inte orkar jobba för att de har ont i stortån vill jag inte betala för. Inte heller lata människor som istället för att skaffa sig en utbildning, ett yrke, ett bra jobb skaffar sig en massa ungar och sitter hemma år ut och år in. Sedan när det är dags att arbeta orkar de inte för de är dösjuka i både ett och annat. Visst... Jag tror inte heller på påskharen eller tomten trots att de hade varit mycket trevligare att tro på.
    Hur ser du isåfall på invandringen?
  • Anonym (elle)
    Jeaninne skrev 2014-07-02 18:18:29 följande:
    Det vågar han inte svara på. Jag har redan frågat honom en gång.
  • Anonym (elle)
    Jeaninne skrev 2014-07-02 18:17:36 följande:
    Ja jag håller med... Det är som Kejsarens nya kläder - alla VET egentligen att det är helt galet, men ingen får säga något!
    Vilket mörker, var är vi om tio år om det fortsätter så här? Är RÄDD:
  • Anonym (elle)
    Octavia skrev 2014-07-02 19:24:10 följande:
    Systemen kommer nog att knäa betydligt tidigare än 2024. Se till att ha guld i madrassen och en plätt att odla mat på för det här kan nog bli en skakig färd är jag rädd.
    ja det skakar redan
    och så ska vi ta hand om resten av världen samtidigt.
    undrar om psykologerna redan upptäckt en trend, måste vara många som mår dåligt över hur landet sjunker.
  • Anonym (elle)
    Anonym (u) skrev 2014-07-02 19:55:47 följande:

    Har försörjningsstöd: Men hur tänker du när du skaffar ett barn till när du inte har råd att försörja det första själv?


    det är en fråga man kunde ställa till många på våra gawtor idag
  • Anonym (elle)
    Anonym (G) skrev 2014-07-03 10:39:32 följande:
    Fast nu kan du inte diskutera flyktingmottagningen, då blir det rasistiskt.
    Vem tror du uppbär mest socialbidrag?
    Ja tyvärr, så därför skiter vi i det och låter frågan diskutteras ändå.
  • Anonym (elle)
    Anonym (anonym) skrev 2014-07-03 15:17:45 följande:
    Det är stor brist på medicinska tolkar i Sverige, vanlig tolk har inte mycket att göra som medföljande vid sjukhusbesök.
    Hur menar du nu?
  • Anonym (elle)

    "Att förstå allt som läkaren säger kan vara svårt, även om man pratar samma språk. Så för att inte läkarbesöken ska bli helt obegripliga om man inte kan svenska kan man få hjälp av en tolk. Och konsekvenserna om läkare och patient inte förstår varandra kan bli ytterst allvarliga.

    Annika Esscher är förlossningsläkare och har forskat om mödradödlighet.

    ? Bland de fall som vi undersökte hittade vi flera dödsfall där vi anser att bristande tolkning och brister i kommunikationen bidrog till att kvinnan faktiskt dog, säger Esscher.

    Hon säger att det för läkaren är viktigt att tolken är objektiv och fristående.

    ? Så att jag kan känna mig trygg med att tolken översätter det jag säger och det patienten säger till mig och som inte sållar eller lägger till information, säger Annika Esscher. "

    Fast då kan man undra hur de tänker de gånger det är tvärtom och vi kommer till läkare som knappt kan svenska. Har vi rätt till tolk då? Näe.

Svar på tråden Soc delar ut liserbergsbiljetter