• aldrigmer

    Makens och min egna semestervecka är hotad!

    ica skrev 2014-07-02 08:27:10 följande:
    Och så länge han är nöjd med att allt är som det brukar varför ändra sig för att farmor fått griller i huvudet. Blir det ett problem så får Ts mfl hantera det. Men tills dess kan de väl göra som de brukar. Och en bebis och en elvaåring vill göra olika saker.
    Anonym (Meja) skrev 2014-07-02 08:28:23 följande:
    Läs trådstarten!

    Pojken är ibland hos mamman den veckan och ibland hos mormor eller farmor. De gångerna de är hos farmor så har de medvetet lämnat bort pojken för att kunna åka utan honom.

    Så det handlar inte alls om att de inte har honom dessa veckor utan de har skaffat barnvakt för att kunna åka själva!

    Farmor har kanske ställt upp dessa veckor för att TS snyftat om hur viktigt det är att de kommer bort själva och nu reagerar hon när det visar sig att det just var ena barnbarnet som inte var välkommen på resorna.

    En styvfamiljs liv skall inte stanna upp helt men att varje år lägga in semestern utan styvbarnet är ju inget annat än att utesluta ena barnet!!
    Jag tror att man ska vara lite försiktig med att hitta på egna tolkningar.
    Hon kanske INTE har snyftat.
    Farmor och farfar är INTE nödvändigtvis barnvakt för att TS med make vill åka utomlands.
    Det är ju bevisligen första sommaren med två barn för TS. Enligt TS är gossen trygg, nöjd, välmående och älskad av många. Mamman KAN ha - ja, jag spekulerar! - ett jobb som inte tillåter henne att byta semesterveckor. Vad vet vi....
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 08:28:38 följande:
    Nej! Vår dotter kommer endast att ha fem veckors semester varje sommar med sin mamma och pappa - fyra av dessa ihop med sin bror, och en av dessa ihop med enbart sin mamma och pappa. Resterande fem semesterveckor kommer vår dotter att vara på DAGIS och sedermera på FRITIDS!

    Makens son har ALLTID sluppit sommardagis och sommarfritids - TACK VARE att han har TVÅ hem! Den lyxen har inte vår dotter.
    Lugn TS. ni kanske ser annorlunda på detta - och har andra möjligheter - då tösen är större.
    Lajkie skrev 2014-07-02 08:33:42 följande:

    Båda barnen eller inget! Fy vad elakt att ta med bara dottern..
    Spelar ingen roll att det alltid varit då förut, nu har reglerna ändrats i och med att pojken fått syskon.


    Och om han inte ser det som elakt? Om han vill ha fiskeupplevelsen med F&F eller fjällvandringen med M&M som han alltid haft? Om han vill ha sina veckor utan en älskad men liiite jobbig lillasyrra? 
    Anonym (Meja) skrev 2014-07-02 08:44:59 följande:
    Så enligt dig så kan man agera vidrigt mot sina barn ända tills de blir ledsna och då slutar man? Tänk om man har ett barn som håller det inom sig och inte visar att det är ledsen?

    Jag försöker använda sunt förnuft och agerar hellre proaktivt för att barnen inte skall känna sig utanför i sin egen familj. Det handlar väl om sunt förnuft att man som förälder inte åker på semester VARJE år utan ett av sina barn.

    Men alla är vi olika som föräldrar och vissa barn drar tyvärr en nitlott.
    Men tänk om han inte blir ledsen? Nu är det dessutom första året, de har inte åkt än, vi vet inte vad gossen känner. 

    Det kommer att ge sig med tiden. Pojken blir äldre och kommer att vilja göra andra saker. Lillasyster blir äldre och kommer att kräva annan uppmärksamhet. Det kanske kommer syskon. Vad vet vi..... Åk ni. Prata först med pojken. Ta chansen, det kan vara sista året med semester som ni brukat men det behöver inte bli sämre, bara annars.




  • aldrigmer
    Anonym (Mean) skrev 2014-07-02 09:10:55 följande:
    Och mamman VÄGRAR att ändra just denna vecka med sonen, av principskäl, även om hon kan? Och sonen VÄLJER att vara med m&m eller f&f framför att följa med er utomlands? Han vägrar alltså utlandsresa?
    Men varför i alla sina dar dras allting till sin ytterlighet? Det är TS första år som småbarnsmamma. Hon har en lååång rad av förändringar framför sig.....Solig
  • aldrigmer
    Anonym (Mean) skrev 2014-07-02 09:26:05 följande:
    Det är Ts 9:e (minst) år som styvmamma..... Hon har valt att inte förändra något när grabben var liten. Det säger en del.
    Ja, hon har funnits i gossens liv länge men vi vet inte vad hon och pappan hittat på med honom under alla dessa år - semester 9 x 4 veckor = 36 veckor. Jag kan knappast tro att de suttit ned händerna i knät hela tiden. Under dessa år har hon och pappan varit i semesterhuset 9 x 1 vecka = 9 veckor. HERRE JÄVLAR vilken superegoist!! (Ironi) 

    Jag tycker faktiskt att det säger en del om dig, det du skriver......
  • aldrigmer
    Anonym (gtre) skrev 2014-07-02 09:46:14 följande:
    Varför inte? De har åkt utan sonen i 9 år (sen han var 2) för att det är "vuxentid". Nu när de fått en gemensam så ska det omvandlas till en barnsemester. Något de kan tänka sig att göra för dottern, men inte sonen. Sonen som ts säger sig älska som sin egen. 
    Självklart ska de ha dåligt samvete. 
    Ja, de skulle givetvis förutsett att de 
    - skulle få ett gemensamt barn redan då de köpte semesterhuset.
    - skulle ha haft honom med varje vecka av semestern även om mamman motsatt sig det (vi VET inte om hon hade fixat det eftersom det finns en del parametrar vi inte vet)

    Hur ska de göra om de vill ha kvar semesterhuset med ett litet barn på heltid? "Nej, vi kan inte anpassa semestrarna efter dottern eftersom vi inte tagit med sonen!" "Nu måste vi sälja eftersom vi inte tagit med sonen, vi måste göra allt PRECIS lika för båda barnen oavsett om det blir bra eller ej."
  • aldrigmer
    Anonym (?) skrev 2014-07-02 09:57:42 följande:
    Menar det, vad händer om grabben bara vill vara hos er hela sommaren?
    Det kanske inte skulle gå. Det är mycket man vill men allt går inte. Barn och vuxna drabbas av detta oupphörligt. TS kommer att bli varse det i sinom tid, likaså grabben, pappan, mamman. far och morföräldrar mm. 4 år till och gossen vill bara sitta och pussa på flickvännen.......det kanske inte funkar heller......
  • aldrigmer
    Anonym (gtre) skrev 2014-07-02 10:00:31 följande:
    Det är vilja till anpassning jag anmärker på. 
    Först nu är det ok med anpassning, det var inget som var aktuellt innan. Jag tror inte ts är ärlig i tråden helt enkelt när hon skriver att hon älskar pojken som sin egen. 
    Inte heller handlar det om millimeterrättvisa, pojken har aldrig följt med. Eller hur? 
    Det har väl aldrig tidigare varit rättvisediskussioner mellan syskonen föränn nu, det ena syskonet har ju inte funnits föränn nu.....
  • aldrigmer
    Mandy01 skrev 2014-07-02 10:10:02 följande:
    Ännu en jävla förälder som inte anser bonusbarn som en del i familjen. Man blir riktigt, riktigt förbannad på sådant här.
    Det var väl inte riktigt vad hon sa....men jag kan tycka att det hon sa var en aning klantigt. Att framhålla deras lilla "kärnfamilj" då sonen inte är hos dem är osmart. Och lite osmakligt.
  • aldrigmer
    Linnez skrev 2014-07-02 10:49:56 följande:
    De har inte frågar grabben.
    Och TS har skrivit i ett inlägg att när deras dotter blir större 2-3år så kommer de anpassa semesterveckan utomlands efter henne så den blir barnvänlig. Men då är grabben 13-14 år så han ska inte få följa med då heller för han kommer tydligen inte tycka att det är kul å åka på sol å badsemester med pappa å lillasyster
    Nu hårddrar du det hon skrev.
  • aldrigmer
    Anonym (Anna) skrev 2014-07-02 11:20:39 följande:

    Jag fattar inte. De är en familj på fyra varannan vecka och fyra semesterveckor på sommaren, en familj på tre varannan vecka och en semestervecka på sommaren. Livet kan ju inte stanna upp och bara stå på vänt de veckorna de är tre?

    Klart att det vore schyst att se till att båda barnen får vara med på allt skoj, men så är det ju inte i en nyfamilj. Det går *aldrig* att göra allting rättvist.

    Givetvis ska man inte systematiskt utesluta en familjemedlem och medvetet se till att göra kul saker när hen inte är där, men faktum är att hen kommer att missa saker.

    I det här fallet känns det ju rätt självklart. Vistelsen i huset utomlands är spikad en specifik vecka. Vilka veckor pojken är hos respektive förälder är spikat och går inte, av olika anledningar, att ändra på. Alternativen är att TS med make och dotter åker utan pojken, eller att ingen åker. Klart att de ska åka.

    Visst, är det så att den veckan gör att ingenting händer de andra fyra veckorna, att inget av barnen får göra något roligt alls på sitt sommarlov med sin pappa och (bonus)mamma, då är det läge att fundera över om det verkligen är värt det att behålla husandelen. Men om det händer roliga sommarlovssaker när pojken är med, då får han acceptera att ni gör roliga sommarlovssaker utan honom, medan han i sin tur gör roliga sommarlovssaker utan er (men med sin mamma och andra släktingar).

    Däremot hade jag pratat med svärmor, försökt få reda på om pojken har sagt något till henne, och pratat med pojken, försökt förklara utan att tillskriva honom några känslor, och hört hur han känner det. Kanske ett jobb för TS man snarare än TS, dock.


    Så klokt. 
  • aldrigmer
    Anonym (Stackarn) skrev 2014-07-02 11:26:45 följande:
    Fast det är skillnad på om man har med sina egna barn än sina vänners barn. Men då vet jag.

    Men du menar alltså att er andelslägenhet betyder mer för er än vad sonen gör?

    Eftersom ni vägrar att sälja den och köpa en vecka när sonen kan följa med så måste det ju betyda att platsen och lägenheten är mer värd för er än vad sonen och hans känslor är? Hur gör ni den dagen när han säger att han vill följa med? Nekar ni honom då eller duger det att sälja/ändra veckor då?
    Men nu målar du väl fan på väggen!!
Svar på tråden Makens och min egna semestervecka är hotad!