Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Rimlig lön för 15-årig barnvakt?

    I sommar krockar mina och min sambos arbetstider med varandra, så när släkten inte kan ställa upp kommer vi att ha en barnflicka till barnen. Hon är 15 år och våra barn är 2 och 5 år gamla. Arbetspassen kommer vara allt från 1-7 timmar dagtid och ibland att natta de och sen vara här medan barnen sover till vi kommer hem nån timme senare.

    1. Är 65 kr/timmen en rimlig lön?
    2. Ska träffa henne första gången imorgon, någon som har tips på viktiga saker att ta upp med henne?

  • Svar på tråden Rimlig lön för 15-årig barnvakt?
  • Anonym (Mamma)

    Har läst alla svar och det verkar som majoriteten tycker det är lite snålt med 65 kr. Det var banrvakten som föreslog den summan och det är det hon brukar få. Jag tycker att det är en rätt bra lön, särskilt om hon är hos oss några timmar.

    I vår kommun får sommarungdomar runt 55 kr i lön INNAN skatt, och då är det inte ens garanterat att man får något jobb...Varken jag eller min sambo har särskilt välbetalda jobb, jag får ut runt 100 kr i timmen så skulle vi betala barnflickan det hade vi inte ens tjänat på att jag var iväg och jobbade. Studiebidraget på 1050 är ju ofta en tonårings hela inkomst. Jobbar hon några timmar i månaden kan hon lätt fördubbla hela sin inkomst.

    Tack ni som skrev tips på saker att fråga henne. Hon verkar mogen för sin ålder och många vänner har rekommenderat henne, så jag tror det kommer gå utmärkt. Ska dock fråga henne hur hon känner inför blöjbyte av 2-åringen....och påminna om att spänna fast 2-åringen i vagnen på promenad så han inte rymmer sin väg ;)

  • Anonym (Mamma)

    Naturligtvis står vi för fika, mat (och snacks om hon skulle stanna här på kvällen)!

Svar på tråden Rimlig lön för 15-årig barnvakt?