• bodimit

    2 veckors bebis sova i eget rum?

    Min son nu två veckor gammal sover i sin spjälsäng inne i vårt rum på nätterna. Han sover hela natten men vaknar för att äta med ca 3-4 timmars mellanrum.  Men när han sover så gör han en massa knorrande ljud och jag kan inte sova bra.
    Funderar nu på att ställa in spjälsängen i hans egna rum som ligger vägg i vägg med vårt rum så att jag kan sova lite bättre. Är det helt fel av mig att tänka så? Jag är verkligen ingen djupsovare utan jag vaknar av minsta lilla ljud.  känns lite jobbigt att vakna vid minsta lilla hela tiden. Även om det bara har gått två veckor..

  • Svar på tråden 2 veckors bebis sova i eget rum?
  • bodimit

    min man är inte lika lättväckt som jag. jag har också provat att låta honom sova bredvid mig i sängen men han gör likadant där.
    jaja jag får väl gå helt sömnlös ett par månader till. =(

  • bodimit
    viseversa skrev 2014-07-03 12:00:05 följande:
    Ja välkommen till livet som föräldrar.
    Jag har barn sedan tidigare men de har aldrig hållt på så som han gör. Mina tidigare barn har sovit hos oss tills de vart ungefär 2 och tre år gamla.
    Men det är klart alla är inte lika..
  • bodimit

    Men att sova med öronproppar är inte det lite som att barnet sover i eget rum? Jag har funderat på att använda öronproppar men är då orolig över om jag skulle höra lillen vakna eller inte. (För skulle han vakna och börja gråta i andra rummet skulle jag definitivt höra)  Alltså inte med stängda dörrar.

  • bodimit
    Bemsan skrev 2014-07-03 14:30:42 följande:

    Jag kanske bara är obildad och dum, men vad skulle skillnaden för PSD vara om man sover vägg i vägg eller om sängen står i ens sovrum? eller för den delen sova med öronproppar?


    Lite det jag undrar också =/
  • bodimit
    fluu skrev 2014-07-03 14:37:51 följande:
    Men du, gå sönder av sömnlöshet ska du inte behöva göra. Det främjar inte någon. Så nej, det handlar inte om att suck it upp och "välkommen till livet som förälder". Går det så långt att du mår dåligt av sömnbristen så gör något åt det innan det blir värre och kanske resulterar i än värre problem. Du är en bra mamma om du tar ansvar även för ditt eget välbefinnande. Låt barnet sova med pappa om han är mindre lättstörd.
    Ja det kan ju vara en lösning att jag sover i eget rum då så får pappa väcka mig när sonen blir hungrig.
  • bodimit
    hansine skrev 2014-07-03 20:29:56 följande:

    Är du barnets mamma eller pappa?
    Ammar barnet, eller är det också för jobbigt?
    Om du är barnets pappa så kan ju du flytta.
    Om du är barnets mamma så undrar jag hur jobbigt du ska ha det när du går iväg och ammar i ett annat rum.


    Främst undrar jag om denna tråd verkligen är på riktigt eller om den är ett vidrigt "skämt". Roligt är det i alla fall inte.


    Jag är barnets mamma. Jag ammar men om jag liggammar hamnar blir det fel och gör bara ont. Försökte med det några nätter men började få sår som nu tack o lov är borta. Så jag får gå upp på natten och sitta och amma. 
    Och varför ska alla tro att saker är på skämt här på familjeliv?
    Det här är inte att jag måste vakna var tredje timme för att amma mitt barn utan det här är jag blir väckt var tionde minut = helt omöjligt att sova och må bra. Ta igen sömnen på dagen går ju inte heller eftersom jag har andra barn att ta hand om.
  • bodimit
    Natulcien skrev 2014-07-03 18:35:38 följande:
    Påhitt? Jaa, du, det får du fråga Socialstyrelsen om.
    De skriver i alla fall så här i sina rekommendationer:

    "Det är också förenat med ökad risk för plötslig spädbarnsdöd att spädbarn sover i eget rum jämfört med att de sover i samma rum som föräldrarna"

    Se skriften s.15. www.socialstyrelsen.se/publikationer2014/2014-3-3

    Jag antar att det grundas på att det statistiskt sett har skett fler dödsfall i eget rum jämfört med i samma rum. Och varför är ju svårt att veta? Kanske man agerar snabbare om man sover tillsammans och det händer något? Kanske barnet sover lättare om man sover tillsammans, och inte inte faller in i den djupsömn som kan vara farliga för nyfödda..?
    Kan inte se att det står något om att de ska sova i samma rum för att undvika psd. Men däremot står det att de ska sova i egen säng under 3 månader. Men det är ju rekommendationer.
  • bodimit
    bodimit skrev 2014-07-04 09:48:13 följande:
    Kan inte se att det står något om att de ska sova i samma rum för att undvika psd. Men däremot står det att de ska sova i egen säng under 3 månader. Men det är ju rekommendationer.
    Jo nu hittade jag det. Men då innebär det ju större risk med att ge ersättning istället för att amma.
    Men dessa två ingår inte i rekommendationerna.
  • bodimit

    Vi försökte en sista natt att sova tillsammans. Jag vaknade ändå hela tiden. Inatt ska jag lägga mig på en madrass i sonens rum för att se om det kan hjälpa. Hoppas det.

Svar på tråden 2 veckors bebis sova i eget rum?