• my1313

    Tips på uteleksaker

    Vi är "fångade" i en lägenhet i stan under någon vecka framöver och försöker göra utflykter under dagen så vi får se lite annat. Men under kvällen måste vi oftast stanna hemma på innergården och när solen gassar är vi helst ute.

    Kan ni ge tips på uteleksaker som vi kan roa oss med? 

    Krav:
    - billigt
    - gärna sånt man kan tillverka själv
    - måste gå att plocka ihop och förvara i ett förråd över natten
    - ålder 3-4 år
    - gräs/asfalt/sand

  • Svar på tråden Tips på uteleksaker
  • Tow2Mater

    "Tossing game". Tillverka små tygpåsar och fyll dem med sand eller ris. En låda med ett eller flera hål att träffa.

  • honeydew

    En hink/glas/plastkopp med vatten och en gammal målarpensel/brödpensel kan underhålla en treåring i timmar "måla" på marken, stenar, staket, väggar, träd. Öva skriva bokstäver och siffror med penseln om barnet börjat bli intresserad av det.

  • Alexi

    Bästa leksaken just nu om man är på lite större ytor är en sort helikopter som säljs lite här och var, vi har köpt på Clas Olsson och på Ica. Kostar typ 30 kr.

    Man håller i en grej och trär på ett runt "hjul" på den och drar sen i ett snöre så hjulet flyget i väg. Båda våra barn (3,5 och 5,5 år) tycker dessa är superkul och det ger massor med spring.

    Men man kan inte ha för mycket träd eller låga hus i närheten utan behöver en lite större äng eller fotbollsplan eller liknande.

  • pigglet

    Flyga drake kan vara kul.
    Man kan göra såpbubblor som är enorma, goggla på recept. Så köper man piprensare och gör riktigt stora ringar av dem. Häll såpa-vattnet i en vid burk eller bricka, doppa piprensaren och dra den genom luften så bildas enormt långa, häftiga bubblor. Håll till på asfalten, gräsmattan blir ful av allt spill.

Svar på tråden Tips på uteleksaker