Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Gammla föräldrar

    Jag blir lika paff när jag läser sådana saker. Jag har en gammal kompis och jag räknade ut att hon var en bra bit över 40 när hon fick sitt yngsta och ingen, då menar jag ingen, reflekterade över att hon var så "gammal" när vi växte upp. Hon var 10 år äldre än våra föräldrar och det var först när min gamla barndomskompis la upp en status att hon skulle fira sin mamma på hennes 90-årsdag så jag förstod att hon var så pass så mycket äldre än våra föräldrar.

    För övrigt så är det olika i olika områden, en kort period bodde jag i ett område där jag säkert var mellan 10-15 år äldre än de flesta mammorna, nu bor jag i ett område där de flesta är min ålder.

    För övrigt så tycker jag din kille kan knipa, dina föräldrar är förvisso lite äldre än genomsnittsföräldern, men absolut inte gammal. Hälsa din pojkvän att hade ni varit födda i Stockholms innerstad så hade din mamma varit en bland flera i den åldern

  • sextiotalist
    Anonym (c) skrev 2014-07-21 11:57:20 följande:
    Nej, så säger en som vuxit upp med två jävligt gamla päron!
    Jag har vänner som vuxit upp med äldre föräldrar och de har inte blivit mobbade, ingen som tyckt det varit konstigt, men så är jag uppvuxen i Stockholm och uppenbarligen är toleransen högre där än i små orter
  • sextiotalist
    Anonym (c) skrev 2014-07-21 12:13:54 följande:
    Jag är uppvuxen i Sthlms innerstad (Vasastan, närmare bestämt).
    Jag föddes i slutet av 80-talet och de flesta av mina vänner hade yngre föräldrar. Ingen hade så gamla som jag hade iaf.
    Jag blev inte mobbad för att ha gamla föräldrar. Men folk påpekade de ju, och jag reflekterade över det själv långt innan mina kompisar började reflektera över det.
    Jag gillade inte alls att ha gamla föräldrar.
    Idag tycker jag att det är bra dock. Min mamma har bara typ sju år kvar till pensionen, vilket innebär att min mitt barn kommer vara kring tio år då. Han kommer således kunna spendera hela somrarna hos sin mormor på landet och alltid kunna vara ledig alla lov utan att behöva fritids under loven.
    Så snart är det en fördel. ;) Om sju år. Typ.
    Och jag har mina vänner som är uppvuxna på Södermalm och flera av mina vänner hade sk äldre föräldrar och de har varit stolta över sina föräldrar (mer stolta än vad jag har, med en mamma som på pappret var hyfsat medel, men ett sätt att tänka som var en generation tidigare)

    Själv fick jag höra av min son, när vi bodde på ett ställe där jag var äldst.
    "Mamma, du kanske är äldre än de andra mammorna, men de andra mammorna är så gamla i sättet"
Svar på tråden Gammla föräldrar