• Anonym (vulgomamman)

    "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??

    Jag blev utskälld av en vän till mig idag när vi åt lunch tillsammans... Bakgrunden var att vi satt och pratade om min son (8 år) och vi kom in på roliga saker våra barn har sagt. Hon har barn i tonåren. Jag berättade då att min son sagt häromdagen att han tänkt på att hans styvsyskon och riktiga syskon har en sak gemensamt: de har kommit från samma spermier (samma pappa). Jag sa då bara att "ja, så är det" ungefär och sen pratade vi inte mer om det.


     


    Berättade detta för min väninna idag som en tokig och lite pinsam sak som min son sa. Då blev hon plötsligt förbannad och sa att det är onormalt att en så liten pojke har kunskap om spermier och snoppar. Hon sa att när hon var i den åldern visste hon knappt vad en snopp var och så sa hon rent ut att hon tyckte jag var motbjudande och gränslös som ens pratade med min son om spermier. "Det är ju en helt annan sak att prata om snoppar och snippor i allmänhet men när du är så detaljerad blir det ju bara äckligt". Nu säger hon att hon har förlorat respekten för mig och att hon tänker prata med min son om hans version. Jag tror att hon misstänker att han är utsatt för övergrepp av mig!!

    Jag är förvirrad.... Hon får min son att låta som en sexgalning men jag menar att det är helt normalt att veta vad spermier är när man är 8, 5, 4 år..... Är jag knäpp eller överreagerar hon??

  • Svar på tråden "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??
  • Drottningen70
    Jeaninne skrev 2014-07-24 21:15:17 följande:

    Nej, "för mycket och för lite skämmer allt" gäller även i detta. Fast jag tycker att det är fint om det är ungdomarnas eget val, och inget som påtvingas dem.


    Och för att kunna göra "val" så krävs det att man har kunskap om vilka valmöjligheter som står till buds och att man har getts möjlighet att kommunicera omkring dessa. Som tidigare sagts. Kunskap är makt.
  • Drottningen70
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 21:17:58 följande:

    Jag har inte målat in mig i något hörn utan min poäng är att dom ord man använder sig av inom familjen är inte alltid socialt accepterat ute bland andra människor Okej?


    Eftersom denna pojke sa det för dig förfärligt laddade otäcka ordet spermie i samtal med sin mamma så faller ju hela din "poäng"...
  • Drottningen70
    Anonym (m) skrev 2014-07-24 21:20:40 följande:

    Det är du som inte verkar förstå att urskilja vad vi säger hemma i vår familj och vad vi inte säger ute bland folk.


    Se ovan...
  • Anonym (m)
    Drottningen70 skrev 2014-07-24 21:22:27 följande:

    Eftersom denna pojke sa det för dig förfärligt laddade otäcka ordet spermie i samtal med sin mamma så faller ju hela din "poäng"...


    Inte att han sa det inför just sin mamma utan även inför andra personer utöver sin mamma.
  • Jeaninne
    fluu skrev 2014-07-24 18:55:10 följande:
    Och fantasier är jätteskadligt... Ja, de kan vara det och de kan också inte vara det. Som sagt så är kunskap makt och det är ditt jobb som förälder att hjälpa barnen att hantera kunskapen så den stannar vid att bli just makt.
    Dessutom är barn i allmänhet sexuella varelser och många, många småbarn onanerar utan att för den sakens skull sexdebutera tidigt och ligga runt med halva stan.

    Nej, de är inga förebilder. Kungligheter är inte de folk döper sina barn efter längre och inte de som de flesta tar inspiration från.  Speciellt inte bland yngre och speciellt inte när det kommer till något som förlossning. Ápar man efter när det gäller förlossning så är man bara dum i huvudet och inte en wannabe. Men eftersom du har så låga tankar om kvinnors förmåga att ta självständiga beslut så...
    Detta med kejsarsnitten handlade i och för sig inte, i DEN debatten du refererar till nu, om att jag trodde att det skulle bli en modegrej om Victoria eller Madeleine hade gjort det. Utan om att förespråkarna för valfritt planerat snitt, skulle ha fått vatten på sin kvarn, när de påstår att det är bättre för mamman och barnet.

    Det är därför det är så bra att prinsessorna och drottningarna föder naturligt, för att det är så UPPENBART att dom som har tillgång till den allra bästa medicinska sakkunskapen, inte skulle välja att sätt som var farligt för dom eller barnet. När själva tronföljden står på spel, om barnet dör eller om mamman blir så skadad att hon inte kan föda fler.

    Diana födde också naturligt (fastän hon hade det svårt), liksom Silvia (som hade det lätt), Mary av Danmark och Catherine - hertiginnan av Cambridge. Prinsessan Märta Louise födde till och med sina två yngsta i en fjällstuga...
  • Jeaninne
    Philanthropy skrev 2014-07-24 20:37:57 följande:
    Så fasligt nyfiken på varför du anser just ordvalet "från samma spermier" vara så farligt?
    Det är "too much information"
  • Anonym (vulgomorsa2)
    Jeaninne skrev 2014-07-24 16:45:22 följande:
    Alla kunskapsområden är dock inte lämpliga för barn att forska i. Uppmuntrar du ditt barn att lära sig mer om processen då lik ruttnar..? Tortyrmetoder..? Avrättningsmetoder..? Aborterade foster i olika veckor..?
    Jag har faktiskt pratat om hur lik ruttnar med min 3-åring. För att han FRÅGADE. Det är ett helt ok ämne, det finns ju inga värderingar inblandade.

    Svårare blir det den dagen jag ska förklara vad tortyr, avrättning och abort egentligen handlar om. Ditt förslag i ett annat av dina inlägg att man pga av att man känner sig besvärad låter barnet söka på internet i stället var det dummaste jag har hört!
  • Jeaninne
    Anonym (vulgomorsa2) skrev 2014-07-24 22:09:01 följande:
    Jag har faktiskt pratat om hur lik ruttnar med min 3-åring. För att han FRÅGADE. Det är ett helt ok ämne, det finns ju inga värderingar inblandade.

    Svårare blir det den dagen jag ska förklara vad tortyr, avrättning och abort egentligen handlar om. Ditt förslag i ett annat av dina inlägg att man pga av att man känner sig besvärad låter barnet söka på internet i stället var det dummaste jag har hört!
    *burr* Jag är glad att alla mina barns släktingar valt att kremeras, så att vi aldrig behövde komma in på ämnet...

    Det har jag aldrig skrivit. Jag lät aldrig mina barn söka obevakade på internet när de var i den åldern. (Nu kan jag inte göra så mycket längre.) Jag skrev ju att man kunde sticka till dom en bok om hur barn blir till, eller hänvisa till att dom kommer att få lära sig det i skolan. OM man känner att samtalet bara blir för genant.
  • Jeaninne
    Philanthropy skrev 2014-07-24 22:15:24 följande:
    Förklara närmare. Blir du äcklad?
    Nej, inte personligen. Men jag tycker att det är gränslöst. Sorry.
Svar på tråden "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??