Inlägg från: Lars E |Visa alla inlägg
  • Lars E

    Tar vi emot för många asylsökande?

    I dag kom nya prognoser från migrationsverket och nu närmar vi oss 100000/år exclusive anhöriga så är det inte snart dags att dra i handbromsen? Dessutom fattas det boenden för alla nya men t.ex smarta innovatörer som Bert Karlsson gör stora vinster på andras elände. Så är det moraliskt rätt att göra flyktingfrågan till en vinstmaskin för giriga typer som han? Och var går gränsen för hur generösa vi kan vara?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-07-24 17:23
    Har rensat ut bilder och videos så om mod tycker jag bara bråkar och ställer obekväma frågor så bara att kickan ut mig.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Tar vi emot för många asylsökande?
  • Lars E

    Visst mycket luft i dom siffrorna men inget är gratis tyvärr. Så nu lär det krävas x antal miljarder till för att täcka kostnaderna (även om man ligger lågt så här i valtider). Men var ska pengarna tas ifrån? Kanske från en redan ansträngd äldrevård/sjukvård eller från våra överbetalda fattigpensionärer? Det går ju enligt vilken ekonom som helst att räkna ut att det inte går att både äta kakan och ha den kvar.

  • Lars E
    Namnlös skrev 2014-07-24 17:47:07 följande:
    Behöver vi mer pengar till äldrevård/sjukvård/skola så får vi låta bli att sänka skatterna så mycket. Såg något om att skattesänkningarna under Alliansen har kostat runt 140 miljarder, de pengarna hade kanske räckt? Dessutom har vi råd. Jag skämtar inte när jag skriver det, Sverige har bra ekonomi och utrymmet finns.

    Jag betalar gärna mer skatt för att vi ska ta ett gemensamt ansvar. Att jag själv skulle göra något, till exempel ta emot en tiggare i mitt hem, blir bara en punktinsats som varken gör till eller från i det stora hela. Det skulle bara vara för att lätta mitt samvete i så fall. Så hellre att jag betalar mer i skatt så vi får den välfärd vi förtjänar och möjlighet att hjälpa fler som inte har haft samma tur i livet som oss i Sverige.

    Insåg just att jag låter väldigt mycket V, men måste erkänna att detta är den enda punkt jag håller med dem om. Finns inte en chans att jag skulle rösta på dem. Vi måste såklart ha en begränsning på asylmottagningen, frågan är bara var den gränser går. För mig är det utmärkt som det är nu.
    Men visst höjda skatter löser alla problem. Men å andra sidan skulle inte dom pengarna behövas i t.ex en äldrevård/sjukvård där resurserna går på knäna? Eller när våra pensioner räknas ned varje år trots att det handlar om vad vi betalat in under ett helt arbetsliv? Dags att verkligen redovisa vad det kostar att alltid vara världens samvete. i reela siffror. Men det kan vi tyvärr glömma i landet där inget längre är som det ser ut.
  • Lars E

    Läste att migrationsverket beräknar att det kommer behövas ytterligare 22 miljarder fram till år 2018 för att klara anstormningen. Inga småsummor som naturligtvis måste tas från någon annan post. Men som det brukar heta är det fel att ställa olika grupper mot varandra.

  • Lars E
    MadHatter skrev 2014-07-26 14:07:35 följande:
    Nu blir det lite rundgång i diskussionen känner jag. Samt att du starta en ny diskussion om invandring i stort. Jag var nyfiken på varför man uttrycker sig som ts, vad det betyder, det var det jag frågade om. Då handlade det om at "ta emot" asylsökande och inget annat.
    Jag undrade vad det betydde egentligen och vad det egentligen är man tycker och vill debattera.
    Ja t.ex varför just vi som enda land automatiskt måste ge permanenta PUT till folk från Syrien och Eritrea när andra EU-länder bara ger tillfälliga sådana. Naturligtvis ger det signaler som att det är hit alla om möjligt ska söka sig.
  • Lars E
    Doctor Why skrev 2014-07-26 20:18:52 följande:
    En av många frågor som kommer göra valet mer intressant
    Haha glöm det. Nu snackar vi det vanliga ältandet om "vårdskolaomsorg" och som vanligt går valboskapen på det.
Svar på tråden Tar vi emot för många asylsökande?