• Anonym (C)

    Att vara varandras andrahandsval

    TS är tjej-A.

    Eftersom A och B är vänner är det nog stor risk att A blir sårad eller ledsen om du träffar B igen osv. Egentligen tycker jag inte att A har något med det att göra, men eftersom det är lite komplicerade trådar mellan er så kan det nog vara bra att prata om det med A.
    Och om du verkligen vill vara tillsammans med A så tror jag att det är bäst att ta ett djupt snack med honom för att se vilken syn han har på dig och han och ni osv. Vet han att du fortfarande är väldigt kär i honom? Om inte så är det hög tid att berätta det.
    B kan få vänta lite, du kan säga det till honom hur det ligger till och så får han avvakta tills du rett ut ditt med A och pratat om det här.

  • Anonym (C)

    Ok, bra att ni pratat om det en hel del redan. Och tack för att du beskriver situationen mer ingående :)

    Om A redan är på g med att leta ny tjej på 10 dejtingsidor osv så verkar han ju inte ha någon tanke på att bli tillsammans med dig igen, eller så har han dig som en "back-up", dvs om han inte hittar nån tjej, ja då tar han väl dig i slutändan. Men jag tror inte att du själv skulle känna dig så glad om det blev så...

    Tyvärr så tror jag att om du och B träffas så kommer det nog inte sluta med enbart vänner om ni tidigare haft sex osv. Men det är vad jag tror bara, kan ju visa sig att B är mån om situationen och håller det på vänskapsnivå :) Men i mina tankar så tror jag inte det blir så lätt...

    Efter en fundering så tror jag det är bäst att du går vidare från A. Han verkar ju ändå inte vilja ge det en till chans om han letar efter nån helt ny? Men du kan ju kolla med honom vad han känner nu ändå, eftersom det du fått som svar var ett svar från förr. Om han känner samma sak som förut, så gå vidare.
    DÅ kan jag tänka mig att det är okej att du och B umgås, oavsett om det är vänskap, friends-with-benefits, eller något mer.

    Eller så lämnar du allt bakom dig inkl B och letar en ny partner du med :)

  • Anonym (C)

    hm...intressant. Om A är på flera dejtingsidor men ändå inte varit på dejt än kan ju säga en del. Och grejen att han säger att han inte vill bli tillsammans med ett ex men samtidigt har ni blickar. Jag menar, jag förstår att det höjer hoppet för dig.
    Jag hade tolkat detsamma, att han kanske nog innerst inne har svårt att släppa dig och därför försöker lite desperat att hitta folk på internet istället.

    Glöm B för tillfället, be honom vänta lite eller nåt.
    Och så tycker jag att du och A ska ta ett snack till. Ta upp det här som du skrivit här om att han säger och beter sig på olika sätt. Kanske tycker han att det är fel att bli tillsammans med ett ex igen, men ändå så har han kanske känslor för dig fortfarande efter den tiden som gått. Kanske i sånt fall så kan du ju försöka "prata fram" honom lite att det är helt ok att bli tillsammans med ett ex. Kan säga att en bekant har blivit tillsammans med sitt ex redan 2 ggr...de dras väl till varandra ändå efter redan 2 uppbrott.
    Det kanske går emot hans egna principer, men principer är inte ristat i sten och kanske är det dags för honom att möta hans inre känslor?
    Bara lite tankar som går igång i min hjärna :)

    Kanske vill han testa dejta lite innan ni ger varandra en chans till, men om han hittills inte tagit det steget så....lär det nog ta minst 20 år till..hehe

  • Anonym (C)

    Han kanske helt enkelt mognat lite och insett att saker inte är som han tror sig vara. Med andra ord, du kanske är den tjej som han egentligen vill vara tillsammans med även om han inte vill inse det själv.

    Om han är svag för press så börja med att enkelt umgås tillsammans, med din lillebror eller med hans syster inkluderade. Och när ni har tid bara ni två så kan du ju försöka föra er relation till tals, annars kanske det bara stannar där relationen är idag. Även om han inte bör pressas, för det är sällan bra oavsett, så är det bra att du tar upp ämnet "vi" då och då för att driva er relation framåt på något sätt.

    vill inte övertolka allt, men tycker du kan försöka igen med A och se om hoppet är sant. Om du verkligen har starka känslor för honom och du inte vill ge upp så lätt, vill säga.

Svar på tråden Att vara varandras andrahandsval