Inlägg från: Celines Essence |Visa alla inlägg
  • Celines Essence

    Kille: Skulle du kunna bli kåt på en oattraktiv tjej bara för att hon är snäll?

    Kolibri12 skrev 2014-07-28 19:05:35 följande:

    Ja, det beror förstås på hur man ser på egenskapen snäll, hur man definierar det. Precis som du säger har ordet tyvärr en negativ laddning, jag tror många likställer det med mesig men du tar det ytterligare ett snäpp mot minussidan. Jag förstår absolut att du inte ser något attraktivt i en snäll person med den definitionen .

    För egen del har "snäll" en annan, positiv innebörd. Det ligger ingen motsättning mellan snäll och självdistans och självkänsla för mig. Det rör sig om olika egenskaper och en person kan besitta dem alla. Och vara grymt het


    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
  • Celines Essence
    Anonym (Hunken) skrev 2014-07-28 20:25:31 följande:

    Jag tycker nog att frågan är felställd. TS verkar likställa attraktiv med "snygg", men det är faktiskt inte samma sak. En person kan vara attraktiv, även sexuellt attraktiv, av många olika skäl... Och det är inte nånsin särskilt hårt kopplat till ett konventionellt snyggt yttre. Man TYCKER helt enkelt att en attraktiv människa är "snygg".

    Just snällhet är också en illa vald egenskap i sammanhanget. En attraktiv människa kan mycket väl vara snäll, men det är inte just snällheten som gör henne attraktiv. Det handlar mer om självkänsla, livsglädje, närvaro, engagemang.


    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
Svar på tråden Kille: Skulle du kunna bli kåt på en oattraktiv tjej bara för att hon är snäll?