Inlägg från: Anonym (helen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (helen)

    Lat/lata släkt/släktingar på er partners sida

    Jag skulle nästan utgå ifrån att personen ifråga inte mår bra på ett eller annat sätt. Har fått uppfattningen att de flesta som "parasiterar" inte mår vidare bra innerst inne. Därför försöker jag vara försiktig med att döma även om jag också till och från upprörs av någon annans beteende - ibland när man får förklaringen till varför så inser man ju hur dum man var som dömde så hårt utan att veta hela sanningen.

  • Anonym (helen)
    Anonym (^^^) skrev 2014-07-26 22:25:46 följande:
    Men hur hanterar man när det kokar inombords på en då man samtidigt vet att man inte har med det att göra?
    Begränsa umgänget med den här personen ifall du verkligen inte står ut med den här personens beteende och försök sedan inte tänka mer på saken. Ju mindre man träffar personen ifråga eller tänker på saken desto mindre provocerad blir man.

    Min sambo är sådan som gärna retar upp sig på andra människor, anledningarna är många, han kan tex förstöra en middag ute genom att reta upp sig på att folk kommer i sjaskiga korta shorts och sjaskigt dåligt sittande linne till restaurang då han uppfattar det som ofint beteende och brist på hyfs. Sedan kan han inte släppa det utan måste påtala det om och om igen. Jag brukar säga åt honom att sluta titta, skit i andra och sluta reta upp sig för sådant som han ändå inte kan påverka. Man behöver heller inte påpeka eller påtala minsta lilla petitess bara för att det inte passar ens egna värderingar till fullo. Man framstår själv som mer pinsam/ohyfsad av sådant beteende än vad personen som man anser vara pinsam/ohyfsad framstår som.

    Bara ignorera så blir livet lättare och man slipper även ägna tankekraft åt saker och ting som egentligen bara är petitesser som man faktiskt (frivilligt) låter påverka ens egna vardag negativt... som sagt: acceptera läget, engagera dig inte mer i frågan. Det finns dock ett undantag - får ni signaler om att personen mår dåligt, tex lider av psykisk ohälsa, och därmed uppfattas som lat och ovillig att sköta sin egen försörjning av den anledningen så bör ni inte sticka huvudet i sanden och blunda för att personen kanske behöver hjälp.
Svar på tråden Lat/lata släkt/släktingar på er partners sida